Μαχητική η ΑΕΛ, αναδείχτηκε ισόπαλη με τον Αρη (1-1)

ΣΕ ΚΑΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ-ΑΡΕΣΕ Ο ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΚΡΙΣΤΙΝΣΟΝ-ΝΑΖΛΙΔΗΣ (43'ΠΕΝ.), ΣΑΧΙΤΙ (59') ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2018 15:30

Μαχητική και βελτιωμένη παρουσιάστηκε η ΑΕΛ χθες το βράδυ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και αναδείχτηκε, με αντίπαλο τον Άρη, ισόπαλη 1-1.

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, που δυσκόλεψε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, μιας και δεν έχει «δέσει» το χορτάρι, με αποτέλεσμα να κρύβει πολλές παγίδες, εμποδίζοντας την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Και ήταν, σίγουρα, ένας ανασταλτικός παράγοντας, για να παιχτεί καλύτερο ποδόσφαιρο, στη φιλική αυτή αναμέτρηση.

Ο Άρης προηγήθηκε στο 43’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Θωμά Ναζλίδη.

Πέναλτι που καταλογίστηκε όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Ντέλετιτς.

Η ΑΕΛ ισοφάρισε στο 59'με γκολ του Σάχιτι, ο οποίος πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας από τα δεξιά και ισοφάρισε με προβολή από κοντά σε

1-1.

Το πρώτο γκολ που πέτυχαν οι «βυσσινί» φέτος στα πέντε φιλικά που έχουν δώσει μέχρι τώρα και το πρώτο που δέχθηκε η άμυνα του Άρη.

Όσον αφορά τώρα στον αγώνα, στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ μόλις στο 6'σε κόρνερ του Πίτι έκανε αισθητή την παρουσία της, ενώ για τους γηπεδούχους στο 16'σε σέντρα του Βαλεριάνου από τα αριστερά, στο σουτ στην κίνηση του Γκαρσία μπλόκαρε την μπάλα ο γκολκίπερ Κρίστινσον.

Η ΑΕΛ είχε μία καλή στιγμή και στο 25', όταν σε σουτ του Γκόλια, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Έξι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο στο 39', σε εκτέλεση κόρνερ του Κολάσο, στην κεφαλιά του Ναζλίδη η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Κρίστινσον.

Στην επανάληψη εκτός του γκολ της ισοφάρισης, δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο και απλά ο Άρης στο 75'με τον Διαμαντόπουλο που έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Σουλούκου και στο 84' με τον Μενέντεζ ο οποίος με συρτό σουτ δεν ανησύχησε τον πορτιέρο της ΑΕΛ, προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ.

Πάντως στο 89'η λαρισινή ομάδα είχε μία ακόμα καλή στιγμή σε σουτ του Φριούι, όπου η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Μανώλης Σκουλάς από την Ένωση Θεσσαλίας, ο οποίος είχε βοηθούς τους Κώστα Νικολαΐδη και Δημήτρη Νατσιόπουλο (ΕΠΣ Μακεδονίας). Ο βολιώτης ρέφερι θα μπορούσε στο 2'να καταλογίσει και πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ, σε ανατροπή του Σάχιτι.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα(46’ Καντιμοίρης), Τζανακάκης(64' Μενέντεθ), Βέλεθ (64’ Σόουζα), Δεληζήσης, Μπάσα(77'Μπακούτσης), Ναζλίδης (64' Διαμαντόπουλος ), Κολάσο (64' Κωνσταντινίδης), Γκαρσία (64' Μιλούνοβιτς), Ματίγια, Βαλεριάνος (64' Ιντζόγλου), Γιουνές (46'Παυλίδης)

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον (60'Σουλούκος), Σαχίτι(70' Γκοίκοβιτς), Γκόλιας, Μόρας, Χούμπσεφ (72'Ρόνι Μάρκος), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Κούνιτς (46'Καρανίκας), Πίτι(70' Φριούι), Νούνιτς (46'Γρομητσάρης).

*Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο, μετά τη χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League.

*Το επόμενο φιλικό για την ΑΕΛ είναι μεθαύριο Κυριακή 12 Αυγούστου και ώρα 20:30 στο AEL FC ARENA με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο θα υποδεχτεί στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ:

Ευχαριστημένοι για

την απόδοσή μας

Ο προπονητής της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στο φιλικό κόντρα στον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Είπε αρχικά ότι… «το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε τον Άρη για την άψογη φιλοξενία. Θεωρώ ότι για τη χρονική περίοδο που βρισκόμαστε το παιχνίδι ήταν καλό. Και θα μπορούσε να ήταν καλύτερο αν ήταν καλύτερος και ο αγωνιστικός χώρος γιατί δεν επέτρεψε τις δύο ομάδες να απλώσουν το παιχνίδι τους. Είμαστε ευχαριστημένοι για την απόδοσή μας γιατί αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα η οποία προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο».

Αναφερόμενος στην κυριαρχία της ομάδας του στο πρώτο μισό του δευτέρου μέρους, είπε: «Το γήπεδο ήταν γεμάτο, με ένταση… επικρατούσαν συνθήκες επίσημου αγώνα. Δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο μετά το 1-0, παίξαμε καλύτερα και είχαμε ένα 25πτο κυριαρχίας στο γήπεδο. Από αυτό το αποτέλεσμα κρατάμε ότι μας δίνει περισσότερη αισιοδοξία».

Στάθηκε στον Άρη και στον Πάκο Ερέρα: «Ο Άρης είναι μια καλή ομάδα, με προσωπικότητες και εύχομαι στον Άρη και στον καταπληκτικό προπονητή που έχει – γιατί τον έχω παρακολουθήσει – καλή επιτυχία. Έχω παρακολουθήσει και προπονήσεις του Πάκο Ερέρα δίχως φυσική παρουσία», είπε.

ΘΩΜΑΣ ΝΑΖΛΙΔΗΣ:

Αφιερωμένο το γκολ

στον Θεό και την

οικογένειά μου

Ο Θωμάς Ναζλίδης πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη και στη συνέντευξη Τύπου μετά το φιλικό με την ΑΕΛ, τόνισε: «Το πρώτο από το σημερινό ματς, ήταν ότι βγήκαμε υγιείς από τον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε σε μία περίοδο προετοιμασίας, η ομάδα βαδίζει με σταθερά βήματα, κάθε φορά και καλύτερη εικόνα κι αυτό είναι το σημαντικό.

Δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε για ποιότητα παιχνιδιού. Όσοι ήταν στην Ολλανδία και είδαν η ομάδα έπαιξε καλύτερα. Είδατε σήμερα τη συνοχή όμως.

Το καλό είναι πως όλα τα παιδιά έχουμε καλή σχέση, τα βρίσκουμε, μιλάμε, όπως έγινε και στο πέναλτι».

Για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος: «Δουλεύουμε εδώ κι ένα μήνα κι έχουμε άλλες 15 μέρες για να είμαστε έτοιμοι. Αγωνιστικά θα είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε ό,τι χρειάζεται. Το πρόγραμμα μας δίνει μία ευκαιρία και πρέπει να το διαχειριστούμε».

Για το πού αφιέρωσε το γκολ: «Το αφιέρωσα στον Θεό που πιστεύω πολύ και μετά στην οικογένειά μου, που είναι πάντα στο πλευρό μου».

ΠΑΚΟ ΕΡΕΡΑ:

Θα είμαστε έτοιμοι

για το πρωτάθλημα

Ο τεχνικός του Άρη Πάκο Ερέρα μίλησε για τον κακό αγωνιστικό χώρο, για τον κόσμο που στήριξε την ομάδα, ενώ δήλωσε ότι ο Άρης θα είναι έτοιμος στη σέντρα του πρωταθλήματος.

«Μέσα στο παιχνίδι υπήρχαν πολλά πράγματα αλλά ο πρωταγωνιστής ήταν ο αγωνιστικός χώρος», είπε ο Ισπανός προπονητής του Άρη και συμπλήρωσε επί τούτου. «Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω, είναι θέμα των επαγγελματιών της ομάδας. Έχουμε δύο συν μία εβδομάδες για να βελτιώσουμε τα πράγματα. Ελπίζω να βελτιωθεί».

Σχετικά με το παιχνίδι, σημείωσε: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Είχαμε τις καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρουμε, δίχως όμως να ήταν πολλές. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε καλά στα πρώτα δέκα λεπτά αλλά στα επόμενα είκοσι ήταν καλύτερη η αντίπαλη ομάδα. Ίσως οι αλλαγές να επηρέασαν τον ρυθμό μας. Ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα κι εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να προετοιμαζόμαστε για το πρώτο ματς πρωταθλήματος».

Ο Πάκο Ερέρα ρωτήθηκε επίσης για το αν η ομάδα του θα προλάβει να ανεβάσει επίπεδο ετοιμότητας μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. «Η ομάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Θέλουμε ο κόσμος να είναι περήφανος και χαρούμενος γι’ αυτά που έχουμε κάνει. Πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, είναι δύσκολο να τη δημιουργήσεις πολύ σύντομα αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα. Ήταν πολύ εντυπωσιακό και γι’ αυτό δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μην παίζουμε για τους οπαδούς μας και να μην δίνουμε το 100%».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass