ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΠΑΕ ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑΣ

«Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες ιδεών, ήρθα να υπηρετήσω την ΑΕΛ»

* Ενώ τόνισε ότι στόχος του είναι να κάνει υπερήφανους τους φιλάθλους και απηύθυνε μήνυμα ενότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά «να είμαστε όλοι μαζί μία οικογένεια αλλά ποδοσφαιρικά ένα πολεμικό άρμα» * Εξήρε την προπονητική αξία και την εντιμότητα του κ. Ντόστανιτς αλλά και τον ακέραιο χαρακτήρα του συνεργάτη του Θ. Κυπαρίσση

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2015 11:00

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

«Για μένα η λέξη ιδιοκτήτης δεν υπάρχει. Δεν μπορείς να είσαι ιδιοκτήτης ιδεών. Και αυτό θέλω να το θυμάστε πάντα: Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω με τον πλέον απόλυτο τρόπο αυτήν την ιδέα». Με τα παραπάνω λόγια ο κάτοχος του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγιας προσδιόρισε το πλαίσιο της φιλοσοφίας στο οποίο προτίθεται να κινηθεί, σκιαγραφώντας παράλληλα τις προσωπικές του φιλοδοξίες για την ομάδα της Λάρισας, στη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του νέου τεχνικού κ. Ντόστανιτς και των συνεργατών του αλλά και του πρώτου μεταγραφικού αποκτήματος των «βυσσινί» Ζοέλ Τσιμπάμπα, που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που θα είναι ο εγγυητής της πορείας της ΑΕΛ, τόνισε ότι στόχος του είναι να κάνει υπερήφανους όλους τους φιλάθλους της ομάδας και απηύθυνε μήνυμα ενότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει «να είμαστε όλοι μαζί μία οικογένεια αλλά ποδοσφαιρικά ένα πολεμικό άρμα» και εξέφρασε την επιθυμία, η επόμενη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου, να είναι στο τέλος του πρωταθλήματος, όταν η ομάδα θα έχει κατακτήσει τον τίτλο.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας, εξήρε την προπονητική αξία και την εντιμότητα του κ. Ντόστανιτς καθώς επίσης και τον ακέραιο χαρακτήρα του συνεργάτη του Θωμά Κυπαρίσση, υπογραμμίζοντας ότι είναι δύο άνθρωποι που λειτουργούν καθαρά με ποδοσφαιρική λογική, έξω από κάθε είδους διαπλοκή.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Κούγια:

«Βλέποντας μόνο και μόνο αυτήν την εικόνα των τόσων εκπροσώπων ΜΜΕ αρκεί για να καταλάβεις πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΛ. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχω την τιμή να έχω την ιδιότητα του εγγυητή της πορείας αυτής της πολύ μεγάλης ομάδας. Για μένα η λέξη ιδιοκτήτης δεν υπάρχει. Δεν μπορείς να είσαι ιδιοκτήτης ιδεών. Και αυτό θέλω να το θυμάστε πάντα: Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω με τον πλέον απόλυτο τρόπο αυτήν την ιδέα.

Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν λάθη, όμως η προσπάθειά μας θα είναι να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Είμαι βέβαιος ότι η επαφή, η προσωπική μου μαζί σας, λόγω των επιτυχημένων επιλογών που γίνονται τώρα στην αρχή θα είναι ελάχιστη. Όσο λιγότερο μιλάει ο «ιδιοκτήτης» των μετοχών μιας ΠΑΕ τόσο πιο ευτυχή είναι τα γεγονότα που την περιβάλλουν. Εύχομαι την επόμενη φορά που θα έρθουμε σε επαφή να είναι το τέλος του πρωταθλήματος όταν θα έχουμε κατακτήσει τον τίτλο. Είμαστε όλοι εδώ για να κάνουμε υπερήφανους τους οπαδούς της ΑΕΛ και θέλω πραγματικά να είμαστε όλοι μαζί μία οικογένεια αλλά ποδοσφαιρικά ένα πολεμικό άρμα. Είναι πολύ λίγος ο χρόνος για να σας πω τα όνειρά μου γι' αυτήν την ομάδα. Προτιμώ να μιλήσω με πράξεις. Σ’ αυτήν τη συλλογιστική είναι και η σημερινή μου παρουσία. Θα περιοριστώ μόνο να παρουσιάσω τους ανθρώπους, οι οποίοι λειτουργούν μόνο μέσα σε ποδοσφαιρική λογική, κάτι που λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού οι περισσότεροι κάτοχοι των μετοχών στις περισσότερες ΠΑΕ δεν μπορούν να σημαδέψουν ούτε από πέντε μέτρα λεωφορείο. Εδώ τα πράγματα θα αλλάξουν. Η δική μου όμως ποδοσφαιρική λογική και γνώση θα περιοριστεί στη σωστή επιλογή του δασκάλου των ποδοσφαιριστών και στη σωστή επιλογή των ανθρώπων που θα προσπαθούν να κάνουν τη ζωή του κ. Ντόστανιτς καλύτερη».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ Θ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ ΚΑΙ Ρ. ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ

Αναφερόμενος αρχικά στον Θωμά Κυπαρίσση ο κ. Κούγιας επισήμανε «επίτηδες ένα άφθαρτο πρόσωπο στη μέχρι σήμερα λειτουργία της ΑΕΛ, με γνώμονα μόνο το ότι σε δύσκολες στιγμές ήταν αυτός που δέχθηκε να μείνει στην ΑΕΛ. Και έχω προσωπικά βιώματα όταν προσπαθούσα να τον αποσπάσω και μου αρνείτο συνεχώς, παρά του ότι έδινα πολλές φορές και διπλάσια χρήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κάτοχος του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ, ενώ για τον νέο τεχνικό κ. Ντόστανιτς τόνισε τα εξής:

«Μαζί με τον κ. Κυπαρίσση επιλέξαμε τον κ. Ντόστανιτς γιατί απ’ όσα συλλέξαμε, μάθαμε ότι είναι πραγματικά εξαιρετικός γνώστης της προπονητικής, έντιμος άνθρωπος, είναι Σέρβος από αυτούς τους Σέρβους που θέλουμε να αγαπάμε και θεωρούμε αδέρφια μας και δεν είναι ο Σέρβος που την εθνότητα την κάνει επάγγελμα. Προτιμήσαμε έναν καταξιωμένο ξένο προπονητή για να μην ξαναφέρουμε στα αποδυτήρια της ΑΕΛ αυτούς τους προπονητές, που τα τελευταία χρόνια μέσα από τη λειτουργία ενός βρόμικου συστήματος, είτε κάθε εβδομάδα, είτε κάθε μήνα, είτε ανά έτος, ήταν προπονητές των δήθεν καλών και διακρινομένων ομάδων τα τελευταία χρόνια, που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά οι ομάδες της διαπλοκής.

Ξεκινάμε κάτι πολύ καθαρό. Θέλω να σας παρουσιάσω τον κ. Ντόστανιτς και να τον καλωσορίσω σε μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Τώρα να πω καλή τύχη στον Θωμά και να σας πω ότι εύχομαι αυτή να είναι η τελευταία μου παρουσία τη σεζόν αυτή».

ΠΕΡΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΕ

Ο κ. Κούγιας έθιξε και το θέμα του προέδρου στην ΠΑΕ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εγώ δεν είμαι ο συνηθισμένος πρόεδρος και δεν γνωρίζω αν θα μείνω πρόεδρος. Εύχομαι τις επόμενες ημέρες είτε ο κ. δήμαρχος, είτε η Ερασιτεχνική, είτε οι σημαντικοί μου γνωστοί εδώ στη Λάρισα να μου υποδείξουν μια προσωπικότητα που να θέλει να βάζει την υπογραφή της, γιατί το να βάζεις την υπογραφή σου σημαίνει και νομικές συνέπειες και σήμερα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη με το ποδόσφαιρο. Είδατε τι έπαθαν στα Γιάννενα αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass