Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2019 15:00

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει...νέα σύσκεψη

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η χθεσινή σύσκεψη για τον τελικό κυπέλλου και τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα συνάντηση, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού. Στη χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ συμμετείχαν εκπρόσωποι των φιναλίστ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, της αστυνομίας αλλά και της εισαγγελίας.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ζήτησε την αλλαγή έδρας του τελικού, αν αποφασιστεί τελικά να διεξαχθεί χωρίς θεατές, η ΑΕΚ διαφώνησε επικαλούμενη την προκήρυξη αλλά και τη χρήση του VAR, που μπορεί να γίνει μόνο στο ΟΑΚΑ. Επίσης, η ΑΕΚ ζήτησε το ματς να γίνει με τον αρχικό σχεδιασμό του περσινού τελικού, δηλαδή με κόσμο από τις δύο ομάδες και οκτώ θύρες στην διάθεση του κάθε φιναλίστ.

Ο εκπρόσωπος της FIFA και της UEFA τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής του τελικού στο Ολυμπιακό στάδιο και ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της Ομοσπονδίας. Ολες οι πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέα σύσκεψη τη Δευτέρα, όταν ο Γιώργος Βασιλειάδης θα ανακοινώσει την τελική απόφασή του, που όπως όλα δείχνουν θα είναι η διεξαγωγή του αγώνα χωρίς φιλάθλους.

---------------

Οι σημερινές αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις

Το πρόγραμμα των σημερινών αθλητικών τηλεοπτικών μεταδόσεων έχεις ως ακολούθως:

18:30  ΕΡΤ3  Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ         Volley League ανδρών

19:00  ΕΡΤ Sports HD        Diamond League     Ντόχα

19:30  COSMOTE SPORT 8 HD   Ντιναμό Δρέσδης-Ζανκτ Πάουλι     Bundesliga 2

19:30  ΕΡΤ Play1     Βίρτους Μπολόνια-Μπάμπεργκ    Ημιτελικός Basketball Champions League

21:30  COSMOTE SPORT 3 HD   Μάιντς-Λειψία          Bundesliga

21:30  Novasports 2HD      Γιουβέντους-Τορίνο  Serie A

21:45  Novasports 3HD      Στρασβούργο-Μαρσέιγ      Ligue 1

22:00  COSMOTE SPORT 7 HD   Μπαρτσελόνα-Μπασκόνια ACB Liga Endesa

22:00  COSMOTE SPORT 2 HD   Σεβίλλη-Λεγανές      Primera Division

22:15  Novasports 1HD      Τενερίφη-Αντβέρπ   Ημιτελικός Basketball Champions League

 

---------------

Με τον Ολυμπιακό η Κ-19 της ΑΕΛ

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Με τον Ολυμπιακό θα αγωνιστεί η Κ-19 της ΑΕΛ, μεθαύριο Κυριακή και ώρα 12 το μεσημέρι, στο στάδιο Αλκαζάρ, για την 30ή αγωνιστική του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Super League. H ΑΕΛ βρίσκεται στη 12η θέση με 23 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός είναι στην 3η θέση με 54 βαθμούς.

Οι «βυσσινί» έχουν να δώσουν ακόμα δύο παιχνίδια με Απόλλωνα Σμύρνης (εντός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός).

 

---------------

Σούπερ… Μέσι και 3-0  η Μπαρτσελόνα τη Λίβερπουλ

Η Μπαρτσελόνα έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League, αφού επικράτησε με 3-0 χάρη σε τέρματα του Σουάρες στο 26' και του Μέσι στο 75' και στο 82', στον πρώτο ημιτελικό με τη Λίβερπουλ που έγινε στο κατάμεστο από 98.000 φιλάθλους «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης.

Η Μπαρτσελόνα πήρε ισχυρό προβάδισμα έναντι της αντιπάλου της για την πρόκριση, την οποία θα κληθεί να «σφραγίσει» στις 7 Μαΐου στο Λίβερπουλ. Η ομάδα που θα περάσει θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη νικήτρια του ζευγαριού Τότεναμ-Άγιαξ την 1η Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης.

Στο 84' η Λίβερπουλ που είχε και νωρίτερα ευκαιρίες μπορούσε να περιορίσει την έκταση του σκορ και να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη ρεβάνς, όταν ο Σαλάχ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, μετά από πλασέ του Φιρμίνο που έδιωξε ο Ράκιτις πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (90'+3' Αλενιά), Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρτούρο Βιδάλ, Φιλίπε Κουτίνιο (60' Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες (90+3' Ντεμπελέ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (78' Φιρμίνο), Μίλνερ (85' Οριζί), Κεϊτά (24' Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ.

 

---------------

Η Αναντολού Εφές στο φάιναλ φορ

*ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το τουρκικό μπάσκετ... ζει μοναδικές στιγμές, αφού θα εκπροσωπηθεί με δύο ομάδες στο φάιναλ φορ της Euroleague, στη Βιτόρια, το τριήμερο 17-19 Μαΐου. Μετά την περυσινή φιναλίστ και πρωταθλήτρια Ευρώπης 2017 Φενερμπαχτσέ, στις κορυφαίες τέσσερις ομάδες προκρίθηκε και η Αναντολού Εφές αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα με 3-2, στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε με 80-71 των Καταλανών στην Κωνσταντινούπολη στο Game 5 και προκρίθηκε για πρώτη φορά από το 2001 στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης. Στον ημιτελικό, οι δύο ομάδες της Κωνσταντινούπολης, Φενερμπαχτσέ και Αναντολού Εφές θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» σε έναν τουρκικό «εμφύλιο». Ίδιο ζευγάρι με πέρυσι προέκυψε στον άλλον ημιτελικό, καθώς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη θέλει «εκδίκηση» απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης. Στον αντίποδα, η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν κατάφερε να επιστρέψει στο φάιναλ φορ για πρώτη φορά από το 2014.

Στη μοναδική σειρά που κρίθηκε σε 5 αγώνες, η Αναντολού Εφές έδειξε διάρκεια παρά το γεγονός πως στον δεύτερο αγώνα είχε επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα να περάσει νικηφόρα από την Κωνσταντινούπολη. Είχε απαντήσει με μεγαλειώδη νίκη στην Ισπανία στο Game 3 (68-102) και παρά το 2-2 των «μπλαουγκράνα», την Πρωτομαγιά πήρε αυτό που ήθελε... το εισιτήριο με προορισμό τη χώρα των Βάσκων και τη Βιτόρια! Ο Γάλλος φόργουορντ της Εφές, Αντριάν Μοερμάν και ο Σέιν Λάρκιν ήταν οι κορυφαίοι του 5ου αγώνα για τους γηπεδούχους, με 18 πόντους. Ο Λάρκιν μοίρασε και 7 ασίστ! Υπήρξε πάντως που τον ξεπέρασε... ο Βασίλιε Μίτσιτς που είχε 10 πόντους και 10 ασίστ! Διψήφιοι για την Εφές ήταν και οι Τζέιμς Άντερσον, Ροντρίκ Μπομπουά με 11 πόντους.

Από την Μπαρτσελόνα, οι Κρις Σίνγκλετον και Τομά Ερτέλ είχαν από 12 πόντους. Με 17/39 τρίποντα η Εφές κατάφερε να επιβιβαστεί στο... αεροσκάφος που ταξιδεύει στη Βιτόρια. Οι Ισπανοί είχαν 8/20 έξω από τα 6.75 και δεν κατάφεραν να είναι παρόντες στο φάιναλ φορ της χώρας τους, παρά τα 14 περισσότερα ριμπάουντ και τα 22/44 δίποντα (8/15 η Εφές)! Στοίχησαν στην Μπάρτσα τα 7 περισσότερα λάθη και οι 3/5 βολές, την ώρα που οι Τούρκοι είχαν 13/16 από τη γραμμή του φάουλ.

Στο 32ο λεπτό, η Εφές ξέφυγε για πρώτη φορά με +10 χάρη σε δύο τρίποντα των Τζέιμς Άντερσον και Αντριάν Μοερμάν (67-57). Ο Κρις Σίνγκλετον έριξε τη διαφορά στους 5 πόντους (73-68), αλλά ο Μπράιαντ Ντάνστον έκανε το κλέψιμο του αγώνα! Το τρίποντο του Πάου Ρίμπας διαμόρφωσε το 75-71 στο 39', ο Σίνγκλετον υπέπεσε σε λάθος με τον Μοερμάν να ευστοχεί σε τρίποντο 78-71 στα 29΄΄ και να... τελειώνουν όλα...

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 47-42, 61-57, 80-71

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 18 (5/11 τρίποντα, 7 ασίστ), Μπομπουά 11 (3/3 τρίποντα), Μπαλμπάι, Μοερμάν 18 (4/10 τρίποντα), Πλάις 5, Μίτσιτς 10 (2/5 τρίποντα, 10 ασίστ), Άντερσον 11 (3), Ντάνστον 7, Σίμον.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πέσιτς): Σεραφάν 4, Πάνγκος 7 (1), Ρίμπας 8 (1), Σίνγκλετον 12 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Χάνγκα 9 (1), Ερτέλ 12 (1), Οριόλα 7 (1), Κούριτς 2, Κλαβέρ, Τόμιτς 10.

*Η Εuroleague ανακοίνωσε τις ώρες έναρξης των δύο ημιτελικών στο φάιναλ φορ της Βιτόρια (17-19/5). Ο τουρκικός «εμφύλιος» Φενερμπαχτσέ-Αναντολού Εφές θα είναι ο πρώτος χρονικά ημιτελικός την Παρασκευή 17 Μαϊου, με το τζάμπολ να ορίζεται στις 19:00 ώρα Ελλάδας. Στις 22:00 ώρα Ελλάδας, στο παρκέ της Fernando Buesa Arena, θα πάρουν θέση στο τζάμπολ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.

---------------

Ολο και πιο κοντά στον αγγλικό «εμφύλιο»

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Το σενάριο του αγγλικού «εμφυλίου» στον φετινό τελικό του Europa League, που θα γίνει στο Μπακού, συγκεντρώνει ακόμη περισσότερες πιθανότητες μετά τη διεξαγωγή των πρώτων ημιτελικών της διοργάνωσης.

Άρσεναλ και Τσέλσι πήραν προβάδισμα έναντι των Βαλένθια και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, μετά το 3-1 των «κανονιέρηδων» επί των «νυχτερίδων» στο «Εμιρέιτς» και το 1-1 των «μπλε» στην έδρα της γερμανικής ομάδας.

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο αρχικό σχήμα, η Αρσεναλ κατάφερε να αντιδράσει άμεσα από το σοκ που δέχτηκε στο 11' και μέσα σε εννέα λεπτά να φέρει τα πάνω κάτω με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λακαζέτ. Το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στις καθυστερήσεις έδωσε ακόμη περισσότερες πιθανότητες στην Άρσεναλ, ενόψει της ρεβάνς στο «Μεστάγια».

Στην «Κόμερζμπανκ Αρένα», η Αϊντραχτ πήρε προβάδισμα με το μεγάλο της «αστέρι» (Γιόβιτς), αλλά οι Λονδρέζοι «απάντησαν» σε ένα κομβικό σημείο του ματς με τον Πέδρο (τρίτο γκολ του Ισπανού στα δύο τελευταία ματς) και πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 9/5.

*Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων ημιτελικών αγώνων του Europa League:

*Αρσεναλ-Βαλένθια  3-1

(18',26' Λακαζέτ, 90' + 1' Ομπαμεγιάνγκ - 11' Ντιακαμπί)

*Αϊντραχτ Φρανκφούρτης –Τσέλσι 1-1

(23' Γιόβιτς - 45' Πέδρο)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass