Καινοτομία στον αθλητισμό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 21 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ - Δ. ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ: ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΜΜΑΧΟ, ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2019 22:14

Τα ποδοσφαιρικά γήπεδα του νομού αλλάζουν όψη. Αλλάζουν όψη προς το καλύτερο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, που αφορά σε εργασίες ανακατασκευής-βελτίωσης 21 ποδοσφαιρικών γηπέδων για τη φετινή χρονιά, ενώ στο άμεσο μέλλον τα έργα θα επεκταθούν και σε άλλα γήπεδα του νομού.


Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος: «Στόχος της Περιφέρειας είναι να ενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις που πρέπει για να στηρίξουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το ποδόσφαιρο».
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας» είπε χαρακτηριστικά «ούτε την ευθύνη ούτε την αρμοδιότητα για τα γήπεδα έχει. Οι Δήμοι έχουν την αρμοδιότητα ή οι ομάδες εάν τα γήπεδα είναι ιδιωτικά. Ωστόσο βλέποντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις των γηπεδικών εγκαταστάσεων, αναλάβαμε μία πρωτοβουλία για να στηρίξουμε τη βελτίωση των αθλητικών χώρων. Με δικούς μας πόρους καταφέραμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα καινοτόμο, ένα πρόγραμμα πρότυπο, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και να προχωρήσουμε είτε σε κατασκευή κάποιων γηπέδων είτε σε δημοπράτηση».
Για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε 21 γήπεδα ποδοσφαίρου τα οποία βελτιώνουμε, ενώ παράλληλα έχουμε κάνει εργασίες σε 12 κλειστά γυμναστήρια και 17 σχολικές αυλές. Αυτό λειτούργησε μιμητικά και άρχισαν και οι Δήμοι σιγά-σιγά να βάζουν κάποια χρήματα».
Ο Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στο Ενωσιακό γήπεδο τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει την προσπάθεια της ΕΠΣΛ.
«Βέβαια τώρα έρχεται και ένα μεγάλο ζήτημα που είναι το Ενωσιακό γήπεδο, για το οποίο έγινε η παραχώρηση της έκτασης στη Ν. Πολιτεία. Έχουμε συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτη. Να γίνει η μελέτη και μετά το γήπεδο θα το κάνουμε εμείς. Θα το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια. Συνεπώς είμαστε εδώ. Αυτά είναι τα έργα μας και θα έχουμε κι άλλο πρόγραμμα στην πορεία γιατί αγαπάμε τον αθλητισμό» κατέληξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των ανθρώπων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που κατέκλυσαν την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης χαρακτήρισε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ως ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια για αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου.
«Το έχουμε πει από την αρχή της θητείας μας ως διοίκηση της ΕΠΣΛ, ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για μας είναι πάνω απ’ όλα κοινωνικό γεγονός. Δίνει ζωή στα απομακρυσμένα χωριά του νομού και διέξοδο στη νεολαία. Είναι ήρωες όσοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τέτοιες εποχές και γι’ αυτό χρειάζονται βοήθεια στις γηπεδικές εγκαταστάσεις των ομάδων τους. Βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό που ήδη ξεκίνησε τη βελτίωση 21 γηπέδων στον νομό για φέτος και είναι διατεθειμένος να κάνει και άλλα έργα στο άμεσο μέλλον.
Για το Ενωσιακό γήπεδο κάναμε μία συζήτηση με τον κ. Αγοραστό για την εύρεση τρόπου χρηματοδότησης του έργου και μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα μας. Γι’ αυτό κι εμείς τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές».

 

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Τα 21 γήπεδα του νομού στα οποία ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα βελτίωσης-ανακατασκευής είναι τα γήπεδα Τερψιθέας, Μάνδρας, Ελευθερών, Φιλιππούπολης, Ανάβρας, Φαρσάλων, Ελασσόνας, Βλαχογιαννίου, Τσαριτσάνης, Μεγ. Ελευθεροχωρίου, Μελισσοχωρίου, Ομορφοχωρίου, Μελίας, Ν. Περιβολίου, Μακρυχωρίου, Συκουρίου, Παραποτάμου, Καλοχωρίου, Ακαδημίας Τυρνάβου, Δασίου και Ροδιάς.
Όπως επισήμανε ο Στέλιος Δημότσιος, υπεύθυνος αθλητικών έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι εργασίες βελτίωσης-ανακατασκευής των γηπέδων αφορούν στην τοποθέτηση αυτόματου αρδευτικού συστήματος, στην εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα, στον ηλεκτροφωτισμό, στη βελτίωση βοηθητικών χώρων, αποδυτηρίων κ.λπ.
«Είναι ένα πρόγραμμα μοναδικό, δεν υπάρχει σε κανέναν άλλον νομό να γίνονται τόσα πολλά ποδοσφαιρικά γήπεδα. Είναι ένα πραγματικά πιλοτικό πρόγραμμα όπως είπε και ο κ. Αγοραστός, το οποίο μιμούνται Δήμοι αλλά και το Υπουργείο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δημότσιος και πρόσθεσε:
«Το 2017 ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια με την καταγραφή των αναγκών και τη σύνταξη των μελετών. Στη συνέχεια είχαμε μπροστά μας αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις και άλλα, ωστόσο φτάσαμε στο να εκτελούνται αυτά τα έργα μετά από ενάμιση περίπου χρόνο. Πρέπει να τονίσω ότι με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη όχι μόνο βρήκαμε το χρηματοοικονομικό εργαλείο για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, αλλά περάσαμε και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πραγματικά πιστεύω ότι σήμερα δεν θα μιλούσαμε για έργα, γιατί θα μας έπαιρνε πολύ περισσότερο καιρό.
Ευτυχώς είμαστε στην εκτέλεση των εργασιών, ενώ κάποια έργα, όπως στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, είναι τελειωμένα.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι το κομμάτι της συντήρησης πλέον δεν είναι δικό μας. Παραδίδουμε τα έργα και σταματάμε εδώ. Φυσικά θα δοθούν σε όλες τις ομάδες οδηγίες συντήρησης» κατέληξε ο κ. Δημότσιος.

 

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ
Καθολική ήταν η επιβράβευση των ανθρώπων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή συνάντηση προς τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την πρωτοβουλία που ανέλαβε αναφορικά με τη βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Πολλοί εξ αυτών ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό προσωπικά για τις ενέργειές του και του ζήτησαν να εντάξει στα έργα και άλλα γήπεδα του νομού.
Στη χθεσινή συνάντηση παρευρέθηκαν, πλην των προαναφερθέντων, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκος Λιούπας αντιπεριφεριεάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δία Βίου Μάθησης, Θανάσης Παιδής, Γιώργος Λαδόπουλος  και Χρήστος Καλομπάτσος περιφερειακοί σύμβουλοι, από τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα ο πρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Τερζούδης και ο κ. Χρήστος Μπουχορίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βάιος Κυριτσάκας, από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ οι κ. Γκουτζαμάνης, Αλατάς, Γρηγοριάδης, Καρυώτης, Ιωαννίδης, Καρκατσέλας, Καρακάσης, Μπασαγιάννης, Γκρίμπας, Τσακίρης κ.ά.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass