Ετοιμες οι προτάσεις της ΕΠΣΛ για τους διαιτητές της 3ης κατηγορίας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2018 22:29

Έτοιμες είναι οι προτάσεις της ΕΠΣΛ προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ για τις αξιολογήσεις των διαιτητών 3ης κατηγορίας καθώς σύμφωνα με τον νέο κανονισμό διαιτησίας και εν όψει του Σεμιναρίου Προεπιλογής Επίδοξων Διαιτητών Γ' Κατηγορίας, που θα πραγματοποιηθεί 10-14/09/2018 η κάθε Ένωση οφείλει να προτείνει δύο διαιτητές και δύο βοηθούς διαιτητές 4ης Κατηγορίας με όριο ηλικίας τα 32 έτη. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες διαιτητές και βοηθούς που θα στελεχώσουν τους γυναικείους πίνακες.

Κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν τα μέλη της ΕΔ/ΕΠΣΛ με τους υπό αξιολόγηση για την 3η κατηγορία διαιτητές και βοηθούς έγινε συζήτηση σχετικά με το ποιοι μπορούν να ανταποκριθούν στα τεστ, ποιοι είναι έτοιμοι, αλλά και ποιοι έχουν σειρά προτεραιότητας βάσει κριτηρίων όπως η αρχαιότητα, οι επιδόσεις, οι βαθμολογίες, η συμμετοχή στις επιμορφωτικές συγκεντρώσεις κ.ά.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ με κύριο θέμα τη σύνταξη της προκήρυξης της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μετά τις τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν στις συναντήσεις με τα σωματεία αλλά και την απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. για κατάργηση της Γ' Ερασιτεχνικής, οι βασικές αλλαγές στη νέα προκήρυξη θα είναι οι εξής:

Α' ΕΠΣΛ: Ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται απευθείας εάν έχει τουλάχιστον 6 βαθμούς διαφορά από τον 2ο του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου. Σε περίπτωση μικρότερης των 6 βαθμών διαφοράς θα διεξαχθούν αγώνες πλέι οφ μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου. Ο 1ος του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου θα πάρει μπόνους 2 βαθμών. Επίσης ο 1ος, ο 2ος και ο 3ος του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου για κάθε τρεις βαθμούς διαφορά από τον 4ο θα πριμοδοτηθεί με 1 βαθμό. Η ομάδα που μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ καταλάβει την πρώτη θέση θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και θα κερδίσει την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Σε ό,τι αφορά στον υποβιβασμό, την κατηγορία θα αποχαιρετήσουν δύο ομάδες (συν μία εάν υποβιβασθεί από τη Γ' Εθνική ο Οικονόμος). Ο τελευταίος του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου θα υποβιβασθεί απευθείας και η άλλη ομάδα θα γίνει γνωστή μετά τη διεξαγωγή των πλέι άουτ. Στα πλέι άουτ θα παίξουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 12 έως 15 στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου. Ο 12ος θα πάρει μπόνους 2 βαθμών. Επίσης ο 12ος, ο 13ος και ο 14ος για κάθε τρεις βαθμούς διαφορά από τον 15ο θα πριμοδοτηθεί με 1 βαθμό. Θα υποβιβασθεί η τελευταία ομάδα (ή οι δύο τελευταίες ομάδες) μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Α1 ΕΠΣΛ: Μετά την απόφαση των σωματείων για κατάργηση των πλέι οφ και πλέι άουτ, στην Α' ΕΠΣΛ θα προβιβασθούν απευθείας οι 3 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και θα υποβιβασθούν απευθείας οι 2 τελευταίες (ή οι 3 τελευταίες εάν υποβιβασθεί ο Οικονόμος).

Β' ΕΠΣΛ: Θα προβιβασθούν συνολικά 19 ομάδες προκειμένου τη σεζόν 2019-20 να συγκροτηθούν δύο όμιλοι στην Α1 ΕΠΣΛ.

Επίσης στο Δ.Σ. της ερχόμενης εβδομάδας θα συζητηθεί το θέματα της συγκρότησης των Επιτροπών. Φέτος θα δημιουργηθεί μία νέα Επιτροπή, η Επιτροπή πρωταθλημάτων υποδομής που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα παιδικά πρωταθλήματα, ενώ η Επιτροπή πρωταθλημάτων και κυπέλλου θα είναι αρμόδια μόνο για τα ανδρικά πρωταθλήματα και το κύπελλο.

Σχετικά με την Επιτροπή Διαιτησίας και με την αλλαγή στον κανονισμό διαιτησίας που δεν προβλέπει τη συμμετοχή παραγόντων, ο επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου είναι ο κ. Λιόλιος.

Τέλος συζήτηση θα γίνει και για τους Ενωσιακούς προπονητές, καθώς στις 10 του μηνός λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Το πιθανότερο είναι να προσληφθεί ένας προπονητής, ωστόσο αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει αίτηση οι κ. Τέτσιλας, Μαστοροδήμος, Φιλίππου και Παπαγεωργίου.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass