ΑΕΛ άλλων εποχών...

*Άρχισε ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2018 22:20

Μια ΑΕΛ άλλων εποχών είδαν οι φίλαθλοι προχθές στο Ael Fc Arena στον αγώνα που έδωσε η λαρισινή ομάδα με αντίπαλο τον Πανιώνιο όπου κέρδισε με 4-2 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Super League αλλά το σημαντικό ήταν η εξαιρετική απόδοση των παικτών ιδίως της επιθετικής γραμμής. Για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο στο πρωτάθλημα η ομάδα πέτυχε τέσσερα τέρματα.

Η λαρισινή ομάδα ακόμα και όταν οι δύο αντίπαλοι έπαιζαν με τον ίδιο αριθμό παικτών πάλι ήταν καλύτερη παρά την ψυχρολουσία της ισοφάρισης (το 1-0 έγινε 1-1), ενώ όταν πήρε αριθμητική υπεροχή(λόγω αποβολής του Τσιλούλη στο 38' των φιλοξενουμένων) νίκησε κατά κράτος τον αντίπαλο φθάνοντας στο εντυπωσιακό 4-1, και το ωραίο γκολ του Ντουρμισάι στο τέλος έκανε το 4-2 αλλάζοντας λίγο τις εντυπώσεις.

Μάλιστα μετά το προχθεσινό παιχνίδι παρελθόν αποτελεί για τον Πανιώνιο ο τεχνικός Ζοζέ Ανιγκό. Η διοίκηση των «κυανέρυθρων» ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον 57χρονο Γάλλο προπονητή, ο οποίος είχε αναλάβει το καλοκαίρι. Στο διάστημα αυτό πέτυχε στο πρωτάθλημα 5 νίκες, είχε 5 ήττες και 2 ισοπαλίες.

Η νίκη αυτή για την ΑΕΛ έφερε και ψυχική ηρεμία ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου όπου αντιμετωπίζει διαδοχικά τον ΠΑΟΚ , την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Από δω και πέρα γι’ αυτά τα παιχνίδια δεν θα υπάρχει μεγάλο βαθμολογικό άγχος, ενώ άρχισε και ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας.

Ήδη η πρώτη μεταγραφή είναι ο 26χρονος Λευκορώσος Ευγκένι Σικάφκα που αγωνιζόταν στη Σλουτσκ, που τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος της χώρας του. Ο ποδοσφαιριστής πέτυχε φέτος 11 γκολ στο πρωτάθλημα αγωνιζόμενος σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του ενώ έγινε και διεθνής.

ΦΟΡ ΜΕΣΩ... ΦΕΣΤΑ

Η ΑΕΛ θα αποκτήσει ένα ακόμα φορ περιοχής με τον οποίο όμως διαπραγματεύεται ο τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα και πρόκειται για μεγάλο όνομα και στέλεχος της ΠΑΕ τη χαρακτήρισε ήδη ... «μεταγραφή αεροδρομίου». Αν ο ποδοσφαιριστής πει το «ναι» τότε αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στο ευρύ κοινό.

Εκτός από επιθετικό η ομάδα θα αποκτήσει ένα αριστερό μπακ, ένα στόπερ και ένα αμυντικό χαφ. Για αριστερό μπακ ο λόγος είναι ότι υπάρχει μόνο ο Χούμπσεφ ενώ μια εναλλακτική λύση είναι να παίξει ο Καρανίκας σε εκείνη την πλευρά. Αμυντικό χαφ χρειάζεται λόγω των καρτών του Φατιόν ενώ στόπερ λόγω των προβλημάτων τραυματισμού του Μόρα και επίσης των πολλών καρτών που δέχεται η ομάδα.

Στόχος είναι όλες οι μεταγραφές να ολοκληρωθούν μέχρι 15 Δεκεμβρίου ώστε να είναι πανέτοιμοι οι ποδοσφαιριστές στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου.

ΔΙΗΜΕΡΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

Ο Φέστα έμεινε ενθουσιασμένος από την απόδοση των παικτών και γι’ αυτό τους έδωσε διήμερη άδεια μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο . Χθες και σήμερα δεν έκαναν οι ποδοσφαιριστές προπονήσεις. Θα επανέλθουν σε προπονητικούς ρυθμούς αύριο Τρίτη.

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ

Ένας μόλις παίκτης της ΑΕΛ είδε την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, ο Νίκολα Ζίζιτς, που έφθασε τις τρεις, είναι στο όριο και την επόμενη φορά που θα αντικρίσει κίτρινη κάρτα, θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια. Στο όριο συνεχίζουν να βρίσκονται ο Φατιόν Άντονι με έξι και οι Πίτι, Νίκος Γκόλιας, που αν δεχθούν ακόμα μία κίτρινη κάρτα θα χάσουν δύο και αντίστοιχα ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στην Superleague τη σεζόν 2018-2019.

Φατιόν Άντονι 6, Νίκος Καρανίκας 4, Πίτι, Γκόλιας, Ζίζιτς 3, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς, Λεοζίνιο, Ντέλετιτς, Μόρας 2, Γκόϊκοβιτς, Χούμπτσεφ, Γρομητσάρης, Μπάλλας, Κόεφ, Σαχίτι, Νούνιτς 1.

Νούνιτς: Θα συνεχίσω έτσι...

«Είμαι χαρούμενος που έβαλα δύο γκολ και θα συνεχίσω έτσι». Αυτά είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Μάρκο Νούνιτς λέγοντας επίσης ότι «Δεν είναι σημαντικό ποιος βάζει γκολ. Σημαντικό είναι να παίζει καλά η ομάδα και να πάει καλά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ότι κερδίσαμε και πήραμε βαθμούς».

 

Έχεις κάνει πολλές ευκαιρίες, έχεις παίξει πολύ καλά, τα γκολ αυτά θα σε βοηθήσουν για να σκοράρεις περισσότερο;

«Παίζω στην θέση του επιθετικού και για τον εαυτό μου είναι σημαντικό να βάζω γκολ. Για την αυτοπεποίθησή μου και για την ομάδα. Είμαι χαρούμενος που έβαλα δύο γκολ και θα συνεχίσω έτσι».

 

Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί και στα εκτός έδρας παιχνίδια για να έχει μια καλύτερη εικόνα;

«Δεν υπάρχει ακριβής λόγος, αλλά πιστεύω ότι θα βελτιώσουμε την εικόνα μας και στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Ντέλετιτς: Είμαι χαρούμενος

«Όταν βάζει η ομάδα τέσσερα γκολ, αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες που παίζουν μπροστά παίξανε καλά. Είμαι χαρούμενος που βάζουν και οι άλλοι γκολ και αυτό πρέπει να κρατήσουμε». Περιχαρής για την παραγωγικότητα της επιθετικής γραμμής εμφανίσθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Μίλος Ντέλετιτς που ξεκίνησε λέγοντας: «Ήρθαμε ύστερα από ένα κακό αποτέλεσμα στην Τρίπολη. Δείξαμε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο ότι είμαστε καλή ομάδα και ξέρουμε ότι έχουμε τρία πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα, όπως παίξαμε, ήταν ένας κακός αγωνιστικό χώρος, αλλά δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε μπάλα και βάλαμε τέσσερα γκολ σημαίνει παίξαμε καλά».

 

*Είσαστε όμως μια ομάδα διαφορετική, εντός και εκτός έδρας. Πιστεύεις ότι έχετε τον τρόπο να το βελτιώσετε;

«Ναι. Πιστεύω ότι αν βάλουμε στο μυαλό μας την αυτοπεποίθηση που έχουμε στα εντός έδρας παιχνίδια, μπορούμε και εκτός έδρας να κερδίζουμε και να παίζουμε καλά».

Του Σωτ. Κέλλα

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 12ης αγωνιστικής της Super League:

*ΑΕΛ-Πανιώνιος      4-2

(14', 64' Νούνιτς, 53' Μιλοσάβλιεβιτς, 58' Μπαργκάν-18' Μασούρας, 90'+ Ντουρμισάι)

*Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος     1-1

(26' Τριάδης-39' Κωτσόπουλος)

*ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 1-1

(84' Αθανασιάδης - 54' Ποτουρίδης)

*Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης  0-2

(64' Τόνσο, 90' Φερνάντεθ)

*Αρης-Παναθηναϊκός          1-1

(15' πεν. Γιουνές - 93' πεν. Χατζηγιοβάνης)

*ΑΕΚ-Ξάνθη  2-0

(8' Πόνσε, 90' Λιβάγια)

ΣΗΜΕΡΑ

Λαμία-ΠΑΟΚ 19.00 (ΕΤ 1)

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 19.30 (Nova)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 11 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ       29 -11αγ.

2. Ατρόμητος 25

3. Ολυμπιακός        23 -11αγ.

4. ΑΕΚ          20

5. Παναθηναϊκός      19

. Άρης 19

7. Ξάνθη       18

8. Πανιώνιος  17

9. Παναιτωλικός       15 -11αγ.

10. ΑΕΛ        14

11. Αστέρας Τρίπολης       12

12. ΠΑΣ Γιάννινα     11

. Λαμία         11 -11αγ.

14. ΟΦΗ       8

15. Λεβαδειακός      7

16. Απόλλων Σμύρνης        2

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.

* Από την ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα (17.15)

ΑΕΚ - Λαμία  (19.30)

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Ξάνθη - Ολυμπιακός          (15.30)

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός         (17.15)

Ατρόμητος - Άρης    (19.00)

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ (19.30)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης (19.00)

Πανιώνιος - Λεβαδειακός   (19.30)

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

9 ΓΚΟΛ: Κουλούρης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)

7 ΓΚΟΛ: Γέντρισεκ (ΞΑΝΘΗ), Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ)

6 ΓΚΟΛ: Πόνσε (ΑΕΚ), Γιουνές (ΑΡΗΣ), Μασούρας (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

5 ΓΚΟΛ: Ματέο Γκαρσία (ΑΡΗΣ), Μοράρ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)

4 ΓΚΟΛ: Λιβάια (ΑΕΚ), Μανιάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Γιόχανσον, Μακέντα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μάζουρεκ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Ντουρμισάι (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

3 ΓΚΟΛ: Μπακασέτας (ΑΕΚ), Ντέλετιτς (ΑΕΛ), Ουγκράι (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπαράλες, Αντέτζο (ΛΑΜΙΑ), Νέιρα (ΟΦΗ), Χατζηγιοβάνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Κρίζμαν (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

2 ΓΚΟΛ: Κλωναρίδης, Μάνταλος (ΑΕΚ), Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς (ΑΕΛ), Τριάδης (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Ντιγκινί, Μπρούνο Γκάμα (ΑΡΗΣ), Καλτσάς, Τόνσο (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Επστάιν (ΛΑΜΙΑ), Στανόγεβιτς (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Φορτούνης, Χασάν, Καμαρά (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Καμαρά (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Κόρμπος (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μαουρίσιο (ΠΑΟΚ)

1 ΓΚΟΛ: Μπογέ, Γκάλο, Σιμόες (ΑΕΚ), Φατιόν, Μπαργκάν, Κόεφ, Γκόλιας (ΑΕΛ), Ελ Χέλβε, Σικαμπάλα (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Φερνάντεθ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ρισβάνης, Μπρούνο, Βασιλακάκης, Κωτσόπουλος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπερτόλιο (ΛΑΜΙΑ), Μαρκόβσκι, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο, Νανγκίς, Γιακουμάκης (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Μπρίτο, Κοβάσεβιτς, Μπαξεβανίδης (ΞΑΝΘΗ), Σισέ, Μάνος, Νάτχο, Χριστοδουλόπουλος, Ελαμπντελαουί, Ποντένσε, Γκερέρο, Μεριά, Βούκοβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Παπαστεριανός, Βουό, Αραβίδης, Σασί, Ποτουρίδης (ΟΦΗ), Κάτσε, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής, Ινσούα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μάνα, Έρισκον (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Κόρμπος, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Ακπόμ, Λημνιός, Ζαμπά, Μάτος, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Κρέσπο (ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης, Μυστακίδης, Νικολιάς, Λεό Μπατίστ (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Γκόλιας (ΑΕΛ), Γκάρος (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Δεληζήσης (ΑΡΗΣ), Μουνάφο (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Βούκοβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μαρινάκης, Έρικσον (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Μπανανά (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass