Δεσπόζει το ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 2η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ (21:00) ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ - ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2018 17:03

Το ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου δεσπόζει στη σημερινή 2η ημέρα του Μουντιάλ, καθώς Πορτογαλία και Ισπανία αναμετρώνται (21:00) στο Σότσι, με τον νικητή να αποκτά ισχυρό πλεονέκτημα για την πρωτιά στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης.


Οι Ισπανοί διεθνείς καλούνται να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ που υπέστησαν από τις ραγδαίες εξελίξεις του τελευταίου τριημέρου, που κατέληξαν με την απόλυση του Χουλέν Λοπετέγκι (λόγω της συμφωνίας του με τη Ρεάλ Μαδρίτης) και την αντικατάστασή του από τον Φερνάντο Ιέρο. Ο πρώην «βράχος» των «μερένχες» και της «ρόχα» δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε αγωνιστικό επίπεδο και ρίχνει το βάρος της προετοιμασίας στην ανάταση των παικτών του. Αναμένεται να υποστηρίξει το 4-3-3 με τους Πικέ και Ράμος να δεσπόζουν στην άμυνα, τον Ινιέστα να παραμένει το «βαρόμετρο» της ομάδας και τους Ισκο, Κόστα και Σίλβα να αναλαμβάνουν την έκφραση της επιθετικής λειτουργίας.
Από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2016, με την παρουσία του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τις «αναταράξεις» στο εσωτερικό των Ισπανών, προκειμένου να βάλουν τις βάσεις για την πρώτη θέση στον όμιλο. Ο έμπειρος τεχνικός έχει «κτίσει» την ομάδα του πάνω στο 4-4-2, με τον Πέπε στα στόπερ, τους Κουαρέσμα και Ζοάο Μάριο «αφεντικά» στη μεσαία γραμμή και φυσικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κινείται ελεύθερα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.
Από τις πιο ενδιαφέρουσες εικόνες του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι οι «μάχες» που θα δώσουν οι Ρονάλντο και Ράμος στην περιοχή των Ισπανών, καθώς οι δύο άσοι αποτέλεσαν τους «ακρογωνιαίους λίθους» για την κατάκτηση των τριών διαδοχικών Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο που τώρα καλούνται να βρεθούν αντιμέτωποι...
Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Πέπε, Αλβες, Γκερέιρο, Σοάρες, Κουαρέσμα, Ζοάο Μάριο, Καρβάλιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Αντρέ Σίλβα, Ρονάλντο.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Οντριοθόλα, Πικέ, Ράμος, Αλμπα, Ινιέστα, Μπουσκετς, Αλκάνταρα, Ισκο, Σίλβα, Κόστα.

 

ΜΑΡΟΚΟ-ΙΡΑΝ: Η «ΜΑΧΗ» ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΘΕΣΗΣ
Με την αναμέτρηση Μαρόκο-Ιράν, στην Αγία Πετρούπολη, ανοίγει σήμερα (18:00) η αγωνιστική δράση στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ. Κατά συνέπεια, οι Αφρικανοί και οι Ασιάτες έχουν ως αντικειμενικό στόχο την 3η θέση -που ενδεχομένως θα κριθεί από τη μεταξύ τους αναμέτρηση- ευελπιστώντας σε δική τους νίκη και παράλληλα σε ανάδειξη νικητή από το ντέρμπι της Ιβηρικής, προκειμένου να υπάρχουν απτές ελπίδες για κάτι καλύτερο, που θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους.
Ο Κάρλος Κεϊρόζ προτιμά το «ασφαλές» 4-2-3-1 με τους τρεις …«Έλληνες» να αποτελούν βασικά στελέχη της ομάδας, καθώς ο Χατζη Σαφί ηγείται της αμυντικής λειτουργίας και οι Μασούντ -που χρίσθηκε αρχηγός- και Ανσαριφαρντ, αποτελούν βασικούς εκφραστές της επιθετικής λειτουργίας.
Με το ίδιο σύστημα προετοιμάζει τους παίκτες του και ο Ερβέ Ρενάρ, που βασίζεται στις ικανότητες των σαφώς πιο έμπειρων από τους αντιπάλους, Μπενατιά, Μπελχαντά και Αμραμπατ.
Διαιτητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊραβάντ, Μοχαμάντι, Πουραλιγκάντζι, Τσεσμί, Μονταζέρι (Ταρεμί), Μασούντ, Χατζι Σαφί, Εμπραχίμι, Ανσαριφάρντ, Αζμούν, Γιαχανμπακς.
ΜΑΡΟΚΟ (Ερβέ Ρενάρ): Μοχαμέντι, Μεντίλ, Σαϊς, Μπενατιά, Χακίμι, Ζιεχ, Μπουσουφα, Μπελχαντά, Αχμάντι, Αμραμπατ, Μπουταϊμπ.

 

ΦΑΒΟΡΙ Η ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ, ΜΕ ΣΑΛΑΧ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Με ξεκάθαρο φαβορί την Ουρουγουάη στην αναμέτρηση με την Αίγυπτο, συνεχίζεται σήμερα (15:00) η δράση στον 1ο όμιλο του Μουντιάλ. Ο αγώνας θα γίνει στην πόλη Εκατέρινμπουργκ και οι Νοτιοαμερικανοί θέλουν να «μπουν με το δεξί» στη διοργάνωση, καθώς ο πρωταρχικός τους στόχος είναι η πρώτη θέση στον όμιλο, ενώ από την πλευρά τους οι Αιγύπτιοι δεν κρύβουν ότι θέλουν να προκριθούν στους «16».
Σχεδόν βέβαιος για τη συμμετοχή του Μοχάμεντ Σαλάχ στο σημερινό ματς της Αιγύπτου εμφανίστηκε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω σχεδόν κατά 100% ότι θα παίξει, εκτός κάποιου απροόπτου της τελευταίας στιγμής», δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Ουρουγουάη, στο Εκατέρινμπουργκ.
Μάλιστα ο προπονητής της Αιγύπτου προχώρησε ακόμη περισσότερο στις δηλώσεις του – που φιλοξενεί η εφημερίδα «Αλ Αχράμ»- σύμφωνα με τις οποίες «ο Μοχάμεντ Σαλάχ θα μπορούσε μέχρι και να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της παγκόσμιας διοργάνωσης», στην οποία η Αίγυπτος επανέρχεται για πρώτη φορά μετά το 1990.
Ο έμπειρος τεχνικός συνηθίζει να παρατάσσει την ομάδα με σχηματισμό 4-2-3-1, ένα σχήμα που προσφέρει αρκετή «ασφάλεια» στον αμυντικό τομέα του αγώνα. Οι Χεγκάζι και Ελ Νένι καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την απόδοση της ομάδας, που έχει ως κύριο μειονέκτημα, τη ...μειωμένη ταχύτητα σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα αυτού του επιπέδου. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα θα είναι και ο Εσάμ Ελ Χανταρί, καθώς, εάν ο Κούπερ επιλέξει τον 45χρονο τερματοφύλακα στο αρχικό σχήμα, ο Αιγύπτιος άσος θα γίνει ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία των Μουντιάλ.
Για την Ουρουγουάη του Οσκαρ Ταμπάρες, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι Νοτιοαμερικανοί πήγαν στο Μουντιάλ με στόχο να κάνουν μία σπουδαία πορεία και να διεκδικήσουν ό,τι περισσότερο μπορούν. Ο έμπειρος τεχνικός, ενδέχεται να παρουσιάσει μία παραλλαγή του 4-3-3, καθώς συνηθίζει μπροστά από τους τρεις μέσους να τοποθετεί σε ελεύθερο ρόλο τον Αρασκέτα και τους Καβάνι, Σουάρες έξω και μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ο άσος της Μπαρτσελόνα είναι ο κορυφαίος επιθετικός του πλανήτη «μέσα στο κουτί» και ο Καβάνι γνωστός παγκοσμίως για την εκτελεστική του δεινότητα, τόσο στον αέρα, όσο και με τα δύο πόδια. Με ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα της διοργάνωσης, η Ουρουγουάη μπορεί να πάει πολύ μακριά, δεδομένης της ηγετικής παρουσίας του Γοδίν στο κέντρο της άμυνας, αλλά και των έμπειρων Μουσλέρα και Μπεντανκούρ.
Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Χανταρί (Ελ Σενάβι), Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Σαφί, Χαμέντ, Ελ Νένι, Μαχμούντ Τρεζεγκέ, Σαϊντ, Μοσέν, Σαλάχ.
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Χιμένες, Γοδίν, Κάσερες, Ναντζες, Βετσίνο, Μπεντανκούρ, Αρασκέτα, Καβάνι, Σουάρες.

 

MUNDIAL TV
• ΣΗΜΕΡΑ
15:00, ΕΡΤ1, Αίγυπτος – Ουρουγουάη, Παγκόσμιο κύπελλο
18:00, ΕΡΤ1, Μαρόκο – Ιράν, Παγκόσμιο κύπελλο
21:00, ΕΡΤ1, Πορτογαλία – Ισπανία, Παγκόσμιο κύπελλο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass