Ο... κατήφορος συνεχίζεται για τον Απόλλωνα

* Πρώτη φετινή εντός έδρα ήττα στη Football League από τον ουραγό Κισσαμικό 0-3! * Παράπονα εκφράστηκαν από τους «κυανόλευκους» για τη διαιτησία

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2018 22:12

Μετά το βαρύ 0-7 από τη Λαμία για το Κύπελλο την περασμένη Πέμπτη, ο Απόλλων Λάρισας γνώρισε και νέα ταπεινωτική ήττα στη Φιλιππούπολη, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Football League από τον ουραγό Κισσαμικό, με 3-0.

Οι «κυανόλευκοι» σκιά του καλού τους εαυτού παρουσίασαν μια απογοητευτική εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην αποφασιστικότητα και το πάθος που είχαν οι φιλοξενούμενοι.

Υποχρεώθηκαν έτσι στην πρώτη τους φετινή εντός έδρα ήττα για το πρωτάθλημα και παρότι παρέμειναν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ο προβληματισμός είναι έντονος, καθώς η ομάδα ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά, δεν έχει την ανάλογη συνέχεια.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Απόλλωνας στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, τρία του πρωταθλήματος και ένα του Κυπέλλου, έχει τρεις ήττες και μία ισοπαλία, με Δόξα Δράμας 0-0, με Απόλλωνα Πόντου 1-0, με Λαμία 7-0 και χθες με τον Κισσαμικό 3-0.

Την αρνητική αυτή εικόνα θα προσπαθήσει να αλλάξει στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος ο τεχνικός Μαρσέλο Τροΐζι με πολλή δουλειά στις προπονήσεις, έτσι ώστε ο Απόλλωνας να παρουσιάσει το αληθινό του πρόσωπο και να υλοποιήσει τους στόχους που έχει τη φετινή χρονιά. Για τους φιλοξενούμενους και τα τρία γκολ πέτυχε ο Φινλανδός Ρίσκι , που ήταν ο MVP της αναμέτρησης.

Κατά τα άλλα, με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Απόλλωνα ο τεχνικός του Μαρσέλο Τροΐζι. Κάτω από τα δοκάρια ο Μαντζάρης, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, σέντερ μπακ ο Κοντοές με τον Σουλιώτη, αμυντικά χαφ ο Καρατάσιος με τον Χατζή, στις πτέρυγες ο Τασιούλης αριστερά, ο Πολλέτο δεξιά, δεκάρι ο Μαρκολίνο και σέντερ φορ ο Λουκάο.

Από την πλευρά του ο Αλέκος Βοσνιάδης επέλεξε το σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Λαζαρίδης, δεξιά στην άμυνα ο Τόλι, αριστερά ο Καραγεώργης, σέντερ μπακ ο Σισέ με τον Φάζο, στα χαφ ο Γκίνη με τον Σεληνιωτάκη, στις πτέρυγες αριστερά ο Βρεττός, δεξιά ο Αποστολόπουλος και επιθετικό δίδυμο ο Ρίσκι με τον Αρναρέλλη.

ΛΑΘΗ, ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ 0-1 ΣΤΟ 19'

Τη νίκη για διαφορετικούς λόγους ήθελαν οι δύο ομάδες, ο μεν Απόλλωνας για να επιστρέψει στις επιτυχίες, ο δε Κισσαμικός να απομακρυνθεί από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα πρώτα λεπτά του ματς ήταν αναγνωριστικά, αλλά στο 19'οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως ήρθαν στη Λάρισα για να πάρουν αποτέλεσμα.

Ο Βρεττός έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ρίσκι που πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα στο 22' από λάθος γύρισμα του Κοντοέ, ο Ρίσκι προσπάθησε να γυρίσει σε συμπαίκτη του την μπάλα, όμως ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα με προβολή διόρθωσε το λάθος του και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Πάλι ο Ρίσκι στο 29'ξέφυγε από δεξιά μετά από λάθος του Καρατάσιου, όμως ο Αρναρέλλης δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως έπρεπε και η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των γηπεδούχων.

Αμέσως μετά, στο 30'μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αποστολόπουλου, ο Φαζός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μαντζάρη, ενώ στο 33'ο γκολκίπερ του Απόλλωνα απέτρεψε το 0-2 σε κοντινό σουτ του Αποστολόπουλου αποκρούοντας το σουτ στη δεξιά του γωνία.

0-2 ΣΤΟ 36'

Τελικά το 0-2 έγινε στο 36', όταν ο Αποστολόπουλος επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ρίσκι με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Σε σουτ του Αρναρέλλη στο 41'ο Σκούπρας σωτήρια απέκρουσε την μπάλα και στο 44'σε αδύναμο σουτ του Πολλέτο έξω από την περιοχή, ο Λαζαρίδης μπλόκαρε την μπάλα.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Καραγεώργος γκρέμισε στο ύψος της περιοχής τον Γαρυφαλλόπουλο, όμως ο ρέφερι κ. Πουλικίδης διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, απόφαση που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά του Απόλλωνα, που συνεχίστηκαν και μετά το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΛΛΑ...

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας προσπάθησε για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να μειώσει το σκορ, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, καθώς οι Χανιώτες με πολύ καλή αμυντική γραμμή, απομάκρυναν τους κινδύνους που δημιουργούνταν στην περιοχή τους.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 55' και την είχαν οι φιλοξενούμενοι.

Από δεξιά ο Ρίσκι γύρισε την μπάλα στην περιοχή, εκεί ο Βρεττός με τακουνάκι την άφησε στον Αρναρέλλη που σούταρε και η μπάλα αφού κόντραρε σε αμυντικό του Απόλλωνα, κατέληξε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 64'από δεξιά ο Σκούπρας επιχείρησε δυνατό συρτό σουτ και ο Λαζαρίδης μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 69'σε σουτ του Βρεττού, η μπάλα πέρασε άουτ.

Σε αντεπίθεση του Κισσαμικού στο 82', από πάσα του Καραγιάννη ο Ρίσκι στο κενό τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 0-3, πετυχαίνοντας παράλληλα χατ-τρικ.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Από τον Απόλλωνα δεν ξέφυγε κάποιος παίκτης της μετριότητας, ενώ από τον Κισσαμικό ξεχώρισαν οι Ρίσκι (κορυφαίος), Φαζός, Αρναρέλλης, Σισέ, Βρεττός.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολλά παράπονα εκφράστηκαν από τον Απόλλωνα για τη διαιτησία του κ. Κωνσταντίνου Πουλικίδη, που είχε συνεργάτες του κ.Παναγιώτη Κουβαλάκη και Κωνταντίνο Τσακίρη, όλοι από την Ένωση Δράμας.

Κυρίως επικεντρώνονται στη φάση του 45', όπου ο ρέφερι δεν απέβαλε τον Καραγεώργο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο στο 58'ζήτησαν πέναλτι, υποστηρίζοντας πως η μπάλα βρήκε χέρι σε αμυντικό του Κισσαμικού.

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε για τη διαιτησία και ο πρόεδρος του Απόλλωνα κ. Παναγιώτης Μαντζανάς, που πήγε στο τέλος στο καμαράκι των διαιτητών και διαμαρτυρήθηκε έντονα, και υπάρχει κίνδυνος να κληθεί η λαρισινή ομάδα σε απολογία.

Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν οι : Σκούπρας (38'), Χατζής (45') / Αρναρέλλης(3'), Βρεττός(43'), Γκίνη(86')

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρας, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Κοντοές (31'Γαρυφαλλόπουλος-68'Καμπέρης), Τασιούλης (80'Γκουντρουμπής), Καρατάσιος, Πολλέτο, Μαρκολίνο, Σουλιώτης, Λουκάο

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ(Αλέκος Βοσνιάδης): Λαζαρίδης, Σισέ, Καραγεώργης, Τόλι, Φαζός, Γκίνη, Σεληνιωτάκης (87'Χαλκιαδάκης), Ρίσκι, Αποστολόπουλος (71' Καραγιάννης), Αρναρέλλης (81'Τεγούσης), Βρεττός.

ΜΑΡΣΕΛΟ ΤΡΟΪΖΙ:

Δεν μας αφήνουν να πάμε ψηλά

Αλ. Βοσνιάδης: «Άδικη η θέση μας στη βαθμολογία»

Σε κακή μέρα βρέθηκε ο Απόλλωνας, το παραδέχτηκε ο προπονητής του Μαρσέλο Τροΐζι στις δηλώσεις του, αλλά άφησε και αιχμές κατά της διαιτησίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά «πως δεν μας αφήνουν να φτάσουμε ψηλά».

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Κισσαμικού Αλέκος Βοσνιάδης που έκανε νικηφόρο ντεμπούτο στην κρητική ομάδα, τόνισε πως η τελευταία θέση αδικεί τον Κισσαμικό και η συνέχεια θα είναι καλύτερη στο πρωτάθλημα της Football League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

Μαρσέλο Τροΐζι (Απόλλων Λάρισας): «Ήταν ένα κακό παιχνίδι που η ομάδα δεν μπήκε καλά στο γήπεδο. Δεχθήκαμε δύο γκολ νωρίς και ήταν δύσκολο να γυρίσει το ματς. Είπα στα παιδιά να σηκώσουν το κεφάλι. Είμαστε ακόμα δεύτεροι κι όχι χαμηλά στη βαθμολογία.

Απλά θέλω να σταθώ στη διαιτησία. Έχω πει πως αν μας αφήσουν θα πάμε πολύ ψηλά, αλλά όπως βλέπω είναι λίγο δύσκολο. Φαίνεται πως δεν θα αφήσουν τον Απόλλωνα να πάει. Είδατε τη διαιτησία στο σημερινό παιχνίδι».

-Για την αλλαγή του Γαρυφαλλόπουλου: «Έβαλα έναν επιθετικό για να πιέσουμε πιο μπροστά. Είχα σηκώσει και τον Γκουντρουμπή. Δεν πήγε όπως ήθελα όμως και έβαλα ένα πιο δυνατό ποδοσφαιριστή.

Ο Γαρυφαλλόπουλος είναι καλός παίκτης και πολύ καλό παιδί. Δεν τον έβγαλα γιατί δεν έπαιζε καλά, αλλά ο τρόπος που παίζαμε».

-Για το ενδεχόμενο μεταγραφών: «Σίγουρα θα γίνουν κινήσεις. Θα μιλήσουμε με τη διοίκηση για το ποιοι θα φύγουν, ενώ σίγουρο θεωρείται πως θα έρθουν κάποιοι παίκτες για να βοηθήσουν».

Αλέκος Βοσνιάδης(Κισσαμικός): «Μία σημαντική νίκη για εμάς. Πρέπει να βρούμε τέτοιες νίκες για να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε στη βαθμολογία. Αυτή η θέση είναι άδικη για εμάς, το έχω πει.

Αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο που είναι επιθετικός στην έδρα του και δημιουργεί φάσεις. Κόψαμε τους παίκτες του και το πήγαμε πολύ καλά. Νομίζω πως έκανε μόλις ένα σουτ. Εμείς από την άλλη βρήκαμε τις φάσεις μας, κάναμε τις τελικές μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο με καθαρό σκορ ψάξαμε ακόμα ένα γκολ για να τελειώσουμε το ματς. Βγάλαμε αντεπιθέσεις, αλλά δεν ήμασταν προσεκτικοί στην τελική πάσα. Με το τρίτο γκολ τελειώσαμε και το παιχνίδι.

Πιστεύω η συνέχεια θα είναι καλύτερη και θα ανέβουμε αρκετά στη βαθμολογία. Ήρθα σε μία ομάδα που ήταν χαμηλά, αλλά με την έρευνα που είχα κάνει είναι μια ομάδα που μπορεί να φτάσει ψηλά. Η διοίκηση σε πείθει πως μπορείς να κάνεις πράγματα.

Σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθεί μία μεταγραφή. Θα κάνουμε πράξη όσα είπαμε και τα επόμενα χρόνια να μπορέσει η ομάδα να πάει εκεί που ονειρεύεται».

-Για την κλήρωση του Κυπέλλου: «Είναι χαρά μας που περάσαμε σ’ αυτή τη φάση και έχει μερίδιο κι ο προηγούμενος προπονητής. Αυτός την πέτυχε. Το ματς με την ΑΕΚ θα είναι μια γιορτή. Όμως οι ομάδες της Football League έχουν ημερομηνία λήξης στο Κύπελλο.

Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στο ματς με την ΑΕΚ και μετά να βελτιώσουμε τη θέση μας».

Φώτης Γκουντρουμπής(ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα): «Δυστυχώς σήμερα δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα. Από πολύ νωρίς κυνηγούσαμε στο σκορ. Μας επηρέασε αυτό το γεγονός.

Για εμάς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι μετά από ό,τι έγινε. Τώρα όμως πρέπει να φανούμε πιο δυνατοί και να σηκώσουμε το κεφάλι για να δείξουμε πως δεν είμαστε τυχαία στη δεύτερη θέση.

Δυστυχώς το 2018 κλείνει με ήττα, αλλά τη νέα χρονιά πρέπει να αποδείξουμε πως δίκαια βρισκόμαστε στη θέση αυτή».

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass