Κοίταξε τον πρωτοπόρο στα μάτια αλλά...

Ηττήθηκε με 4-1 από τον Ολυμπιακό Βόλου ο Οικονόμος Τσαριτσάνης - Σκόρερ ο Μουλτσιάς, ενώ Ντούφας και Γκαμπέτας έχασαν μεγάλες ευκαιρίες

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2019 20:44

Πάλεψε φιλότιμα αλλά δεν τα κατάφερε χθες ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος επέστρεψε στην επίσημη αγωνιστική δράση.


Αγωνιζόμενος στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Βόλου στάθηκε καλά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης το ισχνό 2-1 μετατράπηκε (με αρκετή δόση τύχης...) σε 4-1, ένα σκορ που αδικεί τη συνολική προσπάθεια των παικτών του Κώστα Κατσάρα. Το ζητούμενο, πλέον, για τους Τσαριτσανιώτες είναι να επιδείξουν την ίδια αγωνιστικότητα και με τους υπόλοιπους αντιπάλους τους, σε παιχνίδια όπου η βαθμολογική συγκομιδή θα είναι σαφώς πιο εφικτή.
Με δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για τους φιλοξενουμένους ξεκίνησε ο αγώνας, καθώς στο 8’ ο Ντούφας πλάσαρε από αριστερά ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Γιακουμή, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γκαμπέτας από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να απειλήσει με σουτ (κατέληξε άουτ) τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Στο 13’ το σκορ άνοιξε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λώττα, ο οποίος αξιοποίησε την παράβαση που καταλογίστηκε σε σύγκρουση Νούσια- Σερζίνιο στα όρια της μεγάλης περιοχής, ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα ο άλλοτε παίκτης του Δωτιέα Αγιάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Ζγκούρι με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0.
Στο 32’ καταλογίστηκε η «εσχάτη των ποινών» υπέρ του Οικονόμου, όταν σουτ του Μουλτσιά αποκρούστηκε από το χέρι του Σαχινίδη και ψύχραιμος από τα 11 μέτρα ο Χάρης Μουλτσιάς μείωσε σε 2-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, το σκηνικό διατηρήθηκε απαράλλακτο μέχρι το 71’, με τους γηπεδούχους να βλέπουν ότι η νεανική ομάδα της Τσαριτσάνης παρά τις ελλείψεις της παρέμενε «μέσα» στο παιχνίδι, αποφασισμένη να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες της αναλογούσαν για ισοφάριση. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, όμως, σε προσπάθεια του Περτζιόνι να απομακρύνει την μπάλα, αυτή εξοστρακίστηκε βρίσκοντας το χέρι του και με υπόδειξη του β’ βοηθού δόθηκε νέο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Σερζίνιο γράφοντας το 3-1.
Το τελικό 4-1 σημειώθηκε στο 85’, όταν μετά από σέντρα του Μπουτζίκου και κόντρα στον Καλφούντζο, η μπάλλα «στρώθηκε» στον Καμπλιώνη που με σουτ από αριστερά την έστειλε στα δίχτυα του Νούσια. Αξιοσημείωτο είναι πως αυτή ήταν η δεύτερη φετινή εκτός έδρας ήττα των Τσαριτσανιωτών, με την πρώτη να έχει καταγραφεί ένα μήνα νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τη συγκάτοικο στην κορυφή Νίκη Βόλου.
Άριστη ήταν η διαιτησία του Κοζανίτη Σταύρου Τσιμεντερίδη και του συμπατριώτη του α’ βοηθού Θεόδωρου Τζουβάρα, ενώ ο δεύτερος Κώστας Σταφυλάς (Τρικάλων) ελέγχεται για την υπόδειξή του στο 71’. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν ο Κόλα (47’) των νικητών και οι Περτζιόνι (42’), Ντούφας (59’), Καλφούντζος (66’) των ηττηθέντων. Με την κάρτα αυτή, Περτζιόνι και Καλφούντζος συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες και δεν θα αγωνισθούν εναντίον της Αναγέννησης Καρδίτσας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Περικλής Αμανατίδης): Γιακουμής, Παπουτσογιαννόπουλος (34’ Σκοπελίτης), Μπουτζίκος, Λεάντρο Πίντο, Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Σερζίνιο (81’ Καμπλιώνης), Κόλα, Σαχινίδης (73’ Φλίγκος), Λώττας (79’ Ρόκας), Ζγκούρι.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Καλφούντζος (90’ Καραγιάννης), Μπουμπουνάρας (80’ Δραχαλίβας), Περτζιόνι, Κουμπούρας, Τσάτσος, Χάμος, Καραλούλης (72’ Γανός), Μουλτσιάς (90’ Πίπιλας), Γκαμπέτας, Ντούφας.
* Πριν την έναρξη του αγώνα, η διοίκηση των γηπεδούχων ανακοίνωσε την απόκτηση του 31χρονου Παντελή Ριζογιάννη που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Δόξα Δράμας.
* Ένταση δημιούργησε στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού Βόλου, επιτιθέμενος φραστικά σε παίκτη του Οικονόμου αλλά παρενέβη «πυροσβεστικά» ο Περικλής Αμανατίδης, μετά τη φυσιολογική αντίδραση του Κώστα Κατσάρα.
* Σε αρθροσκόπηση υποβλήθηκε ο επιθετικός του Οικονόμου Παναγιώτης Κατσαμάγκας και σύσσωμη η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι συμπαίκτες του τού απευθύνουν ευχές για ταχεία ανάρρωση και επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους. Παράλληλα, ευχαριστίες απευθύνονται στον ορθοπεδικό Γιώργο Μπασδέκη που πραγματοποίησε την επέμβαση.

 

ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΙΔΙΑ
Τέσσερα παιχνίδια έγιναν χθες, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε στο Πανθεσσαλικό στάδιο με 4-1 του Οικονόμου Τσαριτσάνης, ενώ η Νίκη Βόλου επικράτησε με 0-2 στην Αγριά κόντρα στον Θησέα. Στους υπόλοιπους δύο αγώνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα ο ΑΟ Στυλίδας ηττήθηκε με 0-1 από τον ΑΟ Σελλάνων, ενώ Φωκικός και Αχιλλέας Νεοκαισάρειας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.
Οι υπόλοιποι αγώνες στο πλαίσιο της 14ης ημέρας θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο Τετάρτη (16/1) ανάμεσά τους και το παιχνίδι ανάμεσα στα Μετέωρα και τον Αστέρα Ιτέας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 14ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής:
ΧΘΕΣ
ΑΟ Στυλίδας-ΑΟ Σελλάνων    0-1
(51’ Τζέκος)
Φωκικός-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας    1-1
(69’ πέν. Χατζηστάμου-6’ Ίτσιος)
Θησέας Αγριάς-Νίκη Βόλου    0-2
(51’ Καρτσαμπάς, 74’ Βουκομάνοβιτς)
Ολυμπιακός Β.-Οικονόμος    4-1
(13’ πέν. Λώττας, 25’ Ζγκούρι, 71’ πέν. Σερτζίνιο, 85’ Καμπλιώνης-32’ πέν. Μουλτσιάς)
ΜΕΘΑΥΡΙΟ (16/1)
Αναγέννηση Κ.-ΓΣ Αλμυρού
Πιερικός –Μακρυχώρι
ΑΣ Μετέωρα-Αστέρας Ιτέας

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός Β.    39-7    35
Νίκη Βόλου    34-4    35
Μετέωρα    19-10    21
Αστέρας Ιτέας    16-12    19
Αλμυρός    13-10    19
ΑΟ Σελλάνων    16-14    18
Μακρυχώρι    12-14    17
Θησέας Αγριάς    12-18    17
Α.Ο. Στυλίδας    13-27    14
Οικονόμος    13-22    13
Πιερικός    15-16    13
Φωκικός    8-19    11
Νεοκαισάρεια    12-22    10
Αναγέννηση Κ.    7-34    1

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η, 20/1, 15:00)
ΑΟ Σελλάνων    –    Νεοκαισάρεια
Νίκη Βόλου    -    ΑΟ Στυλίδας
ΓΣ Αλμυρού    -    Φωκικός
Μακρυχώρι    -    Θησέας Αγριάς
Οικονόμος    -    Αναγέννηση Κ.
Αστέρας Ιτέας    -    Πιερικός
ΑΣ Μετέωρα    -    Ολυμπιακός Β.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass