Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος ο ΟΦ Ιεράπετρας

Κέρδισε στον τελικό τη Νίκη Βόλου στο Κερατσίνι με 2-0 * Μεγάλος άτυχος ο Λαρισαίος Ηλίας Καραγιάνης που υπέστη στο 2' κάταγμα * Εξαιρετική η παρουσία των λαρισαίων Μπλέντι, Κορομηλά και Πρίφτη

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2018 22:15

Ο ΟΦ Ιεράπετρας για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, κερδίζοντας στον τελικό, που έγινε προχθές το απόγευμα στο Κερατσίνι, τη Νίκη Βόλου, με σκορ 2-0.

Τη χαρά των Κρητικών, ωστόσο, επισκίασε ο σοβαρός τραυματισμός του Λαρισαίου αμυντικού Ηλία Καραγιάννη, ο οποίος, μόλις στο 2' της αναμέτρησης, υπέστη κάταγμα κνήμης και περόνης σε διεκδίκηση της μπάλας από αντίπαλό του και μεταφέρθηκε κάτω από αφόρητους πόνους σε νοσοκομείο του Πειραιά.

Για τον Καραγιάννη μετά τον αγώνα ο πρόεδρος του ΟΦΙ Θανάσης Χηνόπουλος ανακοίνωσε πως ανανεώνεται αυτόματα το συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής.

Στο παιχνίδι, μόλις στο 1'η Νίκη "επισκέφθηκε" απειλητικά τα αντίπαλα καρέ με τον Τζάθα να σουτάρει άουτ και στο επόμενο λεπτό έγινε η φάση που σημάδεψε τον τελικό. Ο Ντιατά ανατράπηκε στην μικρή περιοχή από τον Ζιώγα, με τον κ. Μπακογιάννη να καταλογίζει πέναλτι, αποβάλλοντας τον αριστερό οπισθοφύλακα της Νίκης.

Ωστόσο, το πέναλτι δεν εκτελέστηκε άμεσα, αφού νωρίτερα ο Καραγιάννης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ντινιωτάκη, με τον διαιτητή να αφήνει το πλεονέκτημα που κατέληξε στο πέναλτι. Τελικά ο τραυματισμός αποδείχθηκε πολύ σοβαρός, όπως προαναφέραμε, με συνέπεια να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, υπό τα χειροκροτήματα των οπαδών και των δύο ομάδων.

Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Μάριος Παπαδόπουλος μετά από δεκάλεπτη διακοπή και ξεγελώντας τον Τζήμα άνοιξε το σκορ (0-1).

Στο 19’ έπειτα από λάθος των αμυντικών του ΟΦΙ ο Αναστασίου έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Διπλή ευκαιρία για τους «ασπρόμαυρους» στο 24’. Ο Μίγγας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ που έπιασε αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Τζήμα σε κόρνερ. Με την εκτέλεση του κόρνερ από τον Παπαδόπουλο ο Μπλέντι δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά.

Η Νίκη απάντησε στο 27’, όταν ο Ντινιωτάκης εξαπέλυσε εναέριο βολέ που έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 32’ από πάσα του Παπαδόπουλου, ο Γιάννη Κορέτα δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Τζήμα με διαγώνιο σουτ, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του

(0-2).

Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε το τέρμα σε ένδειξη σεβασμού προς την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε πέρσι, αλλά και στη Σούπερ Λιγκ το 2014-15. Η Νίκη προσπάθησε να αντιδράσει και στο 42’σε κεφαλιά του Κοντοέ πέρασε η μπάλα πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 45+1’ ήταν η σειρά των «κυανολεύκων» να χάσουν διπλή ευκαιρία. Ο Ντινιωτάκης από τα αριστερά μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε τον Πρίφτη, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Πετάση και δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Και στο 45+8’, ο Μέτσε εκτέλεσε κόρνερ, ο Ιορδανίδης έκανε ανάποδο «ψαλίδι», η μπάλα στρώθηκε στον Ντινιωτάκη που έκανε προβολή, αλλά ο Πρίφτης και πάλι ήταν εκεί.

Στο 50'ο Τζάθας μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε, με την μπάλα να φεύγει λίγα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι (άουτ).

Η βολιώτικη ομάδα πίεζε, αλλά άφηνε εκτεθειμένα τα μετόπισθεν. Αυτό παραλίγο να το εκμεταλλευτεί ο Ντιατά όταν βγηκε τετ-α-τετ με τον Τζήμα στο 65’, αλλά ο 23χρονος τερματοφύλακας απέκρουσε το πλασέ του έγχρωμου επιθετικού.

Όσο κυλούσε ο χρόνος τα πόδια των παικτών της Νίκης βάραιναν με συνέπεια οι Κρητικοί να χάσουν δύο καλές ευκαιρίες, για να κάνουν το 0-3 με τον Ντιατά. Πάντως και το βολιώτικο συγκρότημα θα μπορούσε να σκοράρει στο 92’, όταν το σουτ του Ιορδανίδη έφυγε λίγο άουτ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του ΟΦΙ πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία σηκώνοντας το τρόπαιο. Από την άλλη πλευρά, παρά την ήττα, οι φίλοι της Νίκης χειροκρότησαν τους παίκτες της, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλαν. Μάλιστα οι «κυανόλευκοι» χειροκροτήθηκαν και από τους οπαδούς του ΟΦΙ μετά την απονομή.

Με λάθη η διαιτησία του κ. Μπακογιάννη (Γιαννίκος, Δέτση).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Καρτσαμπάς, Βουρδάκης. Αναστασίου(Νίκη Βόλου) - Μπλέντι, Μηγιάκης (ΟΦΙ)

Με κόκκινη αποβλήθηκε στο 2'ο Ζιώγας, ενώ στη φάση που τραυματίστηκε ο Καραγιάννης ο ρέφερι δεν έδειξε ούτε κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Νίκης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ(Στέφανος Ξηροφώτος): Τζήμας, Λάιος, Ζιώγας, Κοντοές (46’ Βουρδάκης), Χρ. Καρτσαμπάς, Βέργος, Μέτσε, Ντινιωτάκης (70’ λ.τρ. Παπαδήμας), Τζάθας (78’ Αλ. Καρτσαμπάς), Ιορδανίδης, Αναστασίου.

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Πηγιάκης, Καραγιάννης, (11’ λ.τρ. Μίγγας, 82’ Πιθαρούλης) Κορομηλάς, Τζελεπής, Πετάσης (62’ Μπιταξής), Μούτσα Μπλέντι, Ουζούνογλου, Ντιατά, Παπαδόπουλος, Κορέτα (66’ λ.τρ. Κωνσταντίνου).

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

*Στο δημοτικό γήπεδο Κερατσινίου «Π.Σαλπέας» βρέθηκαν ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ Παναγιώτης Τζαναβάρας, που είχε συνομιλία στο ημίχρονο με τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ΑΕΛ και του Απόλλωνα Λάρισας, Ανδρέα Πασπαλιάρη.

Επίσης ήταν και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Πάρης Ανδράλας(αγωνίστηκε σε Προοδευτική, ΠΑΟΚ, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και μέχρι πρότινος ήταν προπονητής του Φωστήρα), ο οποίος μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την ΑΕΛ, τον κόσμο της, το θρυλικό Αλκαζάρ και τον συμπαίκτη του στα Γιάννινα, Ηλία Κώτσιο.

*Από τη Λάρισα είδαμε τον πατέρα του Πρίφτη, τον αδελφό του Μπλέντι και τους γονείς του Κορομηλά.

*Τα αίματα άναψαν στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου στην κερκίδα, όταν οπαδοί της Νίκης κινήθηκαν εναντίον των φίλων της Ιεράπετρας, υποστηρίζοντας πως τους εξύβρισαν, αλλά με την παρέμβαση των ΜΑΤ τα πνεύματα ηρέμησαν.

*Επίσης και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο διαιτητής προσωρινά διέκοψε τον αγώνα, καθώς πετάχτηκαν μπουκάλια με νερά προς την πλευρά της επόπτριας κ. Δέτση από τους φιλάθλους της Νίκης Βόλου.

*Στο ξεκίνημα της επανάληψης(48’) αποβλήθηκε από τον πάγκο αργότερα ο Στέφανος Ξηροφώτος, προπονητής της Νίκης Βόλου, για έντονες διαμαρτυρίες.

*Σε δηλώσεις μετά τον αγώνα ο προπονητής του ΟΦ Ιεράπετρας, Γιάννης Μάγγος, που έκανε ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος, τόνισε τα εξής: «Ήταν μια μεγάλη γιορτή και είμαστε πολύ χαρούμενοι που λάβαμε μέρος σε αυτήν και καταφέραμε να κατακτήσουμε και το τρόπαιο. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας και σε όλα τα μέλη της ομάδας, αλλά κυρίως στον κόσμο που ταξίδεψε από την Κρήτη για να μας υποστηρίξει. Νιώθουμε όμορφα που τους δώσαμε χαρά με τη νίκη μας. Περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον Ηλία Καραγιάννη. Θα είμαστε όλοι δίπλα του».

Σημειώνεται πως ο Μάγγος πήγε στο τέλος και χειροκρότησε αλλά και χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της Νίκης Βόλου, καθώς ήταν συνεργάτης του Αποστόλη Χαραλαμπίδη, στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου της Νέας Ιωνίας.

*Περαστικά ευχήθηκαν στον συμπαίκτη και φίλο τους οι Δημήτης Πρίφτης, Κώστας Κορομηλάς και Μούτσα Μπλέντι.

Και οι τρεις Λαρισαίοι ξεχώρισαν στον τελικό, καθώς ο πρώτος ήταν σταθερότατος και σε τρεις περιπτώσεις έδειξε τα πλούσια προσόντα του κρατώντας ανέπαφη την εστία του, ο δεύτερος ήταν κέρβερος στον χώρο της άμυνας, όπου δέσποζε και κέρδισε όλες σχεδόν τις μονομαχίες, ενώ ο τρίτος από την αριστερή πλευρά έκανε ατέλειωτες κούρσες και μόνο με σκληρά φάουλ τον σταματούσαν οι αντιπαλοί του.

*Ένας λαρισαίος ο Βασίλης Λάιος, αγωνίσθηκε με την ομάδα της Νίκης Βόλου.

ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ...ΚΛΑΜΠ ΚΑΙ Ο ΟΦΙ

Σ’ ένα ...κλειστό κλαμπ ομάδων μπήκε ο ΟΦΙ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

O OΦΙ επιβλήθηκε με 2-0 της Νίκης Βόλου στο Κερατσίνι και κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Ερασιτεχνών στην ιστορία του. Με αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, η ομάδα της Ιεράπετρας μπήκε στο ...κρητικό γκρουπ των ομάδων που έχουν πανηγυρίσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, οι Λασιθιώτες έγιναν η μόλις 5η ομάδα από την Κρήτη που κερδίζει τη διοργάνωση. Πρώτος ήταν ο Εργοτέλης, ο οποίος είχε πανηγυρίσει το τρόπαιο το 1983. Ακολούθησε η Ιωνία το 1997, ο ΠΑΝΟΜ το 2000 και ο Ηρόδοτος το 2017.

Στον τελικό, βέβαια, έχουν φτάσει, αλλά δεν έχουν ...χαμογελάσει ο ΑΟ Ρεθύμνου (1975), ο ΠΟΑ (1984), ο ΕΓΟΗ (1989), ο ΑΟΑΝ (1990) και ο Ολυμπιακός Χερσονήσου (1999).

ΕΓΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Εν τω μεταξύ, χθες το πρωί εγχειρίστηκε στην Αθήνα ο άτυχος Λαρισαίος ποδοσφαιριστής Ηλίας Καραγιάννης και υπολογίζεται να επανέλθει στις αγωνιστικές δραστηριότητες σε δύο μήνες περίπου.

 

Αποστολή στο Κερατσίνι

Χρήστος Αρχοντούλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass