ΑΕΛ δύο ταχυτήτων...

*ΠΗΡΕ ΒΡΑΧΕΙΑ ΚΕΦΑΛΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΟΚΤΩ» ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (3-2) *ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΤΙΝΑΖ TO ΓΗΠΕΔΟ - ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ *ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2019 22:01

Καλλιτεχνικό πατινάζ και ποδόσφαιρο συμβαδίζουν ιστορικά... Όταν ο Τζάκσον Χάινς έγινε ο πρώτος χορευτής που έκανε πατινάζ στον πάγο στα μέσα του 19ου αιώνα τότε άρχισε να παίζεται και το ποδόσφαιρο ενώ στις αρχές του 20ού αιώνα όταν διέπρεπε ο Ούλριχ Σάλχοφ στα παγκόσμια πρωταθλήματα του καλλιτεχνικού πατινάζ άρχιζε και το Μουντιάλ του ποδοσφαίρου.

Κάτι τέτοιο μας ήρθε συνειρμικά στο χθεσινό «παγοδρόμιο» του Ael Fc Arena παρακολουθώντας την αναμέτρηση ΑΕΛ-Αστέρα Τρίπολης 3-2 στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας τους παίκτες των δύο ομάδων να προσφέρουν εκπληκτικό θέαμα και να μοιάζουν περισσότερο με αθλητές καλλιτεχνικού πατινάζ. Και θα μπορούσαμε να μιλάμε για ακροβατική παγοδρομία ή Θέατρο στον πάγο, δύο γνωστά, έστω και μη ολυμπιακά, αγωνίσματα του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Ελάχιστοι οι φίλαθλοι αλλά εκπληκτικό το θέαμα που στους -5 βαθμούς ανέβασε το θερμόμετρο της αγωνίας στο «κόκκινο» για όσους βρέθηκαν στον αγώνα αφού μέχρι το τελευταίο λεπτό οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών ήταν πολύ όμορφες. Μάλιστα δεν χρειάστηκε να μπει ούτε μια φορά γιατρός στον αγώνα παρά τις άσχημες συνθήκες του αγωνιστικού χώρου.

Από καθαρά αγωνιστική άποψη η ΑΕΛ πήρε βραχεία κεφαλή στη μάχη της πρόκρισης σε έναν αγώνα που τα γκολ έπεφταν «βροχή» μέχρι το 65'. Οι «βυσσινί» είχαν ονειρεμένο ξεκίνημα, καθώς προηγήθηκαν με 3-1 (6' Ντέλετιτς, 22' Ζίζιτς, 45'+1 Φατιόν με πέναλτι), αλλά οι φιλοξενούμενοι με δύο γκολ από τους Τσιλιανίδη στο 43' και Μανιά στο 65' κατάφεραν να διατηρήσουν ελπίδες για πρόκριση ενόψει του αγώνα ρεβάνς.

Η λαρισινή ομάδα είχε ένα καταπληκτικό πρώτο μέρος όπου ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο κάθε επίθεση ήταν ευκαιρία και το 3-1 ήταν λίγο... Μάλιστα στο 18' ακυρώθηκε κανονικό τέρμα του Ντέλετιτς.

Στο δεύτερο μέρος ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη η εικόνα, με την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης να επικρατεί πλήρως της ΑΕΛ η οποία δεν έχασε ούτε μια ευκαιρία. Μια ΑΕΛ δύο ταχυτήτων...

Αυτοί όμως που δεν τα κατάφεραν καθόλου στο «ποδοσφαιρικό πατινάζ» ήταν ο διαιτητής κ. Σέζος και οι δύο βοηθοί του Σταύρος Σίπκας (Σάμου) και Σάββας Νικόλαος (Σερρών).

Λάθος η ακύρωση του τέρματος του Ντέλετιτς στο 18' ενώ η ΑΕΛ διαμαρτύρεται σύμφωνα με προσωπική δήλωση του μεγαλομετόχου κ.Κούγια για δήθεν φάουλ του Σετσέροβιτς πριν το καταπληκτικό γκολ - φάουλ του Τσιλιανίδη, φάουλ από τρεις παίκτες που δεν σφυρίχτηκε πάνω στον Μιλοσάβλιεβιτς πριν το απίθανο γκολ του Μανιά, το φάουλ του Τριανταφυλλόπουλου στον Ντέλετιτς που δεν δόθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Οι χαρακτηρισμοί για τα γκολ του Αστέρα είναι του μεγαλομετόχου.

Επίσης η ΑΕΛ διαμαρτύρεται για τα μαρκαρίσματα του πρώην παίκτη της Ιγγλέσιας που δεν δέχθηκε ούτε κίτρινη κάρτα.

Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης διαμαρτύρεται για τον λάθος καταλογισμό πέναλτι σε βάρος του υποστηρίζοντας ότι ο Αθανασιάδης βρήκε πρώτα την μπάλα και μετά το πόδι του Ντέλετιτς.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα στη μάχη της πρόκρισης, έκανε καλές μεταγραφικές κινήσεις τον χειμώνα αφού έπεισαν στο ντεμπούτο τους Σετσέροβιτς, Σικάβκα και Γιακιμόφσκι ενώ υπάρχει ενθουσιασμός για την εμφάνιση του πρώτου μέρους. Παράλληλα όπως έδειξε η συμμετοχή στο αρχικό σχήμα του Νούσιου αρχίζει και η «παραγωγή» ταλέντων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 έχοντας στο αρχικό σχήμα και τρεις νεαποκτηθέντες (Σετσέροβιτς, Σικάβκα, Γιακιμόφσκι). Κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Κρίστινσον, στην άμυνα οι: Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Γιακιμόφσκι, στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ο Σετσέροβιτς και επιθετικά ο Μιλοσάβλιεβιτς με τον Φατιόν ενώ στη επίθεση οι: Ντέλετιτς(δεξιά), Σικάβκα, Νούσιο (αριστερά).

Από την αρχή η λαρισινή ομάδα πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 6' ο Ντέλετιτς έκανε το 1-0 με υπέροχη ατομική προσπάθεια και στο 18' κάνει το 2-0 αλλά ο βοηθός Σίπκας τον υπέδειξε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Στο 22' ο Ζίζιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ κάνει το 2-0 και όλα έδειχναν ένα πάρτι στον πάγο.

Αλλά κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν τον αγώνα και στο 43' με φάουλ ο Τσιλιανίδης κάνει το 2-1. Για τον καταλογισμό του φάουλ υπάρχουν πολλές αμφιβολίες.

Η αντίδραση των «βυσσινί» ήταν άμεση καθώς ο Ντέλετιτς κερδίζει πέναλτι από τον Αθανασιάδη για το οποίο διαμαρτύρονται έντονα οι φιλοξενούμενοι.

Το εκτελεί ο Φατιόν και διαμορφώνει το 3-1.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε και ο Μανιάς γρήγορα στο 65' μείωσε με υπέροχο τέρμα σε 3-2 ενώ στο 69' οι φιλοξενούμενοι χάσανε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.

Τελικά ο αγώνας ισορρόπησε όταν ο Φέστα γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με τη χρησιμοποίηση των Πίτι και Μπαργκάν.

Το 3-2 μάλλον ήταν φυσιολογικό με την ΑΕΛ να διαμαρτύρεται δίκαια για το ακυρωθέν τέρμα του Ντέλετιτς.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

5': Σουτ του Ντέλετιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη.

6': Ατομική προσπάθεια του Ντέλετιτς που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή και με ωραίο κάνει το 1-0.

7': Σουτ του Ιγγλέσιας έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ.

11': Σουτ του Φερνάντεζ μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ.

19': Σουτ του Φατιόν έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Αθανασιάδης.

21: Ο Σικάβκα μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης αποκρούει.

22': Ο Ζίζιτς εκτελεί φάουλ και αφού η μπάλα χτυπήσει πρώτα στο έδαφος στη συνέχεια καταλήγει στα δίχτυα του Αθανασιάδη(2-0).

43': Ο Τσιλιανίδης με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στέλνει την μπάλα στη συμβολή μεταξύ της αριστερής κάθετης και οριζόντιας δοκού του Κρίστινσον και διαμορφώνεται το 2-1.

45': Ο Ντέλετιτς κερδίζει πέναλτι από τον Αθανασιάδη που μετατρέπει σε τέρμα ο Φατιόν και διαμορφώνει το 3-1.

55': Σουτ του Φερνάντεζ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Κρίστινσον και στη συνέχεια ο Μανιάς προσπαθεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά προλαβαίνει ο Γκοΐκοβιτς και αποκρούει σε κόρνερ.

57': Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιλιανίδη από αριστερά ο Πασαλίδης πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

64': Σουτ του Ιγγλέσιας από το σημείο του πέναλτι αποκρούει με το πόδι ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

65': Σέντρα από αριστερά του Κυριακόπουλου και ο Μανιάς στο πρώτο δοκάρι με τακουνάκι μειώνει σε 3-2.

69': Ο Μανιάς σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα πηγαίνει προς τον Δουβίκα ο οποίος δεν μπορεί να πλασάρει όπως και ο Μουνάφο από πολύ κοντά και στη συνέχεια καταλήγει άουτ.

88': Μακρινό σουτ του Δουβίκα αλλά ο Κρίστινσον μπλοκάρει την μπάλα.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ του πρώτου μέρους δεν υπάρχει υστερήσας. Θα σταθούμε όμως στη γρήγορη προσαρμογή των τριών νεαποκτηθέντων που έδειξαν σημάδια γρήγορης προσαρμογής αλλά και στον πολύ καλό Μιλοσάβλιεβιτς. Πολύ όμορφο το πρώτο γκολ και με «προσωπική σφραγίδα» του Ντέλετιτς.

Στο δεύτερο μέρος η απόδοση των παικτών δεν ήταν το ίδιο καλή. Η ουσία είναι ότι η ομάδα κέρδισε..

«Ναυάγιο» στο πρώτο μέρος ο Αστέρας Τρίπολης αλλά στο δεύτερο μέρος άρεσαν οι: Μανιάς, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος και Μουνάφο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς) και οι βοηθοί του Σταύρος Σίπκας (Σάμου) και Σάββας Νικόλαος (Σερρών) έκαναν σημαντικά λάθη. Δεν ήταν «ζεστοί» για ένα παιχνίδι σε «παγοδρόμιο».

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μιλοσάβλιεβιτς, Κώτσιρας, Τσιλιανίδης, Αθανασιάδης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι, Ζίζιτς, Σικάβκα (80' Πίτι), Νούσιος (61' Νούνιτς), Σετσέροβιτς (75' Μπαργκάν), Γκοΐκοβιτς, Φατιόν, Καρανίκας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (82' Ρόλε), Φερνάντεζ (67' Δουβίκας), Μανιάς.

Στις 30 Ιανουαρίου με Ολυμπιακό;

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League προσανατολίζεται να ορίσει την αναβληθείσα 15ης αγωνιστική, λόγω της επίθεσης στον Λαρισαίο διαιτητή Θανάση Τζήλο, για τις 30 Ιανουαρίου (η ΑΕΛ αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό).

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass