Καμία εξέλιξη στα μεταγραφικά της ΑΕΛ

*Ο ΜΟΡΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2018 21:05 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Μαϊ 2018 21:10

Νηνεμία επικρατεί στα μεταγραφικά θέματα της ΑΕΛ, καθώς, μετά την απόκτηση του Νίκου Καρανίκα και την επιστροφή του Νίκου Αναστασόπουλου, μέχρι χθες αργά το βράδυ δεν είχαμε κάποια εξέλιξη για τους «βυσσινί».

Βέβαια υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος για να υλοποιηθούν οι μεταγραφικοί στόχοι και δεν βιάζονται στην ΠΑΕ, διότι οι παίκτες που θα αποκτηθούν πρέπει να συμβαδίζουν απόλυτα με τη φιλοσοφία της ομάδας και να έχουν φιλοδοξίες.

Καθημερινά εξετάζονται πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όμως μέχρι τώρα δεν βρέθηκαν αυτοί που θέλουν οι υπεύθυνοι της λαρισινής ομάδας, για να προχωρήσουν σε συμφωνία.

Κυρίως η προσπάθεια εστιάζεται για την απόκτηση δύο επιθετικών, ενώ στην περίπτωση που δεν ανανεώσει ο Λεοζίνιο, τότε θα αναζητηθεί και ένα δεκάρι.

Νέα ενδεχομένως να υπάρξουν ίσως και το Σαββατοκύριακο, κάτι που θεωρείται δύσκολο, εκτός αν αυτές τις ημέρες βρεθεί κάποιος παίκτης που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να φορέσει τη βυσσινί φανέλα.

Όσον αφορά τώρα στα παιδιά από τις ομάδες Κ-20 και Κ-17, εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς να ακολουθήσουν την προετοιμασία στο Καρπενήσι, όπου θα γίνει αξιολόγηση των δυνατοτήτων τους από τον τεχνικό Σωτήρη Αντωνίου και τους συνεργάτες του και θα αποφασισθεί ακολούθως, τι μέλει γενέσθαι.

ΓΙΑ ΜΟΡΑ

Όπως όλα δείχνουν ο Βαγγέλης Μόρας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσει στην ΑΕΛ και τη νέα αγωνιστική περίοδο, προκειμένου με την εμπειρία του να βοηθήσει, έτσι ώστε η ομάδα να έχει μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Super League.

Τον ποδοσφαιριστή θέλουν τόσο ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας όσο και ο προπονητής Σωτήρης Αντωνίου, ενώ και οι προθέσεις του ίδιου βαδίζουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Μόρας έχει μεγάλη εμπειρία αγωνιζόμενος στο κέντρο της άμυνας και αν συνεχίσει στην ΑΕΛ, θα είναι ο στυλοβάτης της.

ΜΕΙΟΝ 6 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΕ ΠΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ

Με αφαίρεση 6 βαθμών και περιορισμό στις μεταγραφικές τους κινήσεις θα τιμωρηθούν οι ομάδες που δεν αδειοδοτηθούν (ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός) από την ερχόμενη περίοδο. Παρουσία της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου ενέκρινε την εισήγηση της διοργανώτριας και παρέπεμψε το θέμα στην Εκτελεστική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει αύριο. Ως εκ τούτου οι ΠΑΕ που δεν πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν τη σχετική άδεια θα τιμωρούνται με -6 και περιορισμό στις μεταγραφές τους.

Ειδικότερα για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν αποφασίστηκε:

α) Θα μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών (όχι κοινοτικούς, μόνο παίκτες με δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα).

β) Στη μεταγραφική περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, θα μπορούν να αποκτήσουν ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, Έλληνα ή ξένο.

γ) Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα μπορούν να αποκτήσουν ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών και κανέναν ξένο (φυσικά πάντα θα μπορεί απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών).

δ) Θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνο 2 ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Αυτές οι ανανεώσεις μπορούν να γίνουν και οι δύο το καλοκαίρι ή και οι δύο τον Γενάρη ή μία το καλοκαίρι και μία τον Γενάρη. ε) Στις 2 ανανεώσεις συμβολαίων που δικαιούνται να κάνουν, απαγορεύεται η αύξηση των αποδοχών στους εν λόγω ποδοσφαιριστές.

στ) Σε όλες τις νέες μεταγραφές, απαγορεύεται τα συμβόλαια να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ (οι αποδοχές του κάθε νέου ποδοσφαιριστή θα έχουν αυτό το ποσό ως ανώτατο).

Ζ) Σε κάθε μεταγραφή ή δανεισμό, απαγορεύεται να δίνονται χρήματα σε άλλη ομάδα (για μεταγραφή δηλαδή αποκτούνται μόνο ελεύθεροι ποδοσφαιριστές).

*Οι παραπάνω ποινές, εξάλλου, αφορούν μόνο τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν λόγω οφειλών. Εξαίρεση αποτελούν οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν για μη εγγυημένα μελλοντικά έσοδα (όπως πιθανόν ο Πανιώνιος που δεν έλαβε άδεια UEFA). Η ποινή για αυτές τις περιπτώσεις θα είναι πρόστιμο έως 20.000 ευρώ.

Να σημειωθεί, τέλος, πως η εισήγηση της Super League για τις νέες ποινές, αφορά μόνο την περίοδο 2018-19, κάτι που σημαίνει πως του χρόνου θα επανεξεταστούν εκ νέου.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass