Αξιζε κάτι περισσότερο η ΑΕΛ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΙΣΟΠΑΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ - ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ», ΠΟΥ ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΚΟΛ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2019 22:30

Σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο κυριάρχησαν το πάθος, τα σκληρά μαρκαρίσματα, ο εκνευρισμός αλλά και η ένταση, η ΑΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 στο AEL FC Arena με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.


Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ, βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, άξιζε κάτι περισσότερο από την ισοπαλία, αφού στο β’ ημίχρονο και ειδικά στο διάστημα 59’-66’ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ και θα μπορούσε να είχε συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία της, ωστόσο στάθηκε άτυχη στην τελική προσπάθεια. Πάντως κατάφερε να μείνει αήττητη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ δεν φάνηκε στον βαθμό που αναμενόταν και πολύ λίγες ήταν οι στιγμές που απείλησε τους «βυσσινί». Σ’ αυτό φυσικά συνετέλεσε και η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα χαρακτήρισε θετικό τον βαθμό της ισοπαλίας, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η ομάδα του μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω.

 

ΦΤΩΧΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ
Η ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι με 3-5-2, με τους Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, τους Μόρα, Μιχαήλ και Μπράλιτς στην άμυνα, τους Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Μπέρτο και Στάνκοβιτς στον χώρο της μεσαίας γραμμής και επιθετικές αιχμές τους Ντάουντα και Ουάρντα. Ουσιαστικά το νέο πρόσωπο σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη ήταν ο Ντάουντα στη θέση του Νούνιτς.
Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Κωστένογλου με σχηματισμό 4-3-1-2 παρέταξε τους Μπάρκα τερματοφύλακα, Μπακάκη, Τσινγκρίνσκι, Βράνιες και Χουλτ στην άμυνα, Σιμόες, Γαλανόπουλο και Μότα στη μεσαία γραμμή, μεταξύ κέντρου και επίθεσης τον Μάνταλο και «φουνταριστούς» τους Λιβάια και Ολιβέιρα.
Στο πρώτο μέρος το ματς δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, ήταν φτωχό σε θέαμα, αφού κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις σε επτά λεπτά αγώνα είχαν βγει τρεις κίτρινες κάρτες. Ο διαιτητής κ. Κουμπαράκης δημιούργησε δυσαρέσκεια στην ομάδα της ΑΕΛ, καθώς κράτησε στο παιχνίδι τον Βράνιες, αφού τόσο στο 18’ όσο και στο 33’ θα μπορούσε να του είχε δείξει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε σκληρά μαρκαρίσματα στον Ουάρντα αλλά δεν το έκανε, όπως επίσης στο 25’ σε μία χειρονομία του Μάνδαλου επίσης στον Ουάρντα ο διαιτητής από την ΕΠΣ Θράκης δεν τιμώρησε τον αρχηγό της ΑΕΚ.

 

«ΧΟΡΟΣ» ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ, ΔΟΚΑΡΙ Η ΑΕΚ
Το παιχνίδι άρχισε να ζεσταίνεται στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να απειλούν την αντίπαλη εστία η καθεμία. Η ΑΕΚ είχε την καλύτερη στιγμή στο 57’ όταν το δυνατό σουτ του Λιβάια χτύπησε στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και κατέληξε άουτ. Από κει και πέρα τη σκυτάλη πήρε η ΑΕΛ, η οποία μέσα σε επτά λεπτά (59’-66’) θα μπορούσε να είχε αλλάξει την εξέλιξη του παιχνιδιού και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Δεν μπόρεσαν όμως να σκοράρουν από πλεονεκτικές θέσεις οι Μπράλιτς, Ντάουντα, Μιχαήλ και Ουάρντα.
Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 83’ όταν ο Μάνταλος σούταρε από κοντινή απόσταση, ο Κρίστινσον δεν συγκράτησε την μπάλα, αλλά ο Μόρας έδιωξε προ της γραμμής.
Έτσι το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας.

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
17’: Σέντρα του Μότα από τα δεξιά και ο Μάνταλος με κεφαλιά στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
23’: Ωραία ενέργεια του Μπέρτου, που προχωράει προς τη μεγάλη περιοχή και επιχειρεί δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από τη δεξιά συμβολή των δοκών.
35’: Φάουλ του Κάτσε, ο Μπράλιτς από κοντά επιχειρεί την κεφαλιά αλλά δεν μπορεί να νικήσει τον Μπάρκα.
42’: Ο Λιβάια διεκδικεί μία προωθημένη μπαλιά, πιεζόμενος από τον Μιχαήλ, η μπάλα καταλήγει στον Ολιβέιρα που επιχειρεί σουτ, αλλά ο Μπράλιτς διώχνει σε κόρνερ.
57’: Δυνατό διαγώνιο από τ’ αριστερά σουτ του Λιβάια, η μπάλα χτυπά στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και καταλήγει άουτ.
59’: Μεγάλη στιγμή για την ΑΕΛ, όταν μετά το κόρνερ του Κάτσε, ο Μπράλιτς δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πολύ κοντά, για να διώξουν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί της ΑΕΚ.
61’: Νέα πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΛ, όταν ο Ουάρντα κερδίζει τον Μπάρκα στον αέρα με κεφαλιά, ο Ντάουντα διεκδικεί την μπάλα με στόχο να σκοράρει αλλά ο Τσινγκρίσκι την τελευταία στιγμή παραχωρεί κόρνερ. Στη φάση αυτή τραυματίζεται στο κεφάλι ο Ουάρντα από το χτύπημα που δέχθηκε στην εναέρια μονομαχία με τον Μπάρκα.
65’: Η ΑΕΛ που συνεχίζει να πιέζει, χάνει μία ακόμα σημαντική ευκαιρία, όταν μετά το κόρνερ του Κάτσε, ο Μόρας πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο επερχόμενος Μιχαήλ δεν μπορεί με πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
66’: Ο χορός των ευκαιριών συνεχίζεται για τους «βυσσινί» με τον Γουάρντα αυτή τη φορά να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί περνά άουτ.
83’: Επικίνδυνη στιγμή στην περιοχή της ΑΕΛ όταν ο Μάνταλος έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε, ο Κρίστινσον δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα, για να διώξει προ της γραμμής ο Μόρας.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Κορυφαίος για μία ακόμα φορά ο Ουάρντα που ξεσήκωσε αρκετές φορές με τις ενέργειές του τις κερκίδες. Πολύ καλή παρουσία είχαν επίσης οι Κάτσε, Μόρας, Σεσέροβιτς και Μπράλιτς, ενώ από την ΑΕΚ οι Λιβάια και Μάνταλος ήταν αυτοί που φάνηκαν περισσότερο.Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Κουμπαράκης από την ΕΠΣ Θράκης (υπήρξαν φάσεις στις οποίες ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι σε βάρος κυρίως της ΑΕΛ και δεν άσκησε σωστό πειθαρχικό έλεγχο, όπως στην περίπτωση του Βράνιες). Επίσης, στο 66ο λεπτό ο Γουάρντα βρέθηκε στο έδαφος μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Μπάρκας για μία φάση που φαίνεται πως υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα και ο ρέφερι θα μπορούσε να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών.
Βοηθοί του ήταν οι κ. Απτόσογλου (Αθηνών) και Μπαλτάς (Αχαΐας) και 4ος ο κ. Καραντώνης (Ημαθίας).
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Σεσέροβιτς (2’), Κάτσε (14’), Μπέρτος (90’+3’), Λιβάια (6’), Βράνιες (7’), Μότα (50’), Ζεράλδες (77’).

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Στάνκοβιτς, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (90’ Χαλκιαδάκης), Κάτσε (85’ Φατιόν), Μπέρτος, Ουάρντα, Ντάουντα (72’ Νούνιτς).
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Χουλτ, Μπακάκης (74’Ζεράλδες), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μότα, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (84’ Οικονόμου), Σιμόες, Ολιβέιρα (46’ Ντέλετιτς), Λιβάια.

 

Αποθέωση από τον κόσμο

Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες κατευθύνθηκαν προς την ανατολική κερκίδα του AEL FC Arena και γνώρισαν την αποθέωση από τους χιλιάδες φίλους της ομάδας, σε πολύ όμορφες στιγμές. Ιδιαίτερα εκδηλωτικός ο Γουάρντα, που έκανε την αρχή και εν συνεχεία με τους συμπαίκτες του σήκωσαν τα χέρια ψηλά, παρασύροντας τον κόσμο σε ντελίριο ενθουσιασμού.

 

Ανανέωσε ο Μιλοσάβλιεβιτς

Μετά τον αγώνα έγινε γνωστό πως ο Μιλοσάβλιεβιτς ανανέωσε για τρία ακόμα χρόνια το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς οι διοικούντες είναι πολύ ευχαριστημένοι από την προσφορά του και ο ίδιος από την ομάδα και την αγάπη που δείχνει ο κόσμος προς το πρόσωπό του.

 

Ενταση και αλληλομηνύσεις στη φυσούνα

Ενταση είχαμε στο ημίχρονο της αναμέτρησης και κατά την είσοδο των ομάδων στα αποδυτήρια. Και όπως πληροφορηθήκαμε, αλληλομηνύθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Σωτήρης Μάρκου με τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΑΕΚ Γιώργο Καλτσίδη, για έντονη διαφωνία που είχαν σχετικά με ένα μαρκάρισμα του Κάτσε στο 14’ και αν έπρεπε να αποβληθεί ο Βράνιες με δεύτερη κίτρινη.
Υπήρξαν δε και ανακοινώσεις από τις δύο ΠΑΕ, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:
Συγχαρητήρια σε παίκτες και κόσμο
ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ: ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Τα εύσημα σε παίκτες και κόσμο απένειμε ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος τόνισε πως ήταν θετικός ο βαθμός της ισοπαλίας, όμως η ομάδα θα μπορούσε να ζητήσει και κάτι παραπάνω, με τις ευκαιρίες που έχασε.
Από την πλευρά του ο προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου, ανέφερε πως έγινε ένα παιχνίδι σε κάκιστο αγωνιστικό χώρο, δεν έχει παράπονο από τους παίκτες του από την προσπάθεια που έκαναν και χαρακτήρισε δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα. Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

Μιχάλης Γρηγορίου (ΑΕΛ):
«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Για άλλο ένα παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί με διάθεση και τρεξίματα βγάζοντας το απαραίτητο πάθος που χρειάζεται για να αντεπεξέλθουν σ’ αυτά τα παιχνίδια. Ήταν αρκετά θετικός ο βαθμός της ισοπαλίας για την ομάδα μου.
Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε και κάτι παραπάνω από το παιχνίδι από τις χαμένες ευκαιρίες που είχαμε, θα μείνω όμως στο αποτέλεσμα. Θέλω να δω και στη φάση του Ουάρντα με τον Μπάργκας, αν είναι κάτι το επιλήψιμο. Εμείς συνεχίζουμε μετά από το τρίποντο κόντρα στον Άρη τα θετικά αποτελέσματα.
Θέλω να δώσω και πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο μας. Ήταν η πρώτη φορά, όχι μόνο εγώ σαν προπονητής της ΑΕΛ, αλλά τα τελευταία χρόνια, ήταν τόσο εκδηλωτικός κι ένα μεγάλο κομμάτι χαράς είναι και γι’ αυτό.
Περιμένω λοιπόν παιχνίδι με παιχνίδι να βλέπω κι αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα, να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και σήμερα έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Όλοι δουλεύουμε κι όλοι προσπαθούμε για να υλοποιηθεί αυτός ο μεγάλος στόχος».
-Για τον Ουάρντα: «Όχι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Χτύπησε, αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό».

Νίκος Κωστένογλου (ΑΕΚ):
«Έγινε ένα παιχνίδι σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο που δεν μας επέτρεψε να εκδηλώσουμε τις αρετές και τις ικανότητες που έχουμε σαν ομάδα. Σέβομαι τον αντίπαλο αλλά είμαστε πιο ποιοτική ομάδα και δεν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα αυτό. Με δεδομένη την απουσία του Γιακουμάκη δεν είχαμε να βάλουμε έναν σέντερ φορ για να εκμεταλλευτούμε τις ψηλές μπάλες. Ο δρόμος είναι μακρύς, πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια ένταση».
-Για την αλλαγή του Νέλσον Ολιβέιρα: «Ο Ολιβέιρα προερχόταν από μακροχρόνιο τραυματισμό. Όταν είδε τον αγωνιστικό χώρο ήταν πολύ προβληματισμένος, για αυτό τον λόγο δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο».
-Για το αν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα: «Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Απειληθήκαμε από στημένες μπάλες και απειλήσαμε με στημένες μπάλες. Είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση των ποδοσφαιριστών και από την τακτική τους συμπεριφορά. Δεν είμαι ευχαριστημένος όμως από το αποτέλεσμα γιατί απλά δεν κερδίσαμε. Δυστυχώς όμως σήμερα το παιχνίδι κρίθηκε σε σημεία που ευνοούσαν τον αντίπαλο. Πραγματικά απορώ πώς μπορεί να παίξει κάποιος σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο».

 

Νίκη της Ξάνθης

Η Ξάνθη άρπαξε τη νίκη μέσα στη Ριζούπουλη από τον Παναθηναϊκό στις καθυστερήσεις, για την 6η αγωνιστική της Super League. Η ακριτική ομάδα συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία της τη φετινή σεζόν, φθάνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας (!), καθώς νίκησε με 1-0 την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φοσέρ, το οποίο κατακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR, κι ενώ αρχικά είχε ακυρωθεί από τον διαιτητή ως οφσάιντ!
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Πούγγουρα - Κοβάσεβιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Πούγγουρας, Σένγκελφελντ, Γιόχανσον, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης (51’ Περέα), Μπουζούκης (81’ Καμπετσής), Ζαχίντ και Κολοβός (46’ Μακέντα).
ΞΑΝΘΗ (Ραμίρεθ): Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Σόσα (81’ Φασίδης), Μουλέν (46’ Τεσέιρα), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Τερκί και Ρενέλα (59’ Φόσερ).
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
15:00    ΝΠΣ Βόλος - Ατρόμητος NS1
17:15    Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ NS2
17:15    ΟΦΗ - Πανιώνιος NS3
19:30    Άρης - Ολυμπιακός NS1
ΑΥΡΙΟ
20:00    Λαμία - Παναιτωλικός ΕΡΤ
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
1. *Ξάνθη    10-7    15
2. Ολυμπιακός    10-1    13
3.ΠΑΟΚ    11-8    11
4. *ΑΕΚ    9-6    11
5. ΟΦΗ    10-5    10
6.ΝΠΣ Βόλος    5-9    9
7.*ΑΕΛ    7-5    8
8.Άρης    9-7    5
9.Ατρόμητος    8-8    5
10.*Παναθηναϊκός    4-10    5
11.Αστέρας Τρίπολης    6-10    3
12.Λαμία    4-8    3
13.Παναιτωλικός    3-10    0
14.Πανιώνιος    4-6    -2
*Έχουν από 6 αγώνες
** Ο Πανιώνιος άρχισε τη σεζόν με -6 βαθμούς.

 

23 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα

Ημέρα μνήμης είναι η σημερινή για την οικογένεια της ΑΕΛ. Σαν σήμερα (6 Οκτωβρίου 1996), είκοσι τρία χρόνια πριν η πόλη της Λάρισας θρήνησε ένα ακόμη από τα παιδιά της. Ο Ανδρέας Ζέρμας, συντοπίτης του Δημήτρη Μουσιάρη, αφού γεννήθηκαν στο ίδιο χωριό, το Δαμάσι, έπαιξε στην ΑΕΛ για τρία έτη, στα δύσκολα χρόνια της ομάδας. Υπήρξε, επίσης, στέλεχος της Εθνικής Νέων. Αποδεσμεύτηκε το 1993 και το 1996 αγωνιζόταν στον Δαμασιακό. Στις 6 Οκτωβρίου 1996 επιστρέφοντας από παιχνίδι της ομάδας του, σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Εθνική οδό Ελασσόνας-Τυρνάβου. Ήταν μόλις 25 ετών...ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ
Την άνοιξη του 2020 οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ και του Τυρνάβου ετοιμάζονται να διοργανώσουν τουρνουά στην μνήμη του που θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο του Τυρνάβου, με τη συμμετοχή και άλλων ομάδων.

 

Των Χρ. Αρχοντούλη,
Α. Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass