Φιλική ήττα της ΑΕΛ στην Ξάνθη με 1-0

Το γκολ μέτρησε με τη χρήση του VAR

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2019 20:56

Την πρώτη της φιλική ήττα γνώρισε χθες στο Xanthi FC Arena η ΑΕΛ, η οποία έχασε από την Ξάνθη με σκορ 1-0.


Ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου, που ανέλαβε την ομάδα από την Παρασκευή και είχε μια εικόνα της μόνο από δύο προπονήσεις που έγιναν υπό την επίβλεψή του, χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες και προφανώς ήθελε να δει όλους τους παίκτες, απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο.
Οι γηπεδούχοι, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε στο 34’ ο Ζορντάν Φοσέ με πλασέ. Αξιοσημείωτο είναι πως στη συγκεκριμένη φάση χρειάστηκε και η χρήση του VAR και παρότι το γκολ αρχικά είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ, μέτρησε κανονικά.
Η ΑΕΛ προσπάθησε κυρίως στην επανάληψη να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως επιτυχία και μετά από μια νίκη και τρεις ισοπαλίες, στο πέμπτο φιλικό της παιχνίδι γνώρισε την ήττα.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Καραντώνης με βοηθούς τους Ιωάννη Καραγκιζόπουλο και Κούλα Χασάν, 4ος διαιτητής ο Δημήτρης Μαλούτας, ενώ στο VAR βρισκόταν ο Στέφανος Κουμπαράκης και assistant ο Χρήστος Τζιώτζιος.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Σάο Μπέντο, Μπαξεβανίδης (73’ Ντίρεσταμ), Σόσα (80’ Λεωντσάκος), Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κοβάσεβιτς, Τερκί (77’ Καμαρά), Ντε Αμορίμ (46’ Εντουάρντο), Τζουρίτσκοβιτς (65’ Ντε Λούκας), Φοσέ (46’ Στάρτζεον), Ρενέλα (63’ Γκαργκαλατζίδης).
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μπράλιτς, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Ζίβκοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Σετσέροβιτς, Ντάουντα, Σικάβκα. Χρησιμοποιήθηκαν στο β’ μέρος και οι: Ρίστιτς, Μπέρτος, Μόρας, Γκόλιας, Γκοΐκοβιτς, Στάνκοβιτς, Μπάλλας, Γιάκος, Νούνιτς, Μπούστος, Φιλίποβιτς.
*Να θυμίσουμε ότι οι δύο ομάδες θα βρεθούν νωρίς αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα, τον Σεπτέμβρη (21, 22 ή 23) στο AEL Arena για την 4η αγωνιστική.
*Επόμενο προγραμματισμένο φιλικό για την ΑΕΛ είναι με τον Ολυμπιακό Βόλου στη γειτονική πόλη, το ερχόμενο Σάββατο 17 Αυγούστου, και ουσιαστικά θα είναι το τελευταίο ματς αν δεν βρεθεί άλλος αντίπαλος, πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Super League 1.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:
Χρειαζόμαστε δουλειά

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου, τόνισε τα εξής: «Προσπαθούμε να αλλάξουμε σχηματισμό γιατί βάσει ρόστερ, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικό σύστημα στο πρωτάθλημα.
Από κει και πέρα θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη η Ξάνθη, εξάλλου είχε καλύτερο κέντρο, ήταν πιο δουλεμένη από την αρχή της προετοιμασίας. Εμείς χρειαζόμαστε δουλειά και στη φυσική κατάσταση και κυρίως στην αλλαγή σχηματισμού. Δεν έχουμε πολύ χρόνο θα πρέπει να επισπεύσουμε όλες τις διαδικασίες για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι σε 14 ημέρες ακριβώς από σήμερα και προς αυτόν τον στόχο βαδίζουμε».
-Στον πάγκο μιας ομάδας, από τις πιο ιστορικές στην Ελλάδα;
«Ναι, είναι μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι στον πάγκο της ΑΕΛ, δεν χρειάζεται να πούμε τι είναι η ΑΕΛ, τι ιστορία έχει και τι μέταλλο. Θεωρώ ότι θα πρέπει να δώσουμε όλοι το 100% για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να συνεχίσουμε αυτή τη μακρά ιστορία που έχει αυτή η ομάδα».
-Τι θα δούμε από τη φετινή ΑΕΛ στο πρωτάθλημα;
«Θα δούμε στοιχεία που μέχρι τώρα νομίζω έλειπαν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ανάπτυξη από πίσω, να γίνουμε πιο επιθετική ομάδα, να μπορέσουμε να πετύχουμε τουλάχιστον σε σχέση με πέρυσι πιο πολλά γκολ και βέβαια να προσφέρουμε όσο μπορούμε καλύτερο θέαμα στον κόσμο μας».
-Θα καταφέρετε σε διάστημα δύο εβδομάδων να δώσετε αυτό που θέλετε στην ομάδα;
«Σίγουρα θα ήταν ευχής έργον, για κάθε προπονητή, να είχε μπροστά του 7-8 εβδομάδες, για την προετοιμασία και να ξέρει τι έχει κάνει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά αυτό τον χρόνο έχουμε, σ’ αυτόν τον χρόνο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν τι θέλουμε να κάνουμε. Υπάρχει και η πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο που θα έχουμε πάλι τον χρόνο για να μπορέσουμε να δουλέψουμε παραπάνω».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass