Με επιτυχία διοργανώθηκε ο 1ος Αγώνας Δρόμου Φαλαναίων

*Κ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» *ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Η ΑΘΛΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ»

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2019 15:02

Με επιτυχία έγινε ο 1ος Αγώνας Δρόμου Φαλαναίων, που πραγματοποιήθηκε στο δάσος Φαλάνης και Δασοχωρίου. Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαλάνης και αθλητικοί σύλλογοι της Φαλάνης και οι κατηγορίες ήταν: 11,5 χιλιόμετρα, Fun Run 3 χιλιόμετρα και παιδικός / εφηβικός αγώνας ενός χιλιομέτρου.

Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική ενώ έτρεξαν αθλητές που πλέον γίνονται πρωταγωνιστές στους αγώνες δρόμου, όπως ο Νίκος Τσικούρας της Exalco που για μια ακόμα φορά πήρε την πρωτιά.

Τα αποτελέσματα σε άνδρες και γυναίκες στα 11,5 χιλιόμετρα ήταν: 1) Νίκος Τσικούρας 2) Απόστολος Κουτσουμπές 3) Λευτέρης Παπαθανασίου στους άνδρες και 1) Κατζουράκη Χριστίνα, Τσαγγούλη Φανή 3) Τζανάκα Θεοφανία.

Στον αγώνα ήταν παρών και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακού συμβούλους και τόνισε ότι ο αθλητισμός και ειδικά το δρομικό κίνημα είναι ένα «ποτάμι» που ξεχύθηκε σε όλη την Ελλάδα ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για τους εθελοντές τέτοιων αγώνων για τους οποίους είπε: «Ο εθελοντισμός σε κάθε διοργάνωση είναι μια δραστηριοποίηση που αποβλέπει στην ευημερία του συνανθρώπου, της κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα και δημιουργεί όρους βαθμιαίας επίλυσης κάποιων καίριων κοινωνικών προβλημάτων, όταν το κράτος αδυνατεί. Δεν αποσκοπεί, όμως, στην ανταγωνιστική σχέση με το κράτος ούτε αποτελεί υποκατάστατό του. Επιδιώκει την αυτόνομη συνεργασία με αυτό, ώστε από κοινού να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στην επίλυση των ποικίλων και σύνθετων κοινωνικών αναγκών, που αναδεικνύει η «πολυπλοκότητα» και η «επικινδυνότητα» των σημερινών κοινωνιών. Ο εθελοντισμός αφορά μια φιλοσοφία ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή».

Επίσης παρών ήταν και ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης συνοδευόμενος και αυτός από ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Ο Καλογιάννης τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει σε κάθε αθλητική εκδήλωση γιατί η άθληση είναι δικαίωμα όλων και κοινωνικό αγαθό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass