Επιτυχίες Λαρισαίων αθλητών στην επιτραπέζια αντισφαίριση

ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΙΟ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2019 15:31

Επιτυχίες σε δύο σημαντικά αθλητικά γεγονότα σημείωσε η Δύναμη Λάρισας στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ).

Συγκεκριμένα στην προκριματική φάση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων 2019 που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, ο λαρισινός σύλλογος συμμετείχε με 6 αθλητές ηλικίας από 8-11 ετών, επί συνόλου 67 αθλητών από τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι αθλητές ήταν οι Κωνσταντίνος Αμπελακιώτης 10 ετών, Κωνσταντίνος Ζησούλης 11 ετών, Δημήτρης Αθανασούλης 11 ετών, Κίμωνας Μαραθεύτης 11 ετών, Νίκος Βασιλάκος 8 ετών και Σπύρος Ζησούλης 9 ετών.

Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα ήρθε από τον έμπειρο Κωνσταντίνο Ζησούλη, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νούμερο 27 του Πανελλήνιου πίνακα αξιολόγησης παμπαίδων της ΕΦΟΕΠΑ και κατάφερε να πάρει την πρόκριση και ένα από τα επτά εισιτήρια από τη Βόρεια Ελλάδα για την τελική φάση του αγωνίσματος που θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουνίου στην Καβάλα.

Πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο για το λαρισινό πινγκ πονγκ ήταν το γεγονός ότι και τα υπόλοιπα παιδιά πέτυχαν νίκες απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. Από μια νίκη έκαναν όλα τα παιδιά στη φάση των ομίλων εκτός από τον Νίκο Βασιλάκο και τον Κωνσταντίνο Αμπελακιώτη που πέτυχαν δύο. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο μικρός Νικόλας νίκησε πιο μεγάλης ηλικίας αγόρια.

Μία μεγάλη μάχη έδωσε και ο Κωνσταντίνος Αμπελακιώτης που κοντράρισε στα ίσια το νούμερο 1 του ομίλου, τον πιο έμπειρο και κατά έναν χρόνο μεγαλύτερο Χαριζόπουλο από τη Θεσσαλονίκη. Διεξήχθη ένα φοβερό παιχνίδι με εντυπωσιακούς πόντους. Ήταν τέτοια η ένταση του παιχνιδιού που οι πόντοι και τα σετ κερδίζονταν εναλλάξ, ξεσηκώνοντας την κερκίδα. Τελικά το ματς έληξε με 3-2 υπέρ του Θεσσαλονικιού με το τελευταίο σετ να τελειώνει με 11-6.

Το δεύτερο μεγάλο αθλητικό γεγονός διεξήχθη στη Χίο και ήταν ο τελικός των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της ΕΦΟΕΠΑ στον οποίο συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα οι καλύτεροι 16 της κατηγορίας τους σύμφωνα με τη βαθμολογία που κατέκτησαν στα ανοικτά πρωταθλήματα που έγιναν φέτος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ανάμεσά τους και δύο παιδιά του συλλόγου της Λάρισας, Δύναμη. Πρόκειται για την Έλενα Ζησούλη στην κατηγορία κορασίδων και τον Κωνσταντίνο Ζησούλη στους παμπαίδες, οι οποίοι κατάφεραν για πρώτη φορά να αναμετρηθούν στο τοπ 16 με την αφρόκρεμα της χώρας μας στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Το καλύτερο αποτέλεσμα σημείωσε η Έλενα Ζησούλη που κέρδισε την 6η θέση. Πέρασε τον όμιλο με μια ήττα απέναντι στο νούμερο 1 τη Φωτιάδου, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και νίκησε με 3-1 τη Χάλαρη από τον Πειραιά, κερδίζοντας μία θέση ανάμεσα στις πρώτες έξι. Στην προσπάθειά της να μπει στα μετάλλια, στον αγώνα με την Καραθανάση από την Αθήνα δεν κατάφερε να βρει ρυθμό απέναντι στην αμυντική παίκτρια και έχασε με σκορ 3-0. Επίσης ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Πετσίβα από την Έδεσσα που ο όμως ήταν κοντά στο σκορ.

Ο Κωνσταντίνος Ζησούλης με μια νίκη απέναντι στον Ελσάμι από τη Φλώρινα τερμάτισε στη 14η θέση. Προσπάθησε πολλές φορές έχοντας απέναντι δύσκολους αντιπάλους, όμως το άγχος δεν τον άφησε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Συνοδός των αθλητών στις προαναφερόμενες διοργανώσεις ήταν ο προπονητής της Δύναμης Λάρισας Στέφανος Αμπελακιώτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass