Η «κατάρα» της έδρας

*Τρίτη κατά σειρά ήττα «εντός των τειχών» για τον Οικονόμο, αυτή τη φορά από τον Πιερικό με 2-1 *Αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα η ομάδα του Γ. Κατσάρα που απώλεσε σωρεία ευκαιριών

Δημοσίευση: 19 Νοε 2018 22:16

Η «κατάρα» της έδρας δεν λέει να «σπάσει» για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης ο οποίος υποχρεώθηκε χθες στην τρίτη κατά σειρά (και τέταρτη συνολικά) ήττα «εντός των τειχών», αυτή τη φορά από τον Πιερικό με 2-1, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η τύχη γύρισε σε ένα ακόμα παιχνίδι την πλάτη στην ομάδα του Κώστα Κατσάρα, η οποία όχι απλά προσπάθησε, αλλά -τηρουμένων των αναλογιών- άξιζε κάτι πολύ περισσότερο από μία ήττα. Με άλλα λόγια το τελικό αποτέλεσμα της χθεσινής αναμέτρησης στο «Γ. Μητσιμπόνας» της Τσαριτσάνης δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση την πραγματική εικόνα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι απώλεσαν σωρεία ευκαιριών, πίεσαν τον αντίπαλό τους, ήταν απειλητικοί, αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν, παρά μόνο μία φορά, την επιθετική τους δραστηριότητα.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Κατερίνης, που μετά από αυτή τη νίκη βλέπει με διαφορετικό μάτι τη συνέχει είχε σε πολύ καλή ημέρα τον Δαδάκο που όποτε χρειάστηκε αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός και κόντρα στη ροή του αγώνα (ειδικά στην επανάληψη) κατάφερε να πανηγυρίσει μία πολύ σημαντική νίκη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι διεξήχθη σε βαρύ αγωνιστικό χώρο, υπό συνεχή βροχόπτωση, με τον Πιερικό να μπαίνει πιο ζεστά στο πρώτο μέρος, ωστόσο μετά το δεκάλεπτο ο Οικονόμος άρχισε να ισορροπεί την κατάσταση και να αναπτύσσει επιθετικές πρωτοβουλίες, όπως στο 12’ όταν μετά από φάουλ του Τόλιου από τα αριστερά, ο Χατζηδίμπας, πρόλαβε την τελευταία στιγμή προ του Κουμπούρα και έδιωξε σε κόρνερ.

 Οι γηπεδούχοι έφταναν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο οι τελικές προσπάθειες δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.

Στο 36’ μετά από σέντρα του Γκαμπέτα, ο Μουλτσιάς προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά αλλά ο Βερνάρδος έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια στη ανάπαυλα του ημιχρόνου, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων σε μία επιθετική ενέργεια των φιλοξενουμένων από τα αριστερά ο Κυπαρίσσης έβγαλε τη σέντρα και ο Δαδάκος με κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Στην επανάληψη ο Οικονόμος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, πιέζοντας ασφυκτικά τον αντίπαλό του. Στο 64’ με τον Μουλτσιά και στο 65’ με τον Ντούφα οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμα πολύ καλές στιγμές, ενώ ένα λεπτό αργότερα κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Χάμος με κοντινό πλασέ (είχε προηγηθεί η απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα στο πλασέ του Μουλτσιά) ισοφάρισε σε 1-1.

Το παιχνίδι εξελισσόταν σε επιθετικό μονόλογο για τον Οικονόμο, ωστόσο ο Πιερικός κόντρα στη ροή του αγώνα στο 72’ κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ όταν ο Δαδάκος με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Νούσια γράφοντας έτσι το 1-2.

Σαν να μην έφτανε αυτό στην αμέσως επόμενη φάση ο Οικονόμος στάθηκε άτυχος, όταν το δυνατό σουτ του Μουλτσιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 75’ το καλοχτυπημένο φάουλ του Χάμου απέκρουσε με δυσκολία ο τερματοφύλακας του Πιερικού.

Στο 81’ και στο 82’ οι γηπεδούχοι έχασαν δύο ακόμη σημαντικές ευκαιρίες με τους Κατσαμάγκα (προβολή) και Πετράκη (κεφαλιά) με τον Πατσιογεώργο να αποκρούει ενστικτωδώς στην πρώτη περίπτωση και τους αμυνόμενους να διώχνουν προ της γραμμής στη δεύτερη.

Η πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Οικονόμο χάθηκε στο 88’ όταν μετά το κοντινό πλασέ του Δραχαλίβα η μπάλα κόλλησε στη λάσπη για να μπλοκάρει στη συνέχεια ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το τρίτο γκολ όταν μετά από αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Σεχολάρι, οι Μαυρίδης και Κωτσιαρίδης δεν μπόρεσαν με κοντινά πλασέ να νικήσουν τον Νούσια που επενέβη με αποφασιστικότητα.

Έτσι το 1-2 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τον Πιερικό να παίρνει μία πολύτιμη νίκη και τον Οικονόμο να αποχωρεί πικραμένος από τον αγωνιστικό χώρο.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Τασιόπουλος (Θεσσαλίας) με βοηθούς τους κ. Σφυρή (Θεσσαλίας) και Παπαλίτσα (Καρδίτσας). Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Τασιόπουλου με μόνο αρνητικό σημείο ο μικρός χρόνος καθυστερήσεων που κράτησε στο τέλος. Χωρίς προβλήματα οι δύο βοηθοί. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Τσακάλι (17’), Χάμος (25’), Βερνάρδος (25’), Δαδάκος (42’), Γαλάνης (70’) και Τσιούχας (88’).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κ. Κατσάρας): Νούσιας, Περτζιόνι (58’ Ντούφας), Γαλάνης, Τσακάλι, Κουμπούρας, Καλφούντζος (65’ Πετράκης), Χάμος, Γκαμπέτας, Μουλτσιάς (80’ Δραχαλίβας), Τόλιος (26’ λ.τ. Καραλούλης), Κατσαμάγκας.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Λ. Φωτιάδης): Πατσιογεώργος, Καρτσαμπάς, Τσιούχας, Χατζηδίμπας, Δαδάκος (90’ Μαυρίδης), Μηλιώτης (82’ Κριεμάρι), Βερνάρδος, Σκλιοπίδης, Σεχολάρι (90’+3’ Μπατσαράς), Κωτσιαρίδης, Κυπαρίσσης (51’ λ.τ. Λαμπίρης).

Κ. Κατσάρας:

Είναι θέμα ψυχολογίας

Θέμα ψυχολογίας είναι, σύμφωνα με τον τεχνικό του Οικονόμου Τσαριτσάνης Κώστα Κατσάρα, το ότι η ομάδα αν και φτάνει στην πηγή δεν μπορεί να πιει νερό. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε μετά το τέλος του αγώνα «τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ. Νομίζω ήμασταν καλύτεροι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με πολύ περισσότερες ευκαιρίες και προϋποθέσεις δεν μπορέσαμε να πετύχουμε γκολ. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας και θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass