ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΝ ΠΕΠΦΑ, ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Η επιστήμη και η γνώση στην αγωγή του αθλητισμού

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 16:10

Η επιστήμη και η γνώση πρέπει να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην αγωγή του αθλητισμού και για τον λόγο αυτό σε όλη σχεδόν την Ελλάδα γίνονται συνέδρια με αθλητικά θέματα, όπου η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό που έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ενδιαφέρουσα θεματολογία.


Στη Λάρισα μεθαύριο Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής-Κτίριο Κατσίγρα, το νομαρχιακό τμήμα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων οργανώνουν διημερίδα με τίτλο «Σύγχρονες τάσεις στον χώρο της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού».
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
15:30 – 16:00 Εγγραφές
16:00 - 16:30: Ιωάννης Θεοδωράκης, καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας ΣΕΦΑΑ Π.Θ. - αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Προώθηση της υγείας μέσα από το μάθημα της φυσικής αγωγής».
16.30-17.00: Νικόλαος Διγγελίδης, αναπληρωτής καθηγητής στη Διδακτική της Φυσικής Αγωγής, ΣΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. «Φυσική Αγωγή και σωματικός εγγραμματισμός».
17.00 – 17.30: Θεοδώρα Τζατζάκη, πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, PhD Π.Θ. «Υιοθέτηση Συμπεριφορών Άσκησης Και Υγείας»
18.00 –18.30 Αλέξιος Μπατρακούλης, πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής MSc, CSCS, ACSM-EP, ΑCE-CHC. «Κυκλική λειτουργική προπόνηση υψηλής έντασης για άτομα με παχυσαρκία».
18.30-19.00: Δημήτριος Κουρέτας, καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών οργανισμών - Τοξικολογίας – Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας -Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. «Η ευεργετική δράση της νηστείας στον οργανισμό: από την κουζίνα στο κύτταρο».
19.00-19.30: Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας-τομέας Παθολογίας, τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. «Συνταγογραφώντας την άσκηση στα νοσήματα του αναπνευστικού».
20.00: Τελετή Έναρξης-Χαιρετισμοί
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
10.00-11.30: Γεώργιος Γεωργιάδης, πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, MSc «Μέθοδος PILATES και Οστεοπόρωση».
 12.00-12.30: Αθανάσιος Λάιος, ΔΕΠ καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α - Δ.Π.Θ. Τομέας: Οργάνωση Αθλητισμού - Σχολική Φυσική Αγωγή – Αναψυχή «Οργανωτικές και διοικητικές δεξιότητες και αρμοδιότητες των προπονητών».
12.30-13.00: Μιχάλης Χαντές, καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ορθοπαιδική Κλινική- Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων (ESSKA). “Αθλητικές κακώσεις σε εφήβους- νεαρούς αθλητές: πρόληψη και αντιμετώπιση”.
13.00-14.30: Ιωάννης Δήμας ΣΕΦΑΑ Θεσσαλίας, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (Ε.Ε.Π). Τομέας: Χορολογία Ελληνισμού-Διδακτική των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών. «Διδακτική και μεθοδολογία, του Ελληνικού Παραδοσιακού χορού σήμερα, στην εκπαίδευση».
14.30-15.00: Ερωτήσεις – λήξη σεμιναρίου.
Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Ελευθερία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass