Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι...

*Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον ΕΟΣ Λάρισας διοργάνωσαν τη γιορτή με τη ονομασία «Χιονονιφάδα» *Κ. Αγοραστός: «Τα παιδιά εξοικειώνονται με το χιόνι»

Δημοσίευση: 08 Απρ 2019 17:05

Φέτος η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων σε συνεργασία με τους ορειβατικούς συλλόγους της χώρας αλλά κυρίως με τις Περιφέρειες διοργάνωσε μια γιορτή για τα παιδιά με την ονομασία "Χιονονιφάδα". Είναι μέρος της διεθνούς καμπάνιας της FIS με τον τίτλο «Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι».

Αναλυτικά:

• Είναι ένα ετήσιο Φεστιβάλ Χιονιού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

• Προσφέρει την ευκαιρία για απόδραση, αναζήτηση και απόλαυση στο χιόνι για όλα τα παιδάκια και τις οικογένειές τους.

• Είναι μια ημέρα γιορτής για όλη τη χιονισμένη φύση, για κάθε τι χιονισμένο.

• Ενώνει τους λάτρεις του χιονιού για να ανακαλύψουν και να απολαύσουν όλες τις δραστηριότητες.

• Προσφέρεται σε όλους που έχουν ήδη ανακαλύψει τα χειμερινά σπορ και τις δραστηριότητες ή που θα ήθελαν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά.

• Δίνει την ευκαιρία να υποδεχτεί τους νέους φίλους του χιονιού και να αναδείξει την αξία αυτών που είναι ήδη λάτρεις.

• Κατατάσσει σε τρία διακριτά επίπεδα δεξιοτήτων τους μικρούς χιονοδρόμους απονέμοντάς τους ένα διαβατήριο «Διεκδίκησης Χιονονιφάδας»

Έτσι λοιπόν ο ΕΟΣ Λάρισας με τον ΕΟΣ Βόλου και τον ΕΟΣ Αλμυρού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, κινητοποίησαν επτά πιστοποιημένους προπονητές κατορθώνοντας να πάνε στο Πήλιο 369 παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας με τη δέσμευση ότι του χρόνου ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί.

Φυσικά ούτε λόγος για τις θετικές εντυπώσεις των μικρών μαθητών-μαθητριών αλλά και των συνοδών δασκάλων των σχολείων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μαζί με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου  Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Δια βίου Μάθησης Νίκος Λιούπα, τον περιφερειακό σύμβουλο Γρηγόρη Ιγγλέση και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρήστο Καραμπούζη επισκέφτηκαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και συνάντησαν μαθητές και δασκάλους Δημοτικού Σχολείου της Λάρισας που συμμετείχαν στη δράση και απόλαυσαν το παιχνίδι στο χιόνι κάνοντας δωρεάν μαθήματα σκι. «Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε χαρούμενα παιδιά να επισκέπτονται το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και να κάνουν δωρεάν μαθήματα σκι και να εξοικειώνονται με το χιόνι. Μέχρι στιγμής 1000 μαθητές από Δημοτικά Σχολεία της Π.Ε. Μαγνησίας και της Π.Ε. Λάρισας συμμετείχαν στη δράση που πραγματοποιούμε σε συνεργασία με τους Ε.Ο.Σ. Λάρισας, Βόλου και Αλμυρού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επτά προπονητές από τον ΕΟΣ Λάρισας, τους πέντε προπονητές από τον ΕΟΣ Βόλου και τους δύο προπονητές από τον ΕΟΣ Αλμυρού που βοήθησαν με τη συμμετοχή τους ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τη δράση προσφέροντας δωρεάν μαθήματα σκι στους μαθητές. Είναι πολύ σημαντικό οι νέοι της Θεσσαλίας να εξοικειώνονται με το βουνό και να μαθαίνουν το Πήλιο» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass