Ρονάλντο-Ισπανία 3-3

ΧΑΤ ΤΡΙΚ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ...

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2018 15:05

Η ψυχή, το ταλέντο και η θέληση του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αρκετά για την Πορτογαλία, προκειμένου να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Ισπανία στο μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.

Στο Σότσι οι ποδοσφαιρόφιλοι είδαν ένα επικό παιχνίδι με τους «φούριας ρόχας» να «ισοπεδώνουν» την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, αλλά ο Ρονάλντο να σηκώνει ανάστημα και να διαμορφώνει το τελικό 3-3 στο εντυπωσιακότερο παιχνίδι του Μουντιάλ. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε χατ τρικ (4’, 44’, 88, σ.σ. το 51ο στην Ιστορία των Μουντιάλ) και πήρε μόνος του τον βαθμό. Για την Ισπανία που ήταν καλύτερη σκόραραν οι Ντιέγκο Κόστα (24’, 55’) και Νάτσο (58’).
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες κάρτες: 27’ Μπρούνο Φερνάντες - 17’ Μπουσκέτς
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεντρίκ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Μπερνάρντο Σίλβα (69’ Κουαρέσμα), Καρβάλιο, Μουτίνιο, Μπρούνο Φερνάντες (68’ Ζοάο Μάριο), Ρονάλντο, Γκουέδες (80’ Αντρέ Σίλβα)
ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Νταβίντ Σίλβα (86’ Λούκας Βάσκεζ), Ίσκο, Ινιέστα (Αλκάνταρα), Ντιέγκο Κόστα (77’ Ασπας)

 

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ
Ακόμη ένα ρεκόρ, αυτή τη φορά σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, κατέγραψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης από το 4ο λεπτό της εν εξελίξει αναμέτρησης της Πορτογαλίας με την Ισπανία, στο ντέρμπι του Β’ ομίλου του Μουντιάλ 2018, όταν κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι, έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε όγδοη διαδοχική μεγάλη διοργάνωση.
Ο... χορός των τερμάτων από τον Πορτογάλο επιθετικό ξεκίνησε στο Euro 2004, όταν σκόραρε απέναντι στην Εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, για να πάρουν σειρά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2006, το Euro 2008, το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, το Euro 2012, το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, το Euro 2016 και το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.
Παράλληλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο 4ος ποδοσφαιριστής που βρίσκει δίχτυα σε τέσσερα διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα, πιάνοντας στη σχετική λίστα τους Πελέ (Βραζιλία), Ούβε Ζέελερ (Δυτική Γερμανία) και Μίροσλαβ Κλόζε (Γερμανία).
Όσο για την απόλυτη σύμπτωση; Το χατ τρικ που σημείωσε ο Πορτογάλος (4’ πεν. , 44’, 88’) ήταν το 51ο καριέρας και 51ο στην Ιστορία των Μουντιάλ! Επίσης, έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που σημειώνει χατ τρικ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, σε ηλικία 33 ετών και 131 ημερών!

 

ΙΡΑΝΙΚΗ ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ...
Με αυτογκόλ του Μπουχαντούζ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων το Ιράν πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στο Μαρόκο στην Αγία Πετρούπολη, για την 1η αγωνιστική του Β’ ομίλου στο Μουντιάλ 2018 της Ρωσίας. Οι δύο ομάδες επικεντρώθηκαν σε αγώνα κέντρου με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά το Ιράν τελικά ήταν αυτό που απέσπασε τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Το Ιράν ξεκίνησε με τρεις «Έλληνες» στη σύνθεσή του, αφού οι Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί ολοκλήρωσαν τη σεζόν στον Ολυμπιακό και ο Μασούντ στην ΑΕΚ, ενώ οι δύο επίσης πρώην «ερυθρόλευκοι» Ντα Κόστα και Καρσελά έμειναν στον πάγκο του Μαρόκου (ο πρώτος πέρασε αλλαγή στο 82’).
Και οι δύο ομάδες έχουν από 5 συμμετοχές στη διοργάνωση, αλλά μόνο μία φορά το Μαρόκο έχει περάσει στην επόμενη φάση (1986), αντίθετα με το Ιράν που αποκλείεται πάντα στον Α’ γύρο.
Διαιτητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες κάρτες: 34’ Ελ Αχμαντί / 10’ Μασούντ, 47’ Αλιρεζά, 90’+2 Ανσαριφάρντ
ΜΑΡΟΚΟ (Ερβέ Ρενάρντ): Ελ Κατζουί, Χακίμι, Μπενατιά, Σαΐς, Ζίγιεκ, Ελ Αχμαντί, Ελ Κααμπί (77’ Μπουχαντούζ), Μπελχαντά, Μπουσουφά, Νιτρεντίν Άμραμπατ (76’ Σοφιάν Άμραμπατ), Χαρίτ (82’ Ντα Κόστα).
ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί, Τσέσμι, Μασούντ (69’ Ταρεμί), Πουραλιγκαντζί, Ρεζαεγιάν, Εμπραχίμι (79’ Μονταζερί), Αμίρι, Ανσαριφάρντ, Αλιρεζά (84’ Γκόντος), Αζμούν.

 

Ο ΧΙΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙ ...ΣΟΥΑΡΕΣ
Ο,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι Καβάνι και (κυρίως) Σουάρες, το πέτυχε ένας αμυντικός. Η κεφαλιά του Χοσέ Μαρία Χιμένες στο 89’ έδωσε στην Ουρουγουάη τη νίκη με 1-0 επί της Αιγύπτου, σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ 2018, η οποία διεξήχθη στην «Εκατέρινμπουργκ Αρένα».
Η πρώτη σημαντική είδηση του αγώνα ήταν η απουσία του Μοχάμεντ Σαλάχ από τη βασική ενδεκάδα της Αιγύπτου, με τον γνώριμό μας Αμρ Ουάρντα να παίρνει τη θέση του στην ενδεκάδα.
Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες κάρτες: Χεγκάζι (90+4’)
ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Χαμέντ (50’ λ.τρ. Μόρσι), Μαρουάν (63’ Καχράμπα), Ελνενί, Αμπντελσαφί, Μαχμούντ Τρεζεγκέ, Σαϊντ, Ουάρντα (82’ Ραμαντάν)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Χιμένες, Γκοντίν, Κάσερες, Βετσίνο (87’ Τορέιρα), Μπεντανκούρ, Ναντές (58’ Σάντσες), Ντε Αρασκέτα (59’ Ροντρίγκες), Καβάνι, Σουάρες.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Μουντιάλ έχουν ως ακολούθως:
• 1ος όμιλος
Ρωσία – Σαουδική Αραβία    5-0
Αίγυπτος – Ουρουγουάη    0-1
• 2ος όμιλος
Μαρόκο – Ιράν    0-1
Πορτογαλία – Ισπανία    3-3

 

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
• 3ος ΟΜΙΛΟΣ
13:00 Γαλλία-Αυστραλία
19:00 Περού-Δανία
• 4ος ΟΜΙΛΟΣ
22:00 Κροατία-Νιγηρία
16:00 Αργεντινή-Ισλανδία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass