Οκτώ χρόνια χωρίς τον Στέλιο Καντώνια

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2018 15:34

Οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν από το χαμό του προέδρου της πρωταθλήτριας ΑΕΛ σε ηλικία 67 ετών. Ο εκλιπών άφησε το στίγμα του στον ελληνικό αθλητισμό αφού υλοποίησε το όραμα του αδελφού του Αντώνη και ανέδειξε την ΑΕΛ πρωταθλήτρια Ελλάδας την αγωνιστική περίοδο 1987-88 βασιζόμενη σε παιδιά της περιοχής.

Το γεγονός αυτό είναι πρωτόγνωρο μέχρι σήμερα για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα αφού, ουδεμία άλλη περιφερειακή ομάδα το κατάφερε στη μακρόχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είχε αναλάβει την προεδρία στις 13 Ιουνίου του 1986 και την Πρωτομαγιά του 1988 έκανε την ΑΕΛ πρωταθλήτρια κόντρα στο καταστημένο, δίνοντας ταυτόχρονα όραμα σε πολλές περιφερειακές ομάδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ για τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τον θάνατό του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Αν ήσουν εδώ, θα είχες να μας διηγηθείς πολλά και να μας συμβουλεύσεις σε άλλα τόσα. Βιάστηκες όμως εκείνη την αποφράδα Παρασκευή, στις 23 του Ιούλη 2010, να φύγεις από κοντά μας. Να φύγεις από την πόλη που λάτρεψες και δόξασες συνάμα. Ν' "αφήσεις" την ομάδα που κατέστησες ποδοσφαιρικό σύμβολο, βάζοντάς την στις καρδιές όλων των Ελλήνων φιλάθλων και όχι μόνο.

Έφυγες όμως πρωταθλητής. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ μα και πικραμένος. Ξέρουμε ότι η γαλήνια ψυχή σου συγχώρεσε ακόμη κι εκείνους τους ελάχιστους ασυγχώρητους. Μας λείπει η παρουσία σου 8 χρόνια τώρα ΣΤΕΡΓΙΟ ΚΑΝΤΩΝΙΑ, όμως η μορφή σου, η μνήμη σου και οι ολόχρυσες παρακαταθήκες σου, είναι φωλιασμένες στις καρδιές ολονών μας. Στις καρδιές του μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια, των μελών της διοίκησης, του τεχνικού μας τιμ, των ποδοσφαιριστών μας, των βετεράνων μας και σύσσωμης της ΑΕΛικής οικογένειας που αναγνωρίζει αιώνια τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ. Όπως αναγνωρίζει την αγάπη και το "βυσσινί" πάθος τα οποία εμφύσησες στα παιδιά σου, τα ανήψια και τα εγγόνια σου, που είναι πάντα κοντά μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass