AutoMoto

Buriram και χαμός...

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2019 15:25

Στην Ταϊλάνδη η παράσταση μονοπωλήθηκε από τον Valentino Rossi που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επισκιάζοντας τη μάχη Marquez – Dovizioso για το αν ο τίτλος θα κριθεί στην ασιατική χώρα σήμερα ή αν θα πρέπει να περιμένουμε το Μοτέγκι.

Ο Ιταλός σούπερσταρ του MotoGP ανακοίνωσε την απόφασή του για μεγάλη αλλαγή στην ομάδα του. Η μεγάλη αλλαγή γίνεται στον επικεφαλής του γκαράζ, τον αρχιμηχανικό του Silvano Galbusera, ο οποίος όμως δεν φεύγει εκτός Yamaha αφού θα αναλάβει την ομάδα των τεστ του εργοστασίου, που θα έχει ως οδηγό (κατά πάσα πιθανότητα) τον Γάλλο Johann Zarco. O Rossi δήλωσε ότι έφτασαν από κοινού στην απόφαση αυτή, αφού συζήτησαν τα προβλήματά τους μετά τον Αγώνα στο Μιζάνο.

2 6 10 2019

3 6 10 2019

4 6 10 2019

Τη θέση του αρχιμηχανικού θα αναλάβει ο David Munoz που είναι ο αρχιμηχανικός του Nicolo Bulega στην Moto2 και ήταν πέρυσι ο αρχιμηχανικός του Peco Bagnaia στην πορεία τους προς τον τίτλο της μεσαίας κατηγορίας. “Δεν έχει εμπειρία από MotoGP, αλλά μου άρεσε ο τρόπος που δούλεψε με τον Πέκο και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την πίεση που είχε ο Πέκο στα τέλη της χρονιάς. Μου αρέσει η ηρεμία του και όταν τον ρώτησα αν θέλει να δουλέψει μαζί μου είπε το Ναι”, αποκάλυψε ο Valentino, που δεν παρέλειψε να πει ότι με τον Galbusera τον συνδέει και φιλία, μετά από αυτά τα χρόνια που ήταν μαζί, όταν εκείνος αντικατέστησε τον Jeremy Burgess το 2014. “Θα αδυνατίσει λίγο η ομάδα μας VR|46 στην Moto2, αλλά θα το προσπαθήσουμε του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία”, είπε ο Rossi, που συμπλήρωσε ότι αυτή η αλλαγή δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει και μετά το 2020, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της επόμενης χρονιάς και από τη βελτίωση της Yamaha! Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Marc Marquez είχε μια πολύ άσχημη πτώση (highside) πέντε λεπτά περίπου πριν το τέλος των ΕΔ1 της μεγάλης κατηγορίας στην Chang International Circuit.

Ο Ισπανός έπεσε άσχημα στο έδαφος και δυσκολεύτηκε να σταθεί στα πόδια του, ενώ τελικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιατρικό Κέντρο της πίστας. Εκεί έμεινε για αρκετά λεπτά, προτού βγει με φορείο και οδηγηθεί με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Buriram και όλοι φοβήθηκαν ότι τέθηκε εκτός μάχης. Οι γιατροί εξέτασαν τον Marquez στο χτυπημένο του αριστερό πόδι αλλά και στη μέση του και τελικά του έδωσαν το πράσινο φως για να συνεχίσει!

ο Marc Marquez θα έχει την πρώτη του ευκαιρία να εξασφαλίσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή για το 2019. Για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει να φύγει από την πίστα έχοντας δύο ή περισσότερους βαθμούς από τον Dovi. Τα πιθανά σενάρια είναι:

* Να κερδίσει τον Αγώνα της Κυριακής

* Να τερματίσει 2ος και ο Andrea Dovizioso 3ος ή πιο κάτω

* Να τερματίσει 3ος και ο Andrea Dovizioso 4ος ή πιο κάτω

* Να τερματίσει 4ος και ο Andrea Dovizioso 5ος ή πιο κάτω

* Να τερματίσει 5ος και ο Andrea Dovizioso 7ος ή πιο κάτω

* Να τερματίσει 6ος και ο Andrea Dovizioso 8ος ή πιο κάτω

* Να τερματίσει 7ος και ο Andrea Dovizioso 9ος ή πιο κάτω

* Να τερματίσει 8ος και ο Andrea Dovizioso 10ος ή πιο κάτω

* Να τερματίσει 9ος και ο Andrea Dovizioso 11ος ή πιο κάτω

* Να τερματίσει 10ος και ο Andrea Dovizioso 12ος ή πιο κάτω

* Να τερματίσει 11ος και ο Andrea Dovizioso 13ος ή πιο κάτω

* Να τερματίσει 12ος και ο Andrea Dovizioso 14ος ή πιο κάτω

* Να τερματίσει 13ος και ο Andrea Dovizioso 15ος ή πιο κάτω

* Να τερματίσει 14ος και ο Andrea Dovizioso να μην πάρει βαθμό-ούς

Πέρυσι ο Marc Marquez κέρδισε τον παρθενικό αγώνα στην Ταϊλάνδη με διαφορά μόλις 0,115’’ μετά από μάχη στην τελευταία στροφή με τον Andrea Dovizioso. Ο Marquez όλη τη χρονιά φέτος, τερματίζει είτε πρώτος είτε δεύτερος στους αγώνες, με εξαίρεση αυτόν στο Τέξας όπου ένα μηχανικό πρόβλημα με την Honda του τον οδήγησε σε πτώση. Σήμερα λοιπόν στις 10 το πρωί η μεγάλη μάχη.

 

"Όχι" στο Ακρόπολις και το 2020 από το WRC

5OXI STO AKROPOLIS 6 10 2019

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού ανακοίνωσε το πρόγραμμα του WRC για το 2020 κι αυτό φέρει σημαντικές αλλαγές!

Ανάμεσα στις 14 στάσεις του μαραθωνίου, συναντάμε τρεις νέες εισόδους, σε ένα ξεκάθαρο ανακάτεμα της τράπουλας το οποίο η χώρα μας δυστυχώς δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί και μένει να δούμε τις επόμενες κινήσεις ώστε από το 2021 να μπορούμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας.

Επιστρέφοντας όμως στο 2020, οι τρεις αγώνες που κάνουν είσοδο στο καλεντάρι αποτελούν… επιστροφές! Αυτή που ενθουσιάζει περισσότερο, είναι προφανώς αυτή του θρυλικού Ράλι Σαφάρι, με τον θεσμό να «τρέχει» στην Αφρική πρώτη φορά μετά από 18 ολόκληρα χρόνια!

Καιρό είχαμε να δούμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και επί ασιατικού εδάφους. Συμβαίνει και αυτό, με την Ιαπωνία να φιλοξενεί τον τελευταίο γύρο της επόμενης σεζόν. Όσο για την τρίτη αλλαγή, αντί της Αυστραλίας, τα πληρώματα θα μονομαχήσουν στη Νέα Ζηλανδία.

Πρέπει να σημειωθεί πως με τις παραπάνω αλλαγές, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του WRC που το καλεντάρι του απλώνεται σε έξι ηπείρους!

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2020:

23-26 Ιανουαρίου, Μόντε Κάρλο

13-16 Φεβρουαρίου, Σουηδία

12-15 Μαρτίου, Μεξικό

16-19 Απριλίου, Χιλή

30 Απριλίου-3 Μαΐου, Αργεντινή

21-24 Μαΐου, Πορτογαλία

4-7 Ιουνίου, Ιταλία

16-19 Ιουλίου, Κένυα

6-9 Αυγούστου, Φινλανδία

3-6 Σεπτεμβρίου, Νέα Ζηλανδία

24-27 Σεπτεμβρίου, Τουρκία

15-18 Οκτωβρίου, Γερμανία

29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου, Μεγάλη Βρετανία

19-22 Νοεμβρίου, Ιαπωνία.

------------Οδηγός------------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass