Προσκλητήριο ενότητας από Κούγια

* ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 5.000 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ * ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ MONSTERS * ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ Ή ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΗΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2019 22:00

Πλαισιωμένος από μέλη του Δ.Σ. ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας , παραχώρησε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου και των κινήσεων που σκέφτεται να κάνει σε διάφορα επίπεδα.

Ξεκινώντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας και τόνισε πως ποτέ κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών δεν δέχθηκε επίσημη πρόταση για πώληση της ΠΑΕ, ή έστω μέρους αυτής.

Είναι όμως διαθέσιμος να συζητήσει για την παραχώρηση αν εμφανιστεί κάποιος αξιόπιστος επιχειρηματίας με εμφανή δραστηριότητα και δυνατότητα να κρατήσει την ΑΕΛ σε υψηλό επίπεδο, θα μεταβιβάσει το πακέτο των μετοχών, αρκεί να εισπράξει τα χρήματα τα οποία έχει δαπανήσει έως τώρα.

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις ιδιοκτητών άλλων ομάδων που απασχολούν τη δικαιοσύνη όπως την προηγούμενη ομάδα του την Παναχαϊκή, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον του Απόλλωνα Λάρισας, για τα όσα συμβαίνουν εκεί.

ΕΠΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ειδικά για τους δημοσιογράφους είπε ότι όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς υποστήριξε ότι Interpol και Ελληνική Αστυνομία μεταξύ άλλων διερευνούν υποθέσεις για το ποδόσφαιρο, που έχουν να κάνουν με πρόσωπα και συλλόγους και δεν θα ήθελε ο ίδιος να δει στη Λάρισα άτομα να δουν τα ονόματά τους να συμπεριλαμβάνονται σ' αυτές. Σ' αυτό το σημείο εξάλλου αναφέρθηκε σε ομάδες που όπως υποστήριξε ελέγχονται από αλλοδαπούς που δεν φαίνονται, καθώς και σε πολυιδιοκτησίες ΠΑΕ.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ

Για το γηπεδικό υποστήριξε ότι είναι υπερβολικό το ποσό το οποίο έχει δαπανήσει για τη χρήση του AEL FC ARENA, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος του είναι να καταστεί ιδιοκτήτης γηπέδου έστω και σταδιακά, εστιάζοντας τόσο στην περίπτωση του Αλκαζάρ που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο όσο και του FC ARENA που ανήκει στην εταιρεία του κ.Πηλαδάκη, με τον οποίο οι σχέσεις τώρα είναι καλές, παρότι έχουν περάσει από πολλά κύματα στο παρελθόν.

Θα προτιμούσε δε το ποσό αυτό των 400.000 ευρώ της ετήσιας δαπάνης να κατευθυνθεί προς την απόκτηση ιδιόκτητου γηπέδου, ενώ ζήτησε και τη συνεργασία των επανεκλεγέντων περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη.

Ο προϋπολογισμός της ΠΑΕ αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κούγια. Συμπλήρωσε δε ότι πέρα από τον κ. Λιόντο κανένας άλλος δεν έδωσε χρήματα, ωστόσο σημείωσε στη συνέχεια τη συμβολή του Ζήση Ντελόπουλου με 110 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να λυθούν προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί. Ειδικά για το γήπεδο και τον χλοοτάπητα είπε ότι υπάρχουν επαφές με τον κο Πηλαδάκη αλλά και με τη Super League για την αντικατάστασή του, όμως στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να γίνει.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ

Εκπλήσσοντας όπως είπε τους περισσότερους, αποφάσισε να ξανανοίξουν τα πέταλα του γηπέδου για την είσοδο των οργανωμένων οπαδών, των Monsters.

Αυτό όμως θα γίνει με τον όρο ότι δεν θα δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο που θα προκαλέσει την επιβολή προστίμου. Προσέθεσε δε χαρακτηριστικά ότι από όταν ανέλαβε την ιδιοκτησία της ΠΑΕ έχει πληρώσει για τη συμπεριφορά των φιλάθλων 430.000 ευρώ, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο που το ποσό αυτό ήταν μόνο 5.000.

Αν όμως υπάρξει επεισόδιο, οι οργανωμένοι θα κληθούν να το πληρώσουν οι ίδιοι ή τα πέταλα θα κλείσουν σε αυτή την περίπτωση οριστικά.

Για τη διευθέτηση των σχετικών θεμάτων θα έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Γιολδάση, με τον οποίο επικοινωνούσε και πριν προκύψει η διακοπή των σχέσεων.

ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΚΕ

Ο κ. Κούγιας στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ομάδες υποδομής για τις οποίες είπε πως πρέπει να αναβαθμιστεί ο τρόπος λειτουργίας τους, σε συνεργασία με την ερασιτεχνική ΑΕΛ, ενώ για τον σκοπό αυτό θα συσταθεί ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) με μετόχους τον ίδιο κατά 50% και τους διοικητικούς κ.κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, Ζήση Ντελόπουλο, από 25%, ενώ αναμένει και τη συμπαράσταση και άλλων παραγόντων τοπικών ομάδων.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι έχει ήδη εκπονήσει και σχετικό business plan.

Στην αρμοδιότητα της συγκεκριμένης ΙΚΕ, πέρα από τη λειτουργία των ομάδων υποδομής και την επανασύσταση της ομάδας Κ-15, θα περάσουν επίσης το τμήμα μάρκετινγκ, η εκμετάλλευση των καφετεριών του γηπέδου, η μπουτίκ αλλά και η επαναλειτουργία του ραδιοφώνου της ομάδας.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Αφού υποστήριξε πως μπορεί να υπήρξαν αντιπαραθέσεις στο παρελθόν από τις δύο πλευρές και ότι αυτά που αναφέρθηκαν προς το πρόσωπό του δεν ευσταθούσαν, ζήτησε να γίνει μια νέα αρχή στις σχέσεις της ΠΑΕ με την Ερασιτεχνική, σημειώνοντας ότι πρέπει να μπει ένα «Χ» στα όσα έχουν γίνει, τονίζοντας ότι μερικά από αυτά τα θεωρεί ακραία αλλά δηλώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος ήταν σε θέση άμυνας.

Τόνισε ότι στις επικείμενες αρχαιρεσίες του σωματείου, θα επιδιώξουν την εκλογή τους στη διοίκηση τα μέλη της ΠΑΕ, που είναι και παράλληλα μέλη της Ερασιτεχνικής, οι κ.κ. Παπαγεωργίου, Ντελόπουλος.

Μάλιστα προσφέρθηκε μετά να αναλάβει το σύνολο των υποχρεώσεων της Ερασιτεχνικής προς τρίτους, που όπως είπε, είναι 280 χιλ. ευρώ.

Ωστόσο ο κ. Κούγιας εξήρε τη δουλειά της Ερασιτεχνικής στις Ακαδημίες και έκανε λόγο για συνεργασία ενόψει των πρωταθλημάτων U19, U17 και U15, ενώ ο κ. Κλάρας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής κ. Νάκα, για την άψογη συνεργασία που είχαν.

ΥΠΗΡΞΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ

Σε μια αποκάλυψη προέβη ακολούθως ο κ. Κούγιας, ο οποίος ανέφερε ότι την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του φακέλου για την αδειοδότηση, προέκυψε σοβαρό πρόβλημα όταν απορρίφθηκε από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας το αίτημα της ΠΑΕ, για χορήγηση εγγυητικής επιστολής.

Το πρόβλημα διευθετήθηκε την τελευταία στιγμή, με τη συνδρομή του κ. Ντελόπουλου και από τον κ. Κούγια προσωπικά και έτσι αποφεύχθηκε ο κίνδυνος για τη μη λήψη της αδειοδότησης, κάτι που θα σήμαινε ότι η ομάδα θα ξεκινούσε με – 6 βαθμούς και με απαγόρευση μεταγραφών παικτών άνω των 23 ετών.

Στο σημείο αυτό συνεχάρη τους κ. Σωτήρη Μάρκου, Τάσο Χριστακόπουλο, για τη σύνταξη του φακέλου της αδειοδότησης.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ 5.000 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Προσπαθώντας να προσελκύσει οικογένειες φιλάθλων στο γήπεδο, θα έχει εξευτελιστικές τιμές όπως τόνισε χαρακτηριστικά στα εισιτήρια διαρκείας της ανατολικής κερκίδας, για την οποία μάλιστα δεν θέλει να εμφανίζεται στην τηλεοπτική μετάδοση, η εικόνα των άδειων καθισμάτων.

Στόχος δε από τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, είναι να πουληθούν τουλάχιστον 5.000, ενώ αναφέρθηκε και στις τιμές που θα έχουν η κεντρική θύρα αλλά και οι σουίτες.

ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΜΟΡΑ

Λαμβάνοντας αφορμή από σχετική ερώτηση, είπε πως η εκλογή του Βαγγέλη Μόρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων είναι τιμή και για την ίδια την ομάδα, ενώ όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος ανέφερε πως παίζει όσο αισθάνεται ο ίδιος δυνατός.

«Μακάρι να ήταν σήμερα 25 ετών και από την πώλησή του, να χρηματοδοτούσαμε την απόκτηση του ιδιόκτητου γηπέδου της ομάδας», προσέθεσε χαριτολογώντας ο κ. Κούγιας.

ΝΑΚΑΣ: "ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ..."

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνέντευξης Τύπου, τον λόγο έλαβε ο παριστάμενος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ Γιώργος Νάκας, ο οποίος υπεραμύνθηκε των χειρισμών της διοίκησής του και ειδικότερα όσον αφορά στις σχέσεις με την ΠΑΕ.

Ο κ. Νάκας ανέφερε πως τα χρέη είναι πολύ λιγότερα και τόνισε πως αν η Ερασιτεχνική λάμβανε τα χρήματα που δικαιούται από την ΠΑΕ, δεν θα υπήρχαν χρέη και ότι αυτά δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση ένα τόσο μεγάλο ποσό, όπως αυτό που ανέφερε ο κ. Κούγιας.

"Αν η ΠΑΕ ήταν πιο συνεπής στις υποχρεώσεις της προς το ιδρυτικό σωματείο, δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα, και ούτε κατά φαντασία είναι αυτό το ποσό", τόνισε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά για τις ομάδες των Νέων είπε πως "εμείς θα επικοινωνούμε με την ΠΑΕ και όχι με οποιαδήποτε ΙΚΕ".

*Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως καταβάλλονται προσπάθειες για να γίνουν δύο ακόμη μεταγραφές, τις επόμενες ημέρες, ενώ από δω και στο εξής ο ίδιος θα δώσει μόνο δύο συνεντεύξεις Τύπου, καθώς τον λόγο θα έχουν για ενημέρωση τα μέλη της διοίκησης, το προπονητικό τιμ, ο φροντιστής, ο γιατρός, οι παίκτες της πρώτης ομάδας και τα παιδιά των τμημάτων υποδομής .

*Νέο μέλος της διοίκησης στην ΠΑΕ θα είναι ο κ. Τάσος Λειβαδίτης, απόστρατος αξιωματικός.

*Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος και ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Παπαλέξης, τους οποίους ευχαρίστησε η ΠΑΕ για την παραχώρηση της αίθουσας.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass