Οταν ο αθλητισμός αναδεικνύει τον Ιπποκράτη

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο 10ος ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2019 22:43

Για 10η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας) διοργανώνουν αύριο τον Ιπποκράτειο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, που έχει γίνει δημοφιλής και πετυχημένος αθλητικός θεσμός και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Ο αγώνας αυτός θέλει να αναδείξει τη σχέση του "πατέρα" της Ιατρικής με την πόλη της Λάρισας καθώς ως γνωστόν τελευταίος σταθμός στη ζωή του ήταν η γη των προγόνων του, η Θεσσαλία. Πέθανε στη Λάρισα το 377 π.Χ., σε ηλικία 83 ετών, και τάφηκε κάπου μεταξύ Γυρτώνης, Τυρνάβου και Λάρισας. Σύμφωνα με τον Άνθιμο Γαζή, το μνήμα του διατηρήθηκε μέχρι και τον δεύτερο μ.Χ. αιώνα ενώ στην ομώνυμη συνοικία υπάρχει κενοτάφιο και ο μαρμάρινος ανδριάντας του που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γεώργιος Καλακαλλάς. Την ανέγερση του μνημείου εμπνεύστηκε ο αρχίατρος Δημήτριος Παλιούρας. Η διαδικασία ανέγερσης του μνημείου ξεκίνησε το 1966 και τα εγκαίνια έγιναν το 1978. Χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού-Αθλητισμού και Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας κ. Νικ. Λιούπας και Βασίλης Πινακάς αντίστοιχα, οι κ. Στ. Δημότσιος (προϊστάμενος τμήματος στη Δ/νση Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπεύθυνος αθλητικών έργων για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας), Στ. Χατζηλάκος (τμηματάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας), ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αποστόλης Γούλας, η γενική γραμματέας Μελίνα Παπά, ο ταμίας Κων. Γκέτσιος, από τους εθελοντές της ΕΟΔΥΑ οι κ. Βασ. Αρχοντής, Σπ. Ξηρομερήσιος και από τους εθελοντές της ΕΠΟΜΕΑ οι κ. και Δημ. Τσιάλτας και Αθανάσιος Μπατζιόλας. Ο Νίκος Λιούπας είπε ότι «Ο Ιπποκράτειος αγώνας δρόμου περνά μέσα από την πόλη της Λάρισας και συνδέει όλα τα ιστορικά μνημεία της. Είναι σημαντικό ότι μπορεί να τρέξει όλη η οικογένεια, παιδιά και γονείς. Η μέρα προβλέπεται ηλιόλουστη και καλώ όλο τον κόσμο να δώσει το "παρών" και να αγωνιστεί. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται πάντα αρωγός σε όλα τα αθλητικά γεγονότα. Ευχαριστώ τους εθελοντές για τη συμβολή και τη βοήθειά τους στη διοργάνωση». Επίσης, ο Βασίλης Πινακάς τόνισε: «Ο Ιπποκράτης θεωρούσε ότι η γυμναστική μπορεί να συνεισφέρει στη διατήρηση της υγείας και στην ευεξία του ανθρώπου. Συνιστούσε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στη διατροφή και την άσκηση. Και αυτός ο αγώνας συνδυάζει την υγεία με την άσκηση αλλά και τη διατροφή». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας Απόστολος Γούλας τόνισε: «Εκκίνηση και τερματισμός του Ιπποκράτειου Αγώνα Δρόμου θα είναι το Α' Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Συνεχίζουμε έτσι να συνδέουμε τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και αναδεικνύουμε τα ιστορικά μνημεία της πόλης, τους "πνεύμονες" πρασίνου και την κοίτη του Πηνειού ποταμού». Ο κ. Γούλας ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για τη στήριξη, τον Δήμο Λαρισαίων και τους χορηγούς. Ο πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Αθανάσιος Μπατζιόλας τόνισε: «Συμμετέχουμε στη διοργάνωση, προάγοντας την ιδέα του εθελοντισμού, μια πράξη ανιδιοτελή και ενσυνείδητη με σκοπό την προσφορά και τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο».

ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

-Ο αγώνας των 1.000 μέτρων για παιδιά και εφήβους θα ξεκινήσει στις 9 π.μ.(εκκίνηση το άγαλμα του Ιπποκράτη). -Ο Ιπποκράτειος Αγώνας των 10.000 μέτρων θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. -Ο αγώνας των 3.000 μέτρων (fun run) θα ξεκινήσει στις 11.15 π.μ. Οι δύο τελευταίοι αγώνες θα έχουν εκκίνηση από τον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου. ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass