Αρεσε η ΑΕΛ, κέρδισε 2-0

ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΓΚΟΛΙΑ, ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ - ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ - ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 48’ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2018 22:07

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Η πόλη της Λάρισας γιόρταζε χθες από το πρωί την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη της κ. Ιερώνυμου και η θετική αύρα του ώθησε την ΑΕΛ να πετύχει το απόγευμα στο AEL FC ARENA, την τρίτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Super League.
Οι «βυσσινί» μετά από καλή εμφάνιση και χάρη σε δύο γκολ που σημείωσαν ο Γκόλιας (50’) και ο Ντέλετιτς (74’), υπέταξαν εύκολα τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-0.
Σκορ που θα μπορούσε να είχε λάβει και μεγαλύτερες διαστάσεις, αν οι επιθετικοί της ΑΕΛ ήταν πιο αποτελεσματικοί και αν απέναντί τους δεν βρισκόταν ο Βελλίδης, που πραγματοποίησε σωρεία θετικών επεμβάσεων.


Το παιχνίδι ήταν ένας διαρκής μονόλογος για τη λαρισινή ομάδα, που υποχρέωσε σε παθητικό ρόλο τον αντίπαλό της, ο οποίος απογοήτευσε και δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση τον άλλοτε «Άγιαξ της Ηπείρου».
Μετά δε και την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Τσικάρσκι στο 48’, έγινε πολύ πιο δύσκολο το έργο του, απέναντι στην παθιασμένη ΑΕΛ.
Η νίκη αυτή έφερε και ηρεμία, μετά από καιρό δεν ακούσθηκε το παραμικρό στην κερκίδα, ο κόσμος χειροκρότησε τους παίκτες και τον Ιταλό τεχνικό κ. Φέστα και ευχαριστήθηκε παράλληλα από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας, που ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια.
Ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε η ΑΕΛ να παίξει με σύστημα 4-2-3-1.
Κάτω από τα δοκάρια ο Κρίστινσον, αριστερά στην άμυνα ο Χούπτσεφ, δεξιά ο Καρανίκας, σέντερ μπακ ο Γκόλιας με τον Ζίζιτς, αμυντικά χαφ ο Φατιόν με τον Κοέφ, στις πτέρυγες ο Μπαργκάν αριστερά και ο Ντέλετιτς δεξιά, δεκάρι ο Μιλοσάβλιεβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Νούνιτς.
Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Βελλίδης, δεξί μπάκ ο Αποστολόπουλος, αριστερό ο Τσικάρσκι, στο κέντρο της άμυνας οι Τζημόπουλος και Μιχαήλ, στα χαφ οι Παμλίδης, Λίλα,Γιάκος, Σιόντης και το δίδυμο της επίθεσης ο Λουκίνας με τον Κυριάκο.
ΔΟΚΑΡΙ Ο ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ
Η ΑΕΛ που από την αρχή του αγώνα πήρε τον έλεγχο, είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 14’ όταν σε σουτ του Μπαργκάν από το ύψος της περιοχής ο Βελλίδης απέκρουσε δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ και δύο λεπτά αργότερα στο 16’, σε φάουλ που εκτέλεσε ο Ντέλετιτς, η μπάλα βρήκε τη συμβολή των δοκών και κατέληξε άουτ.
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥΝΙΤΣ
Μεγάλη ευκαιρία έχασε η ΑΕΛ με τον Νούνιτς στο 30’, όταν δέχτηκε την μπροστινή μπαλιά του Ντέλετιτς και ενώ βγήκε απέναντι από τον Βελλίδη καθυστέρησε να σουτάρει και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0.
Το ίδιο έγινε και στο 33’ πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ο Ντέλετιτς τροφοδότησε στην περιοχή τον Νούνιτς και εκείνος στο σουτ που έκανε, η μπάλα πέρασε ξυστά άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
ΚΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝIΝΑ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα που δεν είχε φανεί μέχρι εκείνο το σημείο, στο 39’ έκανε αισθητή την παρουσία του με τον Ντόλοβατς, που επιχείρησε το δυνατό συρτό σουτ και στη δεξιά γωνία του έπεσε ο Κρίστινσον, αποκρούοντας την μπάλα σε κόρνερ.
ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΛΙΑ
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48’, ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τσικάρσκι (σ.σ. την πρώτη δέχτηκε στο 25’), καθώς σταμάτησε αντικανονικά τον Ντέλετιτς.
Αμέσως μετά στο 50’, η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ σε μια φάση διαρκείας. Αρχικά ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε το σουτ, απέκρουσε με τα πόδια ο Βελλίδης, στη συνέχεια σε νέο σουτ του Ζίζιτς απέκρουσε και πάλι ο γκολκίπερ του ΠΑΣ, η μπάλα πήγε δίπλα του και ο Νίκος Γκόλιας με προβολή έκανε, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, το 1-0.
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΓΚΑΝ...
Η ΑΕΛ στο 62’ είχε μια καλή στιγμή με τον Μπαργκάν, ο οποίος επιχείρησε το σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
...ΚΑΙ 2-0 ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ
Στο 74’ σε μακρινό σουτ του Ντέλετιτς, ο Βελλίδης απέκρουσε στην αριστερή γωνία του την μπάλα και δύο λεπτά αργότερα στο 76’, έγινε το 2-0. Από εξαιρετική πάσα του Μιλοσάβλιεβιτς, ο Μίλος Ντέλετιτς με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Κορυφαίος παίκτης της ΑΕΛ αλλά και του αγώνα ήταν ο Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος για μια ακόμη φορά έδειξε τα πλούσια ποδοσφαιρικά του προσόντα. Ξεχώρισαν επίσης και οι Καρανίκας, Γκόλιας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κοέφ, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.
Από τον ΠΑΣ Γιάννινα φάνηκε ο Βελλίδης και κράτησε με τις αποκρούσεις του το σκορ μόνος του, στο 2-0.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Θεσσαλονικιός ρέφερι Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, στο πρώτο ημίχρονο δεν απέφυγε ορισμένα λάθη και θα μπορούσε να δείξει κι άλλες κίτρινες σε παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα για αντικανονικές ενέργειες.
Κάτι που έπραξε στην επανάληψη όπου ήταν σαφώς καλύτερη η διαιτησία του. Σωστοί στις υποδείξεις τους οι Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Σταύρος Σίπκας (Σάμου), ενώ 4ος ήταν ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας).
Κόκκινη: Τσικάρσκι (25’, 48’)
Κίτρινες: Νούνιτς (41’), Ζίζιτς (45’ +1)/, Ντόλοβατς (44’), Βελλίδης (56’), Σιόντης (69’), Λίλα (80’)
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (89’ Σαχίτι), Γκόλιας (71’ Γρομητσάρης), Ζίζιτς, Καρανίκας, Χούπτσεφ, Κοέφ, Νούνιτς, Μπαργκάν (66’ Πίτι), Φατιόν.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Παμλίδης (83’ Κουζούκ), Μιχαήλ, Λίλα, Γιάκος (75’ Κακούμπα), Τζημόπουλος, Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Λουκίνας (61’ Ξυδάς), Σιόντης, Ντόλοβατς.

ΝΙΚΗΣΑΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Με γκολ του Μασούρα από το 36’, ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη στα Πηγάδια από την Ξάνθη και της διέκοψε το νικηφόρο σερί των 4 αγώνων. Ο Πανιώνιος έπαιξε πιο έξυπνα και χωρίς να έχει τις ευκαιρίες ή την εδαφική υπεροχή κράτησε τη νίκη, την 4η φέτος, παίζοντας όμως στα τελευταία 12 λεπτά με παίκτη περισσότερο λόγω, της αποβολής του Αλμέιδα με δεύτερη κίτρινη.
ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σιλά (33’ Αλμέιδα), Καντά (56’ Σαρπόνγκ), Κασά Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς, Κίκε (46’ Κάστρο), Γέντρισεκ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Κεϊτά, Πίρις, Οικονομίδης (73’ Παπαγεωργίου), Τσιλούλης (86’ Ομάρ Καμαρά), Μασούρας, Ντουρμισάι.
ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΚΟΛ
Μ’ ένα αμφισβητούμενο γκολ ο Λεβαδειακός νίκησε με 2-1, στην έδρα του, τον ΟΦΗ. Η ομάδα της Λιβαδειάς προηγήθηκε με τον Στανόγεβιτς στο 25ο λεπτό, για να ισοφαρίσει η κρητική ομάδα με πέναλτι του Αραβίδη (43’), ενώ στο 45’ έγινε η φάση του αγώνα, όταν σουτ του Στανόγεβιτς προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και «έσκασε» στη γραμμή της εστίας, με τους διαιτητές να κατακυρώνουν το γκολ και τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Ναγκίς (79’ Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Σαβαντόγκο, Μητρόπουλος (68’ Ομο), Αντιλεχού, Στανόγεβιτς (78’ Καθάριος).
ΟΦΗ: Στρέζος, Νάστος, Ντίνας, Πλατέλλας, Κυριακίδης, Αραβίδης, Μιχόγιεβιτς, Κοιλιάρας (58’ Κουτσιανικούλης), Παπάζογλου, Κοροβέσης, Μπολάκης.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα        2-0
(50’ Γκόλιας, 76’ Ντέλετιτς)
Ξάνθη-Πανιώνιος        0-1
(36’ Μασούρας)
Λεβαδειακός-ΟΦΗ        2-1
(25’, 45’ Στανόγεβιτς-43’ πεν. Αραβίδης)
ΣΗΜΕΡΑ
15:00 ΑΕΚ-Ατρόμητος        NOVA
17:15 ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός        NOVA
19:00 Λαμία-Αστέρας Τρίπολης        ΕΡΤ
19:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός        NOVA
ΑΥΡΙΟ
19:00 Απόλλων Σμύρνης-Άρης    ΕΡΤ
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΟΚ    15-3    23
2. Ατρόμητος    14-6    21
3. Ολυμπιακός    12-4    19
4. Ξάνθη    10-5    18
5. ΑΕΚ    17-3    17
6. Παναθηναϊκός    14-6    14
7 Πανιώνιος    11-11    14
8. Άρης    10-9    12
9. Παναιτωλικός    11-12    12
10. ΑΕΛ    7-11    11
11. Λαμία    9-13    10
12. ΟΦΗ    6-15    7
13. ΠΑΣ Γιάννινα    5-17    7
14. Λεβαδειακός    7-16    7
15. Αστέρας Τρίπολης    7-12    5
16. Απόλλων Σμύρνης    1-13    1
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.
* Από την ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

 

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ: Αποκτούμε ομαδικό πνεύμα

ΠΕΤΡΑΚΗΣ: «Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΚΑΙΑ»

Ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του ήταν ο Ιταλός τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα μετά τη νίκη της ΑΕΛ επί του ΠΑΣ Γιάννινα και στις δηλώσεις του επισήμανε τα εξής: «Νομίζω ότι είχαμε καλή προσέγγιση του παιχνιδιού. Αυτή η νίκη λοιπόν ήταν αποτέλεσμα της πολύ σκληρής δουλειάς που κάναμε όλη την εβδομάδα που πέρασε. Σιγά - σιγά αρχίζουμε και γινόμαστε ομάδα. Αποκτούμε ομαδικό πνεύμα, όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά, ακόμη και όσοι δεν αγωνίστηκαν σήμερα.
Παίξαμε πολύ καλά σε αυτό το ματς, φτιάξαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, βάλαμε τελικά δύο όμορφα γκολ στο δεύτερο και γενικά κάναμε ένα καλό παιχνίδι συνολικά. Δεν δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία».Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης, επισήμανε τα εξής: «Ήρθαμε με πολλά προβλήματα στη Λάρισα και πριν το παιχνίδι τραυματίστηκε ο Αθανασιάδης. Το ματς δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε, ειδικά στο σημείο της αποβολής στο 48’ κι ενώ από το 30’έως το 45’ ελέγχαμε τον αγώνα. Μετά το γκολ που δεχτήκαμε, ουσιαστικά εκεί τελείωσε και το παιχνίδι. Σίγουρα το θέλαμε πάρα πολύ και εμείς και η Λάρισα, όμως γενικά το τελευταίο διάστημα εμείς έχουμε πάρα πολλά προβλήματα που εμφανίζονται την τελευταία στιγμή. Όλες οι ομάδες έχουν τις καλές και κακές εποχές τους, είναι όλα μέσα στη ζωή και τη δουλειά μας. Υπάρχει και κακοδαιμονία, καθώς έχουμε ρόστερ με 27 παίκτες, όμως μόνο 5 από αυτούς παίζουν σχεδόν σε όλα τα ματς. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον ρυθμό μας στη συνέχεια. Η νίκη της ΑΕΛ είναι δίκαιη».

 

Με ΠΑΣ Γιάννινα η Κ-19 της ΑΕΛ

ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ

Τον ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 14:30 στο γήπεδο του Καλοχωρίου στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, η ομάδα Κ-19 της ΑΕΛ για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League. H ομάδα της Λάρισας βρίσκεται στην 8η θέση με 14 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στη 10η θέση με τέσσερις βαθμούς λιγότερους από την ΑΕΛ.
Τον αγώνα θα διευθύνει ο Αδάμος Κουκούλης, ο οποίος θα έχει συνεργάτες τούς Δημήτριο Κοτούμπα, Μιλτιάδη Μπουρονίκο (Λάρισας), ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Αλέξανδρος Κόκκαλης (Τρικάλων).
* Χθες η ομάδα της Κ-17 ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη με 5-1.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass