«Εκλεψε» τη νίκη στο 90' ο Απόλλων Λάρισας

* Κέρδισε χθες την Κέρκυρα 2-1 και πέρασε πάλι δεύτερος * Επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2019 15:31

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον δεύτερο γύρο της Football League ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής 2-1 της Κέρκυρας στο νησί των «Φαιάκων» και πέρασε πάλι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι «κυανόλευκοι» πήγαν πολύ καλά «διαβασμένοι», καθώς ο νέος τεχνικός τους Γιάννης Μπελά είχε δει το παιχνίδι Παναχαϊκής-Κέρκυρας και από την ημέρα που ανέλαβε, προσάρμοσε το σύστημα πάνω στις ανάγκες της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Ο Απόλλων Λάρισας επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες και ατενίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο η λαρισινή ομάδα ευτύχησε στην πρώτη καλή στιγμή να προηγηθεί με τέρμα του Φώτη Γκουντρουμπή στο 11' και κράτησε άνετα το προβάδισμα αυτό, καθώς οι γηπεδούχοι απείλησαν με την κεφαλιά του Ιωάννου και προς το φινάλε του πρώτου μέρους με τον Λινάρδο.

Στην επανάληψη το παιχνίδι είχε προς το τέλος έντονες συγκινήσεις. Αρχικά στο 68' όταν η Κέρκυρα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σπίνουλα και εν συνεχεία με το 1-1 του Ιωάννου στο 78’. Τελικά στο φινάλε ο Χατζής ήταν στη κατάλληλη θέση και με σουτ έκανε το 1-2.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης έφερε και το γκολ για τον Απόλλωνα. Ήταν στο 11' όταν ο Πολλέτο από τα δεξιά πάσαρε στον Γκουντρουμπή και αυτός μέσα από τη μικρή περιοχή με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη, πετυχαίνοντας το 0-1. Πρώτη απειλητική στιγμή από πλευράς Κέρκυρας στο 20' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόντου, ο Ιωάννου έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 41' ο Kόντος από τα αριστερά έκανε τη σέντρα σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μαντζάρη, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Κέρκυρα έφτασε μία ανάσα από το 1-1 όταν ο Σπίνουλας από τα δεξιά κινήθηκε όμορφα και με παράλληλη σέντρα στη περιοχή ο Λινάρδος έκανε την προβολή, όμως ο Μαντζάρης απέτρεψε την ισοφάριση. Με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου ο Γκουντρουμπής έγινε κάτοχος της μπάλας, βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουτζαβασίλη, αλλά βρισκόμενος πλάγια αριστερά, είδε τον τερματοφύλακα να κλείνει το οπτικό πεδίο και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 65', ο Λινάρδος με αδύναμο σουτ δεν ανησύχησε τον Μαντζάρη, ενώ στο 78' ο Σπίνουλας αντίκρισε κίτρινη κάρτα και, επειδή διαμαρτυρήθηκε, είδε την δεύτερη κίτρινη από τον κ. Αγγελάκη με συνέπεια να πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια, ενώ στην ίδια φάση κάρτα είδε και ο Πολλέτο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Κέρκυρα έφτασε στο 1-1 στο 78' όταν ο Κόντος εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και εν συνεχεία ο Ιωάννου σε κενή εστία έφερε το ματς στα ίσια. Τελικά και ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία, στο 90' ο Απόλλωνας έκανε το 1-2 όταν ο Σκούπρας επιχείρησε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Κώστα Χατζή στην καρδιά της άμυνας με σουτ να στέλνει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα και δίνοντας μία μεγάλη νίκη στην ομάδα του, στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου.

Διαιτητής ήταν ο κ. Αγγελάκης(Μακεδονίας), ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ. Τοροσιάδη(Μακεδονίας), Στεφούλη(Γρεβενών).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Πέτρος Στοΐλας): Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Χαντάκιας (59' Bίλα), Κούρος, Κρητικός, Λινάρδος (88' Mότα), Πασάς (82' Κρητικός), Κόντος, Ζορμπάς, Τουράμ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Χατζής, Λούκας Ράμος, Μαρκολίνο, Μπραμπίγια (84' Κοντοές), Πολέτο, Γκουντρουμπής (73' Τασιούλης).

*Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκε και ο νέος τεχνικός της Κέρκυρας, Νίκος Αναστόπουλος ο οποίος εργάστηκε στην ομάδα άλλες δύο σεζόν, 2003-2004 και 2004-2005 οδηγώντας την ομάδα την πρώτη σεζόν στην Α' Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο Ν.Π.Σ.ΒΟΛΟΣ

Ο Βόλος πάει... τρένο για Super League και τίποτα δεν δείχνει ικανό να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του. Αυτή τη φορά κέρδισε τον Καραϊσκάκη στην Άρτα με

1-0 και είναι μόνος πρώτος με 41 βαθμούς, στο +11 από τον δεύτερο Απόλλωνα.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε με πέναλτι του Πίτου Γκαρσία στο 30', το οποίο αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι, που έμειναν στην 11η θέση με 18 βαθμούς. Η ομάδα της Μαγνησίας νίκησε για 13η φορά σε 16 αγώνες και φαντάζει ασταμάτητη.

Η αυλαία της 16ης ημέρας θα πέσει σήμερα με το ματς Απόλλων Πόντου - Εργοτέλης.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(16η αγωνιστική)

*Δόξα Δράμας - Τρίκαλα    1-2 (18' Καψάλης / 66', 81' Τριανταφυλλάκος)

*Κέρκυρα - Απόλλων Λάρισας      1-2 (78' Ιωάννου / 11' Γκουντρουμπής, 90' Χατζής)

*Ηρόδοτος - Ηρακλής         1-1 (70' Σιαλμάς / 60' πεν. Κλέιτον)

*Αιγινιακός - Παναχαϊκή      0-0

*ΑΟΧ Κισσαμικός - Σπάρτη          4-1 (7' Σάλιακας, 31' Ρίσκι, 68', 88' Κουσκουνάς / 93' Καινούργιος)

*Καραϊσκάκης – Ν.Π.Σ. Βόλος      0-1 (30 πεν. Πίτου Γκαρσία)

Αήττητος Σπάτων - Πλατανιάς      0-0

ΣΗΜΕΡΑ

15:00 Απόλλων Πόντου - Εργοτέλης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 16 αγώνες)

1. Ν.Π.Σ. Βόλος       37-11  41

2. Απόλλων Λάρισας         22-13  30

3. Κέρκυρα    18-11  29

4. Παναχαϊκή 14-11  25

5. Πλατανιάς 19-11  25

6. Εργοτέλης (15 αγ.)        22-15  23

7. Δόξα Δράμας      16-17  22

8. Ηρακλής    17-18  22

9. ΑΟΧ Κισσαμικός  17-14  21

10. Απόλλων Πόντου (15 αγ.)       11-12  21

11. Καραϊσκάκης     8-17   18

12. Τρίκαλα   14-18  17

13. Ηρόδοτος          11-24  17

14. Σπάρτη   11-20  14

15. Αήττητος 10-19  14

16. Αιγινιακός          13-33  10

* Ο πρώτος της βαθμολογίας ανεβαίνει στη Super League. Ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Super League.

** Οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν στη Super League 2.

*** Βάσει αναδιάρθρωσης οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ' εθνική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στη Γ' (Football League του χρόνου). Ουσιαστικά υποβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, απλά οι 4 τελευταίοι πέφτουν 2 κατηγορίες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(17η - 15:00)

Πλατανιάς-Καραϊσκάκης

Τρίκαλα-Απόλλων Πόντου

Ηρακλής-Κέρκυρα

Σπάρτη-Παναχαϊκή

Εργοτέλης-Κισσαμικός

Ν.Π.Σ.Βόλος-Δόξα Δράμας

Σπάτα-Ηρόδοτος

Απόλλων Λ.-Αιγινιακός

Ο ΚΟΣΤΙΤΣ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟΣ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΑ

Η λύση της συνεργασίας του ΑΟ Τρίκαλα με τον Θωμά Γράφα… αφήνει κενό στον πάγκο της ομάδας, το οποίο και θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα διότι υπάρχει το κρίσιμο ματς με τον Απόλλωνα Πόντου.

Η διοίκηση κινείται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση και το όνομα που είναι το απόλυτο φαβορί για να καθίσει στον “κυανέρυθρο” πάγκο είναι αυτό του Μίλος Κόστιτς. Ο 47χρονος τεχνικός μετράει δύο περάσματα από το ελληνικό πρωτάθλημα με τον Αχαρναϊκό και τον Ηρακλή ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο ήταν προπονητής στη Λουφτετάρι Αργυροκάστρου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΛΑ:

Πολλά μπράβο στα παιδιά.

Συνεχίζουμε προσγειωμένοι

Πολύ ευχαριστημένος έμεινε ο τεχνικός του Απόλλωνα Γιάννης Μπελά από την παρουσία των παικτών στο χθεσινό παιχνίδι και σε δηλώσεις του στην "ΕτΔ", τόνισε τα εξής: «Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά, διότι ό,τι δουλέψαμε την εβδομάδα, οι παίκτες μου το έκαναν πράξη στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι τυχαίο πως ο Απόλλωνας βρίσκεται σε αυτή τη θέση και είναι απόρροια της σοβαρότητας που δείχνει η ομάδα στα παιχνίδια. Κερδίσαμε έναν πολύ καλό αντίπαλο, αντιδράσαμε όπως έπρεπε μετά την ισοφάριση, όμως οφείλουμε να συνεχίσουμε προσγειωμένοι και το μυαλό μας από αύριο επικεντρώνεται στον αγώνα με τον Αιγινιακό, ένα παιχνίδι που και αυτό θέλει προσοχή, καθώς δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στη Football League».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass