Το νέο κολυμβητήριο δημιουργεί αθλητικούς ορίζοντες στην πόλη

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2019 18:30

Η κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και η συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων δημιουργεί καινούργιους αθλητικούς ορίζοντες για την πόλη της Λάρισας αφού φέρνει νέες αθλητικές διοργανώσεις (αυτές που έχουν σχέση με τον υγρό στίβο) και αυξάνεται ο αθλητικός τουρισμός στην αθλητική πρωτεύουσα.


Αυτό τονίσθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου με την ευκαιρία της διοργάνωσης στη Λάρισα από αύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου έως την Κυριακή 21 Ιουλίου, της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων 2019 που θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας.
Μια διοργάνωση που γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) και τη διοργανώνει η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας. Συμμετέχουν οι εξής ομάδες: ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΑΟΠ Φαλήρου, ΝΟ Πατρών, Πανιώνιος, Άρης Θεσ/κης και ΣΚ Ροή.
Χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Οι δέκα καλύτερες ομάδες πόλο της χώρας θα βρίσκονται και θα συναγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στη Λάρισα στο σύγχρονο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, που χρηματοδοτήσαμε και κατασκευάσαμε μαζί με το Δήμο και αποδόθηκε στην κοινωνία και στα αθλήματα του νερού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ΝΕΛ και τον πρόεδρό της καθώς συνεργαζόμαστε και φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις. Οι διοργανώσεις δημιουργούν μια προστιθέμενη αξία, ευγενή άμιλλα και αθλητικά πρότυπα. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμβάλλουν στη διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης, το δήμο, τους χορηγούς. Πολύς κόσμος, πολλά παιδιά, γονείς, αθλητές και μεγάλες ομάδες. Σας καλώ στην έναρξη να είστε όλοι εκεί για να απολαύσουμε ωραίους αγώνες στο νερό».
Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος Κωσταρόπουλος τόνισε: «Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση που βοηθά στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη Λάρισα και θα φιλοξενήσει το επόμενο τετραήμερο δέκα ομάδες με περισσότερα από 300 άτομα. Η διοργάνωση αναδεικνύει ένα έργο με προστιθέμενη αξία για την πόλη, το νέο Κολυμβητήριο στη Νέα Πολιτεία που συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού του νερού».
Τέλος ο πρόεδρος της ΝΕΛ Κώστας Τοπάλης, είπε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων διοργανώνουμε την τελική φάση υδατοσφαίρισης μίνι παίδων. Είναι μια σπουδαία διοργάνωση καθώς η πόλη μας θα φιλοξενήσει τους μελλοντικούς αστέρες του πόλο. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τα παιδιά σε αυτή την ηλικία να κάνουν καταπληκτικά πράγματα μέσα στο νερό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, είναι η πρώτη διοργάνωση τελικής φάσης και ελπίζουμε να είναι η αφορμή να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο το πόλο».
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας και ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Βασίλης Πινακάς.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ
8 μ.μ., Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη
9 μ.μ., Παναθηναϊκός-ΝΕΛ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
11 π.μ., ΝΕΛ-Ολυμπιακός
12 μ., ΠΑΟΚ –Παναθηναϊκός
8 μ.μ., Βουλιαγμένη- ΝΕΛ
9 μ.μ., Ολυμπιακός –ΠΑΟΚ
ΣΑΒΒΑΤΟ
11 π.μ., ΠΑΟΚ-Βουλιαγμένη
12 μ., Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
8 μ.μ., ΝΕΛ-ΠΑΟΚ
9 μ.μ., Βουλιαγμένη –Παναθηναϊκός

 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ
6 μ.μ., Πανιώνιος-Άρης
7 μ.μ., ΝΟ Πατρών-Ροή
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
9 π.μ., Ροή –Πανιώνιος
10 π.μ., Α.Ο. Φαλήρου-ΝΟ Πατρών
6 μ.μ., Άρης-Ροή
7 μ.μ., Πανιώνιος- Α.Ο. Φαλήρου
ΣΑΒΒΑΤΟ
6 μ.μ., Ροή- Α.Ο. Φαλήρου
7 μ.μ., Αρης- ΝΟ Πατρών
*Οι ημιτελικοί της διοργάνωσης θα γίνουν την Κυριακή το πρωί και οι τελικοί την Κυριακή το απόγευμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass