Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ παίρνει θέση…

ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (17.45) ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΑΤΡΩΝ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ, ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2019 22:16

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ παίρνει θέση στην Α1 εθνική κατηγορία και το ερχόμενο Σάββατο (17.45) στο Κλειστό της Νεάπολης υποδέχεται τον Ευρωπαίο Προμηθέα Πατρών σε μια αναμέτρηση που υπόσχεται θέαμα, αφού ο πρώτος αντίπαλος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.


Χθες με την ευκαιρία της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου η ομάδα της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ αφιέρωσε μια μέρα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους εκπροσώπους τους που μπορούσαν να συνομιλήσουν με οποιοδήποτε παίκτη ή μέλος της τεχνικής ηγεσίας.
Ξεκινήσαμε από τον Λαρισαίο Γιάννη Βαβάτσικο (προέρχεται από τη... Σχολή Μπάσκετ του Περσέα) που μετείχε και στο εγχείρημα και του Φάρου-ΓΣΛ πριν το φετινό της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ και η ερώτηση ήταν απλή. Ποιες οι διαφορές των δύο;
Ο Βαβάτσικος μας είπε: «Πρώτα απ’ όλα φαίνεται από τον αριθμό των Λαρισαίων που μετέχουν (σ.σ. γέλια). Τώρα είμαστε τέσσερις και πριν ένας, μόνο εγώ, καθώς ο Τάσος (σ.σ. Σπυρόπουλος) πήγε δανεικός στον Χολαργό πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Επίσης η ομάδα δεν προέρχεται από μεταφορά ΑΦΜ αλλά πρόκειται για μια κανονική λαρισινή ομάδα με όλα τα μέλη από τον τόπο. Από ποιον να ξεκινήσω, τον Κόμματο, τον Γκαμπέτα, τον Τζήμα, τον Χαλίτσιο… Είμαστε η ομάδα της πόλης μας και πιστεύω ότι θα καλύψει το κενό στο άθλημα που υπήρχε μετά τη διάλυση του ΓΣΛ και της ανδρικής ομάδας της Ολύμπια. Πρέπει να πετύχουμε για το καλό της πόλης».
Τι λείπει από την ομάδα; Ο Θόδωρος Τσιλούλης μάς το μεταφέρει απλά… «Εγώ και ο αδελφός μου φθάσαμε σε ένα υψηλό επίπεδο σε δύο διαφορετικά αθλήματα, εκείνος στο ποδόσφαιρο που παίζει στον Πανιώνιο και εγώ στο μπάσκετ που παίζω στη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ. Αυτό που έχει ο Πανιώνιος παραπάνω είναι ένας πυρήνας οπαδών αλλά εμείς έχουμε μια ολόκληρη πόλη δίπλα μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα δημιουργήσουμε τον δικό μας πυρήνα. Συσπειρωθήκαμε όλοι στην πόλη για να το πετύχουμε και θα τα καταφέρουμε. Να είναι σίγουρος ο φίλαθλος κόσμος της Λάρισας ότι σε κάθε αγώνα θα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΟ
Ο Νώντας Παπαντωνίου επέστρεψε στη Λάρισα και σίγουρα η παρουσία του δίνει άλλο αέρα στην ομάδα με το δυναμικό του παιχνίδι. Ήταν παρών στον ΦΑΡΟ –ΓΣΛ αλλά και τώρα… Μας λέει με τη γνησιότητα που τον διακρίνει (όπως και τον πατέρα του, παλαίμαχο μπασκετμπωλίστα του ΠΑΟ, Ανδρέα) ότι το μόνο ίδιο θα είναι το νούμερο… Φοράει το 22 (το έχει και σε τατουάζ στο αριστερό του χέρι) γιατί συμβολίζει την οικογένειά του (οι γονείς, Ανδρέας και Γεωργία και δύο παιδιά αυτός και ο Φώτης) ενώ το πήρε από τον Δημήτρη Μαυροειδή όταν πήγε να παίξει και αυτός στην Ισπανία ακολουθώντας τον αδελφικό του φίλο.
Γιατί γύρισε στη Λάρισα… «Με έφερε ο Κόμματος, μας λέει, που είναι φίλος μου και μου είπε για τη συνέπεια του προέδρου κ. Ριζούλη. Όταν ήρθα πρώτη φορά στη Λάρισα υπήρχαν προβλήματα αλλά η ομάδα πέτυχε τον στόχο της χάρη στο κλίμα μεταξύ των Ελλήνων παικτών και παρέμεινε στην κατηγορία. Και πράγματι διαπίστωσα όσο είμαι εδώ ότι η αυτή η ομάδα έχει υγεία, πολύ καλό κλίμα και γρήγορα όλοι γίναμε μια καλή παρέα».
Ο στόχος της παραμονής σε πόσες νίκες θα κλειδώσει; «Στις εννέα πιστεύω αλλά από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Για μένα «κλειδί» για την πορεία θα είναι τα εντός έδρας παιχνίδια με ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, όπως η ΑΕΚ και το Περιστέρι. Θεωρώ καλό που παίζουμε εντός έδρας με τον Προμηθέα που είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και εκτός με τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη αγωνιστική γιατί θα έχουμε ευκαιρία να προετοιμαστούμε πολύ καλύτερα για τα παιχνίδια που πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί.
Εμείς σίγουρα είμαστε μια καινούρια ομάδα ενός μήνα που δεν ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η στιγμή να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε βοήθεια και από τον κόσμο. Από την πρώτη μου παρουσία στη Λάρισα διαπίστωσα ότι υπάρχει μπασκετικό κοινό».
Και όταν μιλάμε με τον ανοιχτόκαρδο Νώντα Παπαντωνίου δεν μπορούμε να αποφύγουμε και την ερώτηση για την εμπλοκή του στα life style περιοδικά των τελευταίων μηνών. Ακόμα και εκεί μας απάντησε χωρίς περιστροφές: «Η κοπέλα που τα είχα απασχολούσε λόγω του επαγγέλματός της αυτά τα περιοδικά και μπλέχθηκα και εγώ χωρίς να το θέλω. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο το μπάσκετ και τίποτα άλλο». Ειλικρινής μέχρι το τέλος ο Νώντας Παπαντωνίου που θα αποτελέσει τον Ελληνα ηγέτη στη θέση των γκαρντ της ομάδας αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Προμηθέα Πατρών, που όπως μας είπε το μέλος της τεχνικής ηγεσίας, Λαρισαίος Γιάννης Τζήμας λίγο πριν αρχίσει η προπόνηση… «Περιμένουμε τον κόσμο να δει την προσπάθειά μας και να μας στηρίξει».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass