Επειγόντως φορ περιοχής για την ΑΕΛ

*ΕΧΑΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΦΗ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΕΡΜΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2018 22:30

Του Σωτ. Κέλλα

Η ΑΕΛ χθες στο Καρπενήσι, όπου κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, έδωσε το τρίτο φιλικό παιχνίδι, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον ΟΦΗ όπου έχασε με 1-0(Κοροβέσης 59) και για τρίτο συνεχόμενο αγώνα (προηγήθηκαν με τα Γιάννενα και τον Λεβαδειακό) δεν πέτυχε τέρμα και έμεινε στο μηδέν ενώ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες.

Η ομάδα χρειάζεται επειγόντως φορ περιοχής(οι περισσότερες ευκαιρίες προήλθαν από τους Καρανίκα και Κάσσο που δεν είναι επιθετικοί) αλλά και επίσης έναν παίκτη στη μεσαία γραμμή που να δίνει κάθετες πάσες(κρατάμε μια επιφύλαξη λόγω...Πίτι που δεν τον είδαμε χθες). Ίσως και αριστερό στόπερ αφού ο Γκοΐκοβιτς ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον ΟΦΗ.

Και επειδή μιλάμε για τα αρνητικά, θα σημειώσουμε και τα θετικά της ομάδας.

Πρώτον, έχουν πολύ καλή κίνηση και αντίληψη του χώρου ο Φριούι με τον Σαχίτι(μάλιστα ο δεύτερος στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους θα μπορούσε να είχε πετύχει τέρμα αν ήταν πιο ψύχραιμος σε τετ-α-τετ με τον Στρέζο).

Οι νεαροί παίκτες, και κυρίως ο Πινακάς, άρεσαν και δείχνουν ότι η ομάδα μπορεί να επενδύσει σε αυτούς.

Σωστά έχει δημιουργηθεί ένας «κορμός» από τους Καρανίκα(πολύ καλός), Ντέλετιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς(για μια ακόμα φορά «δεσπόζει» στην άμυνα).

Τέλος το 3-5-2 που παίζει ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου ταιριάζει στην ομάδα καθώς βγάζει φάσεις, αλλά αν δεν μπει γκολ και το σύστημα πάει περίπατο...Δεν μπορεί η ομάδα να έχει αρκετές τελικές και να μην πετυχαίνει γκολ.

Ας ελπίσουμε ότι ο Μορσί που ήταν τραυματίας θα δείξει καλά στοιχεία και θα βοηθήσει στη λύση του προβλήματος. Αν κρίνουμε και από τις επιλογές του Αντωνίου στα φιλικά και Καπός, Χοτζάλι και Νικολούδης μάλλον ετοιμάζονται για δανεικοί στον Ιωνικό Νικαίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου στο 3-5-2 που εφαρμόζει ξεκίνησε με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια και σέντερ μπακ τους: Ζίζιτς, Μόρα, Γκοΐκοβις.

Στη μεσαία γραμμή δεξιά ήταν ο Καρανίκας και αριστερά ο Χούμπτσεφ ενώ αμυντικό χαφ ο Φατιόν και επιθετικά χαφ ο Πέτροβικ με τον Μιλοσάβλιεβιτς ενώ στην επίθεση αγωνίσθηκαν οι Φριούι και Ντέλετιτς.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά και είχε στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης δύο σουτ του Καρανίκα(6,15) που εξουδετέρωσε ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ και νυν του ΟΦΗ Δημήτρης Σωτηρίου και ένα του Ντέλετιτς(3) που κατέληξε άουτ.

Από κει και πέρα τα ηνία του αγώνα πήρε ο ΟΦΗ αλλά ο Θεοδωρόπουλος εξουδετέρωσε τα σουτ των Πλατέλα(22') και Μεγιάδο(27') ενώ σε ένα χτύπημα φάουλ του Ντίνα η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου(18').

Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Αντωνίου άλλαξε την άμυνα(κράτησε μόνο τον Ζίζιτς) και την αριστερή πλευρά όπου ήθελε να δει τον Κασάδο.

Μόλις στο 46' ο Σαχίτι χάνει την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΛ καθώς σε τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Στρέζο ενώ ο ίδιος παίκτης πάλι στο 50' είχε ένα πολύ καλό σουτ.

Αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα ο Κοροβέσης με ωραίο σουτ πέτυχε το 1-0 υπέρ του ΟΦΗ.

Η κρητική ομάδα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 72' σε σουτ του Κυριακίδη αλλά ο Σουλούκος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα.

Στα τελευταία λεπτά οι «βυσσινί» προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά ο Κάσσος δύο φορές αστόχησε(90, 90+2) μετά από κόρνερ του Σαχίτι την πρώτη φορά και σέντρα του Πινακά τη δεύτερη.

Συμπερασματικά η ΑΕΛ μπορούσε να πετύχει γκολ αλλά ποιος θα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα;

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας) ελέγχεται για την ανατροπή του Κάσσου από τον Μπολάκη στο 82' ενώ σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Μίλτος Ελ Ταχάν, Σπύρος Μπύρος του ιδίου συνδέσμου. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Μεγιάδο, Παπάζογλου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος (63′ Σουλούκος), Καρανίκας (68′ Πινακάς), Ζίζιτς (85′ Μπάμης), Μόρας (46′ Γκόλιας), Γκοΐκοβιτς (46′ Γρομητσάρης), Χούμπτσεβ (46′ Κασάδο), Φατιόν (75′ Χαλάτσης), Πέτροβικ (61′ Κάσσος), Μιλοσάβλιεβιτς (46′ Μπάλλας), Ντέλετιτς (61′ Παπαφώτης), Φρίουι (46′ Σαχίτι)

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): α’ ημίχρονο: Σωτηρίου, Κοιλιάρας, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Δεληγιαννίδης, Νάστος, Μεγιάδο, Ντίνας, Πλατέλλας, Σάσι, Βουό

β’ ημίχρονο: Στρέζος, Αργυρόπουλος, Φαζός, Μπολάκης, Κοροβέσης (78′ Νοικοκυράκης), Παπάζογλου, Παπαστεριανός, Οικονόμου (82′ Κοντογιάννης), Κυριακίδης, Νέιρα, Κουτσιανικούλης

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ:

Έμεινα ευχαριστημένος

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου δήλωσε τα ακόλουθα:

«Για το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε, χρονικό, ήταν ένα αρκετά καλό, ποιοτικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Βγάλαμε σίγουρα σαφή συμπεράσματα, είχε ρυθμό το παιχνίδι, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, που άνοιξαν οι χώροι. Το αποτέλεσμα ορισμένες φορές δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Σημαντικό ρόλο παίζει σε αυτά τα παιχνίδια να δεις αν οι παίκτες σου υλοποιούν πράγματα τα οποία έχουμε σχεδιάσει στην προπόνηση. Είχαμε κάποια θέματα στο α' ημίχρονο, νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν σαφώς με πιο βελτιωμένη εικόνα. Τα νέα παιδιά τα οποία παίξανε στο δεύτερο ημίχρονο απέδειξαν ότι πραγματικά αξίζουν που βρίσκονται στο ρόστερ της ΑΕΛ. Έπαιξαν εφτά Λαρισαίοι σήμερα μέσα, είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει σε υψηλό επίπεδο, μιλάω για Super league. Ήταν κάτι που το θέλαμε. Έμεινα ευχαριστημένος από την απόδοσή της ομάδας, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, νομίζω ότι το σκορ δεν παίζει κανένα σημαντικό ρόλο, μόνο είναι θέμα πρεστίζ, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο».

ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΑ

Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίσθηκαν οι παίκτες των δύο ομάδων σε ένδειξη πένθους για τα θύματα των πυρκαγιών της Αττικής που στοίχισαν 81 ανθρώπινες ζωές, ενώ στο παιχνίδι για να τιμηθεί η μνήμη αυτών των ανθρώπων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass