Κίνδυνος αφαίρεσης τριών βαθμών στην ΑΕΛ

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΓΕΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΡΙΖΜΑΝ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 15:28

Με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών κινδυνεύει η ΑΕΛ, λόγω οφειλών στον πρώην προπονητή της και νυν ομοσπονδιακό τεχνικό Aγγελο Αναστασιάδη. Η ΠΑΕ ΑΕΛ -σύμφωνα με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ - θα πρέπει να καταβάλει μέχρι την Τρίτη (18/12) ποσό 56.000 ευρώ, αλλιώς θα της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Εφόσον παρέλθει το τριήμερο και ενεργοποιηθεί η ποινή, η ΑΕΛ θα έχει νέα προθεσμία τριών ημερών για να πληρώσει. Αν και τότε δεν το κάνει, της αφαιρούνται οι τρεις βαθμοί. Ακολούθως θα έχει προθεσμία άλλων πέντε εργάσιμων για να το κάνει και να πάρει πίσω τους βαθμούς.


Ανάλογη απόφαση για οφειλές εξέδωσε το ίδιο δικαστήριο και για τον πρώην παίχτη της ΑΕΛ Σάντι Κρίζμαν.
Πιο συγκεκριμένα: Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αποφάσισε χθες να δοθούν σε πέντε δόσεις οι οφειλές (77.147,87) στον πρώην μεσοεπιθετικό της ΑΕΛ και νυν ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα Σάντι Κρίζμαν. Σε περίπτωση μη καταβολής οποιασδήποτε από τις πέντε (5) δόσεις, θα καθίσταται και πάλι δυνατή η επιβολή των κατά το άρθρο 24 του Κ.Ι.Μ.Π. ποινών μετά την τήρηση της προς τούτο προβλεπομένης διαδικασίας.Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ
Το ύψος της οφειλής της ΑΕΛ πάντως -όπως προκύπτει από χθεσινή σχετική ανακοίνωσή της- φαίνεται να αμφισβητεί η ΠΑΕ, ενώ στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται και στην υπόθεση Κρίζμαν. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ διευκρινίζει ότι ουδεμία οφειλή είχε προς τον πρώην προπονητή της Άγγελο Αναστασιάδη, όταν αυτός παραιτήθηκε την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος και μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για τους δικούς του λόγους.
Με καθυστέρηση ο κ. Αναστασιάδης προσέφυγε, παρά το ότι ο ίδιος παραιτήθηκε και δεν εργαζόταν πλέον στην ΑΕΛ, και διεκδίκησε όλους τους μισθούς του για τη σεζόν 2016-17 συνολικού ποσού 56.000 ευρώ, χρήματα τα οποία ουδέποτε εργάστηκε, αφού ο ίδιος είχε παραιτηθεί τον Σεπτέμβριο του 2016. Όλες οι Επιτροπές Επιλύσεως Οικονομικών Διαφορών που αφορούν τους προπονητές απέρριψαν την προσφυγή του και δικαίωσαν την ΑΕΛ.
Μόλις εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΟ ο κ. Βαγγέλης Γραμμένος, ο κ. Αναστασιάδης προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο «ω του θαύματος» ανέτρεψε τις προηγούμενες αποφάσεις και επιδίκασε τα 56.000 ευρώ στον Αναστασιάδη.
Η ΑΕΛ έχει καταβάλει μέχρι σήμερα 30.000 ευρώ και ζήτησε από τον Αναστασιάδη να εξοφληθεί το υπόλοιπο των 26.000 ευρώ σε 10 μηνιαίες δόσεις, όταν μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης αυτή τη στιγμή εισπράττει 25.000 ευρώ τον μήνα, αφού η νέα διοίκηση της ΕΠΟ υπό την προεδρία του κ. Γραμμένου αποφάσισε την πρόσληψή του ως Προπονητή της Εθνικής Ελλάδος.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Αναστασιάδης που φημίζεται για τη μεγαλοψυχία του θα κάνει δεκτό το αίτημά μας και δεν θα απαιτήσει την εφάπαξ καταβολή των χρημάτων στο σύνολό τους.
Όσον αφορά τον Σάντι Κρίζμαν το οφειλόμενο ποσό ήταν 30.000 ευρώ και η ΑΕΛ είχε ζητήσει τη λύση του συμβολαίου του λόγω μη συμμορφώσεως στις απαιτήσεις του τότε προπονητού κ. Φυντάνη από τον Δεκέμβριο του 2017 και μάλιστα είχε γραφτεί στον Τύπο ότι ο Σάντι Κρίζμαν θα μεταγραφεί είτε στον Αστέρα Τρίπολης ή στον Ατρόμητο.
Ο ίδιος είχε ζητήσει να παραμείνει στην ΑΕΛ, όπως και συνέβη, και ξαφνικά με σκοπό να εισπράξει το μισό συμβόλαιο της σεζόν 2018-19 κατέθεσε προσφυγή με έναν εντελώς ανέντιμο τρόπο με τη βοήθεια δυστυχώς του ΠΣΑΠ.
Εν πάση περιπτώσει ο Κρίζμαν, όπως και οι Μπόζοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Λαγός ήταν ποδοσφαιριστές τους οποίους η ΑΕΛ δεν επιθυμούσε να διατηρήσει στις τάξεις της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass