Το ΤΕΙ Θεσσαλίας στηρίζει το Erasmus

*Υπαίθριες δραστηριότητες με ξεκίνημα από την τοξοβολία

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2018 15:24

Το Erasmus είναι αναμφίβολα το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα κινητικότητας στον κόσμο. Μέσα απ' αυτό οι φοιτητές των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων έχουν τη δυνατότητα να περάσουν κάποιο χρονικό διάστημα σε ένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ΕΕ.

Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας οι φοιτητές αλλά και κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει ποικίλες ευκαιρίες άθλησης, ευεξίας και ψυχαγωγίας. Ένα πλούσιο πρόγραμμα που ανανεώνεται κάθε χρόνο απευθύνεται όχι μόνο σε άτομα που συνηθίζουν να αθλούνται, αλλά και σε όσους αναζητούν ερεθίσματα για να αρχίσουν να αθλούνται και να γνωρίσουν δραστηριότητες. Φιλοσοφία του προγράμματος είναι η γνωριμία της κοινότητας με αθλήματα και δραστηριότητες λιγότερο δημοφιλείς, που έχουν σχέση με υπαίθριες δραστηριότητες το βουνό, τα ποτάμια, τη θάλασσα και την παραλία που προάγουν την υγεία και την ευεξία.

Στα προγράμματα υπαίθριων δραστηριοτήτων όπως το ράφτινγκ, πεζοπορίες, χιονοδρομίες, κανό καγιάκ, τοξοβολία κ.α το ενδιαφέρον των φοιτητών Erasmus είναι πολύ μεγάλο. Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας ξεκίνησαν με μαθήματα τοξοβολίας, στη συνέχεια για το εαρινό εξάμηνο πεζοπορία στον Όλυμπο, ράφτινγκ στον ποταμό Άραχθο, κανό καγιάκ στη λίμνη Κερκίνηκαι τελευταία εκδρομή πριν την εξεταστική πεζοπορία στο φαράγγι της Καλυψώς στον Κίσσαβο. Κάθε υπαίθρια δραστηριότητα συνδέεται πάντα με μία πολιτιστική δραστηριότητα για να γνωρίσουν οι φοιτητές erasmus τον πολιτισμό της Ελλάδας, έτσι με το ράφτινγκ θα επισκεφθούν το μαντείο της Δωδώνης, με την πεζοπορία στον Όλυμπο θα επισκεφθούν το Αρχαίο Δίον, και τελευταία με την επίσκεψη στην Καλυψώ θα κολυμπήσουν στη θάλασσα ψυχαγωγώντας τους φοιτητές erasmus.

Μέσα από τα προγράμματα των υπαίθριων δραστηριοτήτων γνωρίζεις καινούρια άτομα και δένεσαι περισσότερο με τους άλλους συμμετέχοντες μαθαίνοντας ταυτόχρονα κάτι καινούριο που ίσως να μην είχες την ευκαιρία να μάθεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass