ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τέλος ο Σκίμπε, στροφή σε Αναστασιάδη

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2018 16:38

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε αυτό που αναμενόταν: στη χθεσινή συνεδρίασή της, στη Θεσσαλονίκη, εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο, να προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας με τον Μίχαελ Σκίμπε και, παράλληλα, να ολοκληρώσει την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη.


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος ανέλυσε τους λόγους και το σκεπτικό της επιλογής, για την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας μετά το τέλος της σύσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής, τονίζοντας πως περισσότερα θα γίνουν γνωστά το προσεχές διάστημα.
Αναλυτικά, τα όσα είπε: «Κατά τη σημερινή (χθεσινή) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αποφασίστηκε η διακοπή της συνεργασίας με τον Μίκαελ Σκίμπε και ταυτόχρονα αποφασίστηκε η πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη.
Όπως εύκολα μπορεί κανείς να κατανοήσει, η απόφαση αυτή οφείλεται στην άσχημη πορεία της Εθνικής ομάδας και τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα. Η απόφαση είναι να προσληφθεί Έλληνας προπονητής που θα δώσει μαχητικότητα, εθνική συνείδηση και προσήλωση. Γι’ αυτό αποφασίσαμε την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη. Ταυτόχρονα εξουσιοδοτήθηκα για τις διαπραγματεύσεις με τον Μίχαελ Σκίμπε και το θέμα της αποζημίωσης, καθώς και με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Θέλω δημοσίως να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Σκίμπε, πρόκειται για έναν τζέντλεμαν», ανέφερε ο Βαγγέλης Γραμμένος. Για τους συνεργάτες του Άγγελου Αναστασιάδη και το αν θα είναι άλλοι σε σχέση με τους τωρινούς, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε: «Δεν μπορώ να σας πω κάτι πριν ακόμα συζητήσω με τον κ. Αναστασιάδη, αυτά στην πορεία».
Τέλος, για την πιθανότητα να αναλάβουν πόστα στην Εθνική προσωπικότητες όπως οι Καραγκούνης και Χαριστέας, δήλωσε πως «...όλα αυτά θα συζητηθούν με τον Αναστασιάδη».
Η συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό θα είναι ως το τέλος του 2019, οπότε και θα ολοκληρωθούν τα προκριματικά του EURO 2020, ενώ αν η Εθνική προκριθεί η συνεργασία θα ανανεωθεί. Η πρόσληψη Αναστασιάδη σημαίνει ότι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρεθεί ξανά Έλληνας προπονητής ύστερα από 17 χρόνια.
Το 2001 ο Νίκος Χρηστίδης είχε αντικαταστήσει τον Βασίλη Δανιήλ και παρέδωσε στον Ότο Ρεχάγκελ, ενώ στο ενδιάμεσο ο Κώστας Τσάνας διετέλεσε υπηρεσιακός προπονητής για πέντε αγώνες. Σε αυτά τα 17 χρόνια, εκτός του Ρεχάγκελ, στον πάγκο της Εθνικής κάθισαν οι Φερνάντο Σάντος, Κλάουντιο Ρανιέρι, Σέρτζιο Μαρκαριάν και Μίχαελ Σκίμπε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass