Νίκη μετά από εννιά χρόνια!

ΠΕΤΥΧΕ Η ΑΕΛ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2019 22:16

Οι καιρικές συνθήκες προχθές στη Λάρισα μπορεί να ήταν δύσκολες και ειδικά το Ael Fc Arena να είχε μετατραπεί σε ένα παγοδρόμιο, αλλά ο αγώνας ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 3-2(πρώτος αγώνας της φάσης των «16» του Κυπέλλου) θα μείνει στην ιστορία για το υπέροχο θέαμα που πρόσφεραν οι ποδοσφαιριστές, που με τις περίτεχνες ενέργειες έμοιαζαν σαν αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ.


Ο προχθεσινός αγώνας για την αγωνιστική του ποιότητα εγκωμιάστηκε απ’ όλους αφού ήταν καλύτερο το θέαμα απ’ ό,τι με ιδανικότερες καιρικές συνθήκες.
Η ΑΕΛ απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι ομάδα κυπέλλου ενώ έσπασε μια αρνητική παράδοση καθώς είχε εννέα χρόνια να κερδίσει τον προχθεσινό αντίπαλό της. Τελευταία φορά ήταν στις 5 Ιανουαρίου 2010 με 1-0 για το πρωτάθλημα.
Επίσης οι «βυσσινί» έσπασαν το νικηφόρο σερί πέντε ματς που μετρούσαν οι φιλοξενούμενοι από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Γιώργος Παράσχος.
Σίγουρα η ομάδα πήρε ένα προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του θεσμού αλλά το βασικότερο είναι ότι απέκτησε πολύ καλή ψυχολογία ενόψει των δύο αγώνων πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Άρη στους οποίους στόχος είναι δύο νίκες.
Επίσης εντυπωσίασαν οι νεοαποκτηθέντες Σετσέροβιτς, Σικάβκα και Γιακιμόφσκι.

 

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ...
Χθες οι παίκτες της ΑΕΛ που αγωνίσθηκαν στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης έκαναν αποθεραπεία ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά στο γήπεδο των Δένδρων με τον πλαστικό τάπητα.
Στο μεταξύ ο τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα με τον συνεργάτη του Ανδρέα Λαυδαριά πριν την προπόνηση έδειξαν βίντεο στους παίκτες για να εντοπίσουν τα λάθη που έκαναν και στάθηκαν κυρίως στη μεγάλη απόσταση των γραμμών και πώς ανοίχθηκε πολλές φορές αδικαιολόγητα η ομάδα ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα.
Πάντως έδωσε πολλά συγχαρητήρια για την εμφάνιση και τους είπε ότι η νίκη αυτή έφερε πολλά χαμόγελα.
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί προπόνηση στις 2 μ.μ. και ακολούθως η ομάδα θα καταλύσει όπως κάθε φορά σε ξενοδοχείο της Καρδίτσας.

 

ΣΤΟ ΟΡΙΟ Ο ΦΑΤΙΟΝ
Τρεις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Για έναν εξ αυτών, τον Φατιόν, ήταν η τρίτη και αν δεχτεί ακόμα μία, θα απουσιάσει σ’ ένα αγώνα του Κυπέλλου. Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν ακόμα οι Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς και Μάρκο Νούνιτς.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στο Κύπελλο Ελλάδας τη σεζόν 2018-2019:
Φατιόν Άντονι 3, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς 2, Μανώλης Μπέρτος, Αλεξάνταρ Γκοΐκοβιτς, Βαγγέλης Μόρας, Θοδωρής Τριποτσέρης, Νίκος Γκόλιας, Μάρκο Νούνιτς 1.

 

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ
Με τα γκολ που πέτυχε η ΑΕΛ, που επικράτησε με 3-2 του Αστέρα Τρίπολης, έφθασε τα 11 φετινά στο Κύπελλο Ελλάδας και στην τριάδα των σκόρερ είναι ο Νίκολα Ζίζιτς που σκόραρε προχθές για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα κυπέλλου. Προηγήθηκε το ματς της Θεσσαλονίκης με τον Απόλλωνα Πόντου στα τέλη του 2018.
Αναλυτικά οι σκόρερ της ΑΕΛ στο Κύπελλο για την σεζόν 2018-2019:
Μάρκο Νούνιτς, Κενάν Μπαργκάν, Νίκολα Ζίζιτς 2, Λεοζίνιο, Βαγγέλης Νούσιος, Μίλος Ντέλετιτς, Φατιόν Άντονι 1.
Αυτογκόλ Κύρκου 1.

 

 

Γιακιμόφσκι σε Ντέλετιτς: Είσαι ο... Ρονάλντο

Το κλίμα στην ΑΕΛ είναι πολύ καλό και αυτό φαίνεται και από τις αναρτήσεις που κάνουν οι παίκτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα ο Ντέλετιτς στο instagram ανέβασε τρεις φωτογραφίες από το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, έλεγε ότι είναι χαρούμενος για τα νίκη σε γήπεδο-πάγο και κάλεσε τους συμπαίκτες του να συνεχίσουν.
Ο Γιακιμόφσκι χαριτολογώντας του απάντησε ότι είναι ο....Ρονάλντο της ομάδας ενώ χαρακτήρισε τον Μπαργκάν απλό αντίγραφο.
Μάλιστα κάποιος φίλαθλος είπε για τον Ντέλετις να έχει ως αρχικά MD11 κάτι παρόμοιο με το CR7 του Ρονάλντο.
Οι νίκες φτιάχνουν κέφι και διάθεση...

 

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass