«Μίλησε» και πάλι ο Λουκάο για τον Απόλλωνα

*Με γκολ του Βραζιλιάνου οι «κυανόλευκοι» υπέταξαν την Παναχαϊκή 1-0 *Παρέμεινε έτσι στην κορυφή της Football League η λαρισινή ομάδα *Διπλή σωτήρια απόκρουση στις καθυστερήσεις από τον 22χρονο γκολκίπερ Γιάννη Μαντζάρη

Δημοσίευση: 12 Νοε 2018 22:08

Τρίτωσε το… καλό χθες το απόγευμα στη Φιλιππούπολη για τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη του, κερδίζοντας αυτή τη φορά τη μαχητική Παναχαϊκή με 1-0, για την 3η αγωνιστική της Football League.

Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, με ένα εκπληκτικό γκολ του πέτυχε ο Λουκάο, μόλις στο 9' λεπτό του αγώνα.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας έκανε σωστή διαχείριση του 1-0, η Παναχαϊκή δημιούργησε μεν ευκαιρίες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα καθώς δεν της το επέτρεψε και ο 22χρονος γκολκίπερ Γιάννης Μαντζάρης, που πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό, δεν έλειψαν και τα σκληρά μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα στο 21' να ανάψουν τα αίματα, με τους ψυχραιμότερους να ενεργούν ως πυροσβέστες, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σε γενικές γραμμές η συνολική εικόνα της λαρισινής ομάδας ήταν αρκετά καλή, έδειξε πως δίκαια βρίσκεται στην κορυφή και αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Μάλιστα ο Απόλλωνας παραμένει η μοναδική ομάδα της Football League που δεν έχει δεχθεί γκολ σε αυτά τα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος και αναμφισβήτητα το ξεκίνημα είναι ιδανικό.

Στο χθεσινό παιχνίδι, με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Απόλλωνα ο τεχνικός του Μαρσέλο Τροΐζι. Κάτω από τα δοκάρια ο Μαντζάρης, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, σέντερ μπακ ο Κοντοές με τον Σουλιώτη, αμυντικά χαφ ο Λούκας Ράμος με τον Χατζή, στις πτέρυγες ο Τασιούλης αριστερά, ο Πολλέτο δεξιά, δεκάρι ο Μαρκολίνο και σέντερ φορ ο Λουκάο.

Το ίδιο σχήμα, 4-2-3-1 επέλεξε και ο προπονητής της Παναχαϊκής Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Κάτω από τα δοκάρια ο Σούλης, δεξιά στην άμυνα ο Πολίμος, αριστερά ο Σταμόπουλος, σέντερ μπακ ο Λουμπαρδέας με τον Τσελεπίδη, αμυντικά χαφ ο Πλέγας με τον Παπατόλιο, πιο μπροστά τους ο Μαυριάς δεξιά, ο Ελευθεριάδης αριστερά, δεκάρι ο Κόλ και σέντερ φορ ο Κυνηγόπουλος.

ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΛΟΥΚΑΟ

Ο Απόλλωνας προηγήθηκε νωρίς στο σκορ μόλις στο 9', όταν ο Λούκας Ράμος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός Λουκάο με πλάτη στο τέρμα κοντρόλαρε και με γυριστό με το δεξί, πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα και έκανε το 1-0.

ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Στη συνέχεια και μετά το 20', η Παναχαϊκή προσπάθησε να αντιδράσει και στο 29' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κολ από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Λουμπαρδέας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μαντζάρη και να καταλήξει άουτ.

Στο 35' ο Μαυριάς από αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Κυνηγόπουλος άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Κολ με σουτ, έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα στο 37' σε σουτ του Πλέγα ο Μαντζάρης απέκρουσε την μπάλα και στο 38' ο Μαυριάς επιχείρησε το σουτ και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Λίγο πριν το φινάλε στο 44', ο Μαρκολίνο έφυγε στην αντεπίθεση, τροφοδότησε αριστερά του τον Τασιούλη, εκείνος καθυστέρησε και όταν γύρισε την μπάλα πάλι στον Μαρκολίνο, εκείνος σούταρε ψηλά άουτ.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ του 1-0 και να περιορίσει τις κινήσεις των φιλοξενουμένων.

Ευκαιρία για την ομάδα της Πάτρας είχαμε στο 57', όταν σε σουτ του Μαυριά ο Μαντζάρης που ήταν σε καλή θέση απέκρουσε την μπάλα, ενώ ο Απόλλωνας απάντησε σε στημένη φάση στο 59′, με την κεφαλιά του Κοντοέ που πέρασε άουτ.

Στο 69' από πάσα του Σκούπρα ο Μαρκολίνο επιχείρησε το σουτ και ο Σούλης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα (90' +1), από πάσα του Πολίμου ο Ελευθεριάδης με σουτ, έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Και στο 90' +4' σε διαδοχικά σουτ των Αντωνακόπουλου, Σταμόπουλου, ο Μαντζάρης πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις, αποτρέποντας την ισοφάριση.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Από τον Απόλλωνα κορυφαίος ήταν ο Λούκας Ράμος που δείχνει στοιχεία πολύ αξιόλογου ποδοσφαιριστή, ενώ ξεχώρισαν επίσης οι Λουκάο, Μαντζάρης, Κοντοές, Σουλιώτης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.

Από την ομάδα της Παναχαϊκής, φάνηκαν στο πρώτο μέρος ο Κολ και ο Μαυριάς στην επανάληψη.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Μέτρια η διαιτησία του κ. Σάββα Σιδηρόπουλου, που είχε συνεργάτες τους κ. Παναγιώτη Τερζόπουλο, Λάμπρο Διαμάντη ( Έβρου), ενώ 4ος ήταν ο Νικόλαος Μπαίλης (Πρέβεζας).

Κίτρινες: Χατζής (21'), Λούκας Ράμος (21'), Σκούπρας (43'), Καμπέρης (78'), Λουκάο (80'), /Πλέγας (15'), Σούλης (21'), Λουμπαρδέας (63')

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρας, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Πολλέτο (55' Καμπέρης), Μαρκολίνο (87' Λιταινας), Λούκας Ράμος, Τασιούλης (75' Αγιώτης), Σουλιώτης, Λουκάο

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Πλέγας (84' Αντωνακόπουλος), Μαυριάς, Ελευθεριάδης, Κολ, Παπατόλιος (59' Αργυρόπουλος), Λουμπαρδέας, Κυνηγόπουλος (68' Μωραίτης), Τσελεπίδης.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass