Η Εθνική με θέα το Euro 2020

*Αντίπαλοι θα είναι Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία, Αρμενία και Λιχτενστάιν

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2018 15:45

Στον 10ο όμιλο της προκριματικής φάσης του EURO 2020 θα μετάσχει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δουβλίνο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στο γκρουπ που κληρώθηκε την Ιταλία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, τη Φινλανδία, την Αρμενία και το Λιχτενστάιν.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1968 και τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Κόσμου, Ιταλία, η αντίπαλος στα προκριματικά των Μουντιάλ 2014 και 2018, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Φινλανδία την οποία αντιμετωπίσαμε πρόσφατα στο Nations League, η Αρμενία και το Λιχτενστάιν είναι, λοιπόν, οι ομάδες που θα βρει μπροστά της η Εθνική στον 10ο προκριματικό όμιλο του EURO 2020.

Η Εθνική είναι σε όμιλο έξι ομάδων (και όχι πέντε) και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει καθόλου κενές ημερομηνίες. Θυμίζουμε πως από την προκριματική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο (20 ομάδες) και σε αυτές θα προστεθούν οι τέσσερις νικήτριες από τα play off του Νations League.

Η Ιταλία κατέχει τη 18η θέση στην παγκόσμια κατάταξη εθνικών ομάδων της FIFA, η Βοσνία / Ερζεγοβίνη την 34η, η εθνική βρίσκεται στην 43η, η Φινλανδία είναι 58η, η Αρμενία 101η και τέλος το Λιχτενστάιν στη θέση υπ' αριθμόν 181.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, εκτός από τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, η Βοσνία ήταν στον ίδιο όμιλο (7ο) με την εθνική και στα αντίστοιχα του 2014. Τερμάτισε μάλιστα πρώτη και προκρίθηκε, "στέλνοντας" την Ελλάδα στα μπαράζ με τη Ρουμανία, την οποία απέκλεισε και προκρίθηκε στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η συμμετοχή στην τελική φάση του 2014 είναι η μοναδική ως τώρα παρουσία των Βόσνιων στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης ως ανεξάρτητη χώρα.

Όσον αφορά τέλος στην πρώτη φάση του Nations League, η Ιταλία τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου της League A, πίσω από την Πορτογαλία και αφήνοντας τρίτη την Πολωνία. Εξαιρετική πορεία είχε η Βοσνία / Ερζεγοβίνη που τερμάτισε πρώτη στο 3ο γκρουπ της League B, αφήνοντας πίσω της Αυστρία και Β. Ιρλανδία, ενώ πολύ καλά τα πήγε και η Φινλανδία στον 2ο όμιλο της League C, στον οποίο πρώτευσε αφήνοντας δεύτερη και τρίτη την Ουγγαρία και την Εθνική μας αντίστοιχα.

Αρμενία και Λιχτενστάιν συμμετείχαν αμφότερες στον τέταρτο όμιλο της League D, με τους Αρμένιους να τερματίζουν δεύτεροι πίσω από τη FYROM και το Λιχτενστάιν στην τέταρτη και τελευταία θέση πίσω και από το Γιβραλτάρ.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Οι όμιλοι που προέκυψαν από τη σχετική κλήρωση έχουν ως εξής:

1ος όμιλος: Αγγλία, Τσεχία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο

2ος όμιλος: Πορτογαλία, Ουκρανία, Σερβία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο

3ος όμιλος: Ολλανδία, Γερμανία, Βόρεια Ιρλανδία, Εσθονία, Λευκορωσία

4ος όμιλος: Ελβετία, Δανία, Ιρλανδία, Γεωργία, Γιβραλτάρ

5ος όμιλος: Κροατία, Ουαλία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν

6ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Νησιά Φαρόε, Μάλτα

7ος όμιλος: Πολωνία, Αυστρία, Ισραήλ, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Λετονία

8ος όμιλος: Γαλλία, Ισλανδία, Τουρκία, Αλβανία, Μολδαβία, Ανδόρα

9ος όμιλος: Βέλγιο, Ρωσία, Σκωτία, Κύπρος, Καζακστάν, Σαν Μαρίνο

10ος όμιλος: Ιταλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Φινλανδία, ΕΛΛΑΔΑ, Αρμενία, Λιχτενστάιν

ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Οι πρώτες δύο ομάδες σε κάθε έναν από τους δέκα ομίλους των προκριματικών θα πάρουν το «εισιτήριο» για την τελική φάση του EURO 2020. Οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις για την τελική φάση θα κριθούν μέσω πλέι οφ που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2020 και στα οποία θα μετάσχουν 16 ομάδες που θα επιλεγούν βάσει της απόδοσής τους στο Nations League.

ΜΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ

Με δύο εκτός έδρας αγώνες ξεκινούν οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2020. Η αρχή θα γίνει στις 23 Μαρτίου 2019 κόντρα στο Λιχτενστάιν και τρεις ημέρες αργότερα, η «γαλανόλευκη» θα δώσει το πρώτο ντέρμπι του 10ου ομίλου με αντίπαλο τη Βοσνία.

Θα ακολουθήσει το μεγάλο ματς με την Ιταλία στις 8 Ιουνίου (εντός έδρας), ενώ η «αυλαία» θα πέσει στις 18 Νοεμβρίου κόντρα στη Φινλανδία (εντός).

Αναλυτικά το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από την UEFA:

23/03  Λιχτενστάιν-Ελλάδα

26/03  Βοσνία-Ελλάδα

08/06  Ελλάδα-Ιταλία

11/06  Ελλάδα-Αρμενία

05/09  Φινλανδία-Ελλάδα

08/09  Ελλάδα-Λιχτενστάιν

12/10  Ιταλία-Ελλάδα

15/10  Ελλάδα-Βοσνία

15/11  Αρμενία-Ελλάδα

18/11  Ελλάδα-Φινλανδία

Κλήρωση πλέι οφ: 22 Νοεμβρίου 2019

Κλήρωση τελικής φάσης EURO 2020: 1 Δεκεμβρίου 2019

Ημιτελικοί πλέι οφ: 26–28 Μαρτίου 2020

Τελικοί πλέι οφ: 29–31 Μαρτίου 2020

Τελική φάση EURO 2020: 12 Ιουνίου–12 Ιουλίου 2020

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass