Αήττητος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ

-Επεισόδια στα Γιάννενα για τον υποβιβασμό του ΠΑΣ -Ο Άρης συνέτριψε την Ξάνθη 7-2!

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2019 15:39

Πρωταθλητής και αήττητος έκλεισε τη σεζόν ο ΠΑΟΚ, νικώντας στο γήπεδο των "Ζωσιμάδων" τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0.

Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης πέτυχε τα γκολ της νίκης του στην επανάληψη με τους Ακπομ στο 60' και Σάκχοφ στο 79'. Ο ΠΑΣ με την ολοκλήρωση της 30ής αγωνιστικής υποβιβάζεται απευθείας στη δεύτερη κατηγορία, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για τη συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου του προσεχούς Σαββάτου (11/5).

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από δύο διακοπές λόγω της ρίψης αντικειμένων από τους φίλους του ΠΑΣ, στο 62' η πρώτη και στο 88' η δεύτερη. Τελικά, ο Δωδεκανήσιος ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος ξανάρχισε τον αγώνα, που λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε σε αρνητικό κλίμα, με εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΣ.

Στο 67' σημειώθηκε δίλεπτη διακοπή, καθώς οπαδοί του ΠΑΣ προέβησαν στη ρίψη κροτίδων, φωτοβολίδων και καθισμάτων στον αγωνιστικό χώρο, εμφανώς δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη του αγώνα που έφερνε την ομάδα τους στη δεύτερη κατηγορία με απευθείας υποβιβασμό.

Στο 88' σημειώθηκε και δεύτερη διακοπή, μετά τη ρίψη δεκάδων καθισμάτων, βεγγαλικών και φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο, πράγμα που ανάγκασε τον κ. Σιδηρόπουλο να δείξει ανοχή για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση, που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε διακόψει μετά τα όσα συνέβαιναν στον περιβάλλοντα χώρο και τον αγωνιστικό χώρο.

Οι Γιαννιώτες πετούσαν κροτίδες, σπασμένα καθίσματα και άλλα αντικείμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν την εμφάνισή τους. Αυτοί... απάντησαν με «κρότου-λάμψης» και για αρκετή ώρα... ο κλεφτοπόλεμος είχε την τιμητική του σε μια από τις γωνιές του γηπέδου. Σίγουρα η επόμενη μέρα φαντάζει δύσκολη για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» που θα έχει να διαχειριστεί και την οργή των φίλων του μετά τον ανεπάντεχο υποβιβασμό ύστερα από παρουσία 8 ετών στη Super League.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Νεόφ., Τζημόπουλος, Κάργας, Μιχαήλ Αλ., Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Κάστρο (74' Γιάκος), Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι, Παμλίδης (71' Μπαπτίστ), Κριζμάν (71' Μάνος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Τόσκα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Ολιβέιρα (79' Σάκχοφ), Κάνιας, Πέλκα, Μπίσεσβαρ (69' Ενρίκε), Ζαμπά (81' Σφιντέρσκι), Άκπομ.

ΣΩΘΗΚΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Την παραμονή του στη Super League εξασφάλισε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος στην 30ή και τελευταία αγωνιστική επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου, ο οποίος ήταν βαθμολογικά αδιάφορος και κατετάγη στην 6η θέση της κατάταξης. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν ο Παπαγεωργίου στο 24' με αυτογκόλ, ο Ιγκλέσιας στο 59' με πέναλτι και ο Καλτσάς στο 83'.

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κίτρινες κάρτες: Τζίμας - Μαλέρμπ, Τσιλούλης, Άρτσε

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μπελόκ, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Ρόλε (86' Τζίμας), Φερνάντεθ (60' Δουβίκας), Αραβίδης (77' Μπαστιάνος).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου (65' Καμαρά), Ντομίνγκες, Μίκο, Σαραμαντάς, Κόρμπος (78' Κούρντι), Οικονομίδης, Μπουμάλ, Άρτσε, Μανθάτης (65' Ρέντζας), Τσιλούλης.

ΑΝΕΤΑ ΤΡΙΤΗ Η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατέκτησε την τρίτη θέση, καθώς επικράτησε εύκολα 3-0 του Λεβαδειακού στη Βοιωτία, στην 30ή και τελευταία αγωνιστική. Αποτέλεσμα το οποίο σημαίνει πως η Ένωση θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της αργότερα από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, στις 8 Αυγούστου και στον Γ' προκριματικό του Europa League. Σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μπακασέτας (45'), ο Λιβάγια (54') και ο Πόνσε (67').

Ο Μάνταλος στο 58'σημάδεψε το δοκάρι και ο αρχηγός της ΑΕΚ πρωταγωνίστησε και στη φάση του 61' όταν συνεπλάκη με τον Νανγκίς ο οποίος τον χτύπησε με κεφαλιά και αποβλήθηκε!

Διαιτητής: Γκορτσίλας

Κίτρινες: Νίκας - Τσιγκρίνσκι

Κόκκινη: Νανγκίς (60')

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου (68' Ομο), Χατζηλάμπρος, Ρεκιασβίλι (60' Τσαμπούρης), Λιάγκας, Κονέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μαρκόφσκι (64' Καραχάλιος), Νανγκίς, Νίκας.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι (76' Γιαννούτσος), Οικονόμου, Χουλτ (85' Έλντερ Λόπες), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (70' Μπογέ), Μπακασέτας, Λιβάγια, Πόνσε.

ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΖ Ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, για την 30ή και τελευταία αγωνιστική της Super League, αλλά η νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Πανιωνίου τον έστειλε σε μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία, απέναντι στον γειτονικό Πλατανιά Χανίων.

Ο Νέιρα στο 21' και ο Σάσι στο 74' πέτυχαν τα γκολ για την κρητική ομάδα, τη στιγμή που οι «κυανόλευκοι» ολοκλήρωσαν με αρνητικό αποτέλεσμα μία εξαιρετική χρονιά, που τους βρίσκει στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης και τους εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για το Europa League.

Στο 64' η κεφαλιά του Ρισβάνη σταμάτησε στο δοκάρι.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Σάκιτς - Κοροβέσης, Σάσι

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Ούμπιντες, Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς (82' Μούγιακιτς), Ουάρντα (46' Ενσικουλού), Κατράνης, Σάκιτς, Κουλούρης, Μανούσος (56' Ουγκράι), Ρισβάνης, Μπρούνο

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Βαζ, Σάσι, Μεγιάδο, Ναμπί (82' Σακόρ), Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα (88' Ντίνας), Σόουζα (73' Νάστος)

*Ο Νταμίρ Κάναντι ανέφερε πως μετά από δύο χρόνια αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου.

Ο ΑΡΗΣ «ΣΚΟΡΠΙΣΕ» ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ο Άρης… τρέλανε τον κόσμο του, «σκόρπισε» στο φινάλε της σεζόν την Ξάνθη με επτά γκολ (7-2) και έστησε ένα τρελό πάρτι… Ευρώπης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς το νέο ραντεβού δίνεται πλέον για τα προκριματικά του Europa League τον Ιούλιο.

Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Γιουνές (27'), Γκαρσία (33', 82'), Ντιγκινί (69', 78'), Κορχούτ (73') και Σιώπης (90+4' πέν.), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Κάστρο (15' πέν.) και Ντουρίτσκοβιτς (50').

Διαιτητής: Τάσης (Ήπειρος)

Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών) – Πάγκαλος (Λασιθίου)

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης):Κουέστα, Τζανακάκης (58'Σόουζα), Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ροζ, Σιώπης, Ματίγια, Ματέο, Φετφατζίδης (58'Μαρτίνες), Γιουνές (75'Τόνσο), Ντιγκινί

ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Μπαριέντος, Κοβάτσεβιτς (84'Φασίδης), Ντιρεστάμ, Σιλά, Θυμιάνης (64'Ντε Λούκας), Ουίλιαμ (71'Καμαρά)

ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΤΕΣΣΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Αντίο σε μια αρκετά περίεργη χρονιά με αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον είπε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε 4-0 του Παναιτωλικού στην αυλαία της Super League και αποχαιρέτησε τη φετινή σεζόν όπως ακριβώς την είχε ξεκινήσει πριν από οκτώ μήνες.

Οι πράσινοι πήραν το τρίποντο, έφτασαν τους 47 βαθμούς, και πήραν μια ακόμα νίκη αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα και με αρκετούς νέους και δη Έλληνες παίκτες στη σύνθεσή του, αφού ο Γιώργος Δώνης έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές του.

Γκολ: 14' Χατζηγιοβάνης, 19'-40' Μακέντα, 81' Εμμανουηλίδης

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας)

Κίτρινες: 42' Χατζηθεοδωρίδης/12' Άργκους

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Θεοχάρης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Χατηθεοδωρίδης, Τζανδάρης (77' Καμπετσής), Κάτσε, Στάικος, Χατζηγιοβάνης, Αρμενακάς (66' Εμμανουηλίδης), Μακέντα (79' Αθανασακόπουλος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Τσιγγάρας, Μιχάι, Άργκους, Τσοκάνης (66' Αμαράλ), Λουσέρο, Μάρκος Πάουλο, Ντουάρτε, Γκούγκα, Μανά (79' Παρράς), Μπάιροβιτς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass