Συγχώνευση Β' και Γ' ΕΠΣΛ για τη νέα χρονιά

ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΗΣ Α1 ΕΠΣΛ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2019-20

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 22:24

Αλλαγές στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από τη νέα κιόλας χρονιά (2018-19) προωθεί το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ.

Αλλαγές οι οποίες για να υλοποιηθούν θα πρέπει να εγκριθούν στην έκτακτη Γ.Σ., η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ έχει συγκροτήσει ολοκληρωμένη πρόταση, την οποία θα καταθέσει προς έγκριση στις 21 Ιουνίου, που αφορά στη μείωση των τοπικών κατηγοριών από τέσσερις σε τρεις με συγχώνευση της Β' και της Γ' κατηγορίας για τη νέα σεζόν 2018-19. Δηλαδή εάν περάσει από τη Γ.Σ. η πρόταση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, τότε από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα καταργηθεί η Γ' κατηγορία, οι ομάδες της οποίας θα προσαρτηθούν στη Β' κατηγορία και το νέο πρωτάθλημα της ενιαίας αυτής κατηγορίας θα διεξαχθεί σε πέντε ομίλους των 13-14 ομάδων. Αυτό θα γίνει με την προοπτική την επόμενη σεζόν 2019-20, οι ομάδες της Α1 κατηγορίας να διπλασιαστούν και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 16 ομάδων. Για τον λόγο αυτό τον Μάιο του 2019 θα προβιβασθούν από την ενιαία Β' τοπική στην Α1 συνολικά 19 ομάδες.
Αναλυτικά η πρόταση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ:
Για τη σεζόν 2018-19:
Α' ΕΠΣΛ: Παραμένει ως έχει με 16 ομάδες (υποβιβάζονται δύο ομάδες)
Α1 ΕΠΣΛ: Παραμένει ως έχει με 16 ομάδες (προβιβάζονται τρεις, υποβιβάζονται δύο)
Β' ΕΠΣΛ: Όλες οι υπόλοιπες ομάδες χωρισμένες σε πέντε ομίλους των 13-14 ομάδων (προβιβάζονται 19 συνολικά ομάδες)
Έτσι τη σεζόν 2019-20 οι κατηγορίες θα έχουν την εξής μορφή:
Α' ΕΠΣΛ: Παραμένει ως έχει με 16 ομάδες
Α1 ΕΠΣΛ: Δύο όμιλοι των 16 ομάδων
Β' ΕΠΣΛ: Τέσσερις όμιλοι των 13-14 ομάδωνΔ.

ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Για το σκεπτικό της κατάργησης της Γ' τοπικής κατηγορίας μίλησε στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης (φωτ.) τονίζοντας τα εξής:
«Η συγχώνευση της Γ' με τη Β' κατηγορία σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν 5 όμιλοι των 13-14 ομάδων που κατά 95% θα αποτελούνται από ομάδες της ίδιας περιοχής ή Δήμου. Δηλαδή δίνουμε ένα τοπικιστικό χαρακτήρα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού, το οποίο γίνεται πιο ανταγωνιστικό, μειώνοντας παράλληλα το κόστος των μετακινήσεων αλλά και τον χρόνο των μετακινήσεων που είναι πολύ σημαντικό. Διευκολύνουμε έτσι τους παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές διατηρώντας παράλληλα τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου.
Κυρίως όμως θέλουμε να τονώσουμε τις τοπικές κοινωνίες γιατί το ποδόσφαιρο στις πιο μικρές κοινωνίες του νομού είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό αθλητικό γεγονός. Έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα. Όλο αυτό έρχεται σε συνάρτηση με την αλλαγή που θα γίνει τη σεζόν 2019-20 στην Α1 ΕΠΣΛ με τη δημιουργία δύο ομίλων των 16 ομάδων, πάντα με το ίδιο σκεπτικό. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος της περιόδου 2018-19 θα ανέλθουν από την ενιαία Β' στην Α1 κατηγορία 19 συνολικά ομάδες, ενώ η Β' κατηγορία από τη σεζόν 2019-20 θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους των 13-14 ομάδων.
Η συγκεκριμένη πρόταση του Δ.Σ., όπως και κάθε πρόταση έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι ομάδες και οι παράγοντες πρέπει να τα ζυγίσουν και να αποφασίσουν, χωρίς ιδιοτέλεια και όχι με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας τους τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά βλέποντας μακροπρόθεσμα το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού και κατ' επέκταση το δικό τους.
Θέλω να τονίσω ότι αυτή είναι μία πρόταση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, χωρίς να αποτελεί δέσμευση για κανέναν, αλλά πάντα ρωτώντας τα ίδια τα σωματεία, όπως άλλωστε το είχαμε υποσχεθεί. Άλλωστε τα ίδια τα σωματεία θα είναι στο τέλος αυτά που θα αποφασίσουν» κατέληξε ο κ. Μπουχλαριώτης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην έκτακτη Γ.Σ. της 21ης Ιουνίου τα σωματεία θα κληθούν να αποφασίσουν και για τα πλέι οφ και πλέι άουτ. Εάν δηλαδή θέλουν να καταργηθούν ή όχι.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass