Νέος ξένος ο Ελάιζα Τόμας

*ΠΑΡΚΣ: ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΥΡΟΣ...*Ο ΧΙΚΙ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2020 22:03

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ προχθές με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, αλλά το σήριαλ των αλλαγών παικτών συνεχίζεται με στόχο τη βελτίωσή της για τη συνέχεια του πρωταθλήματος με την παραμονή να έχει εξασφαλιστεί κατά μεγάλο ποσοστό αφού η λαρισινή ομάδα έφθασε τις έξι νίκες.


Νέος παίκτης στην ομάδα θα είναι ο Ελάιζα Τόμας που είναι 23 ετών (γεννημένος 10/10/1996, απόφοιτος του κολεγίου Clemson, έχει ύψος 2.06μ και στην τελευταία του χρονιά στο NCAA ολοκλήρωσε την κολεγιακή του καριέρα έχοντας 13 πόντους, 7,8 ριμπάουντς, 1,4 ασίστ 2,2 κοψίματα και 0,8 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Κατά τη διάρκεια της κολεγιακής καριέρας έκανε σημαντική βελτίωση σε ποσοστά ευστοχίας κυρίως στις βολές που σουτάρει με ποσοστό περίπου 64% και στα δίποντα με ποσοστό 61%. Επίσης έχει μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι 3,3 φάουλ που για ψηλό είναι καλό ποσοστό. Ο παίκτης γεννήθηκε στο Ντάλας του Τέξας, ενώ οδήγησε το Lancaster High School στο πρώτο πρωτάθλημα της περιοχής του.
Στο ΝΒΑ πήγε να δοκιμάσει την τύχη, χωρίς επιτυχία στους Ιντιάνα Πέισερς.
Ο Ελάιζα Τόμας θα αντικαταστήσει τον Τέρελ Πάρκς που μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ αναχώρησε για τη Ρωσία όπου θα αγωνισθεί στη Νίζνι Νόβγκοροντ. Ο παίκτης θα μπορούσε να βρίσκεται εδώ και μέρες εκτός Ελλάδας, ενταγμένος στο νέο επαγγελματικό περιβάλλον του. Ο Τερέλ Παρκς επέλεξε, ωστόσο, παρά το ρίσκο που είχε η απόφασή του, να αφήσει τις αποσκευές για τη Ρωσία να περιμένουν για λίγο στην άκρη και να ενισχύσει τη Λάρισα στις δύο τελευταίες υποχρεώσεις της, για την Basket League, με τον Προμηθέα στην Πάτρα (4/1) και το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Νεάπολης, απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: «Μου ζήτησαν από την ομάδα να μη φύγω, αλλά ήθελα και εγώ να μείνω για τα δύο τελευταία παιχνίδια. Δεν υπήρχε κάτι καλύτερο από το να κατακτήσω με τη Λάρισα άλλες δύο νίκες (σ.σ. προηγήθηκε και η εκτός έδρας επιτυχία απέναντι στο Λαύριο). Πιστεύαμε πως, παλεύοντας δυνατά, μπορούσαμε να κερδίσουμε και τα δύο, όπως και έγινε! Ο προπονητής (σ.σ. Βαγγέλης Αγγέλου) έφτιαξε μια καλή ομάδα. Ελπίζω να εξακολουθήσουν να δουλεύουν σκληρά και να πειθαρχούν οι συμπαίκτες μου σε ό,τι τους ζητάτε να κάνουν».
Για την εμπειρία του στην Ελλάδα αφού έπαιξε πριν τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ στον Προμηθέα τόνισε: «Έμαθα πολλά στην Ελλάδα, εξελίχθηκα, “ωρίμασα”. Η κατάσταση πέρυσι στον Προμηθέα, το “μια είμαι στην ομάδα, μια φεύγω”, ήταν δύσκολη. Πνευματικά έπρεπε να το διαχειριστώ. Έμαθα, ξεπέρασα πολλά. Ετσι ήταν όλη η ζωή μου, βασικά. Τίποτα δεν μου ήρθε εύκολα, ούτε πίστευα ποτέ ότι θα έχω εύκολα ό,τι θέλω. Απλά, δεν σταματώ να δουλεύω. Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος για μένα, επειδή ξέρω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω. Ο Προμηθέας μού έδωσε τη δυνατότητα να παίξω στην Ελλάδα (2018-2019), σε υψηλότερο επίπεδο. Ευκαιρία να παίξω μου έδωσε και η Λάρισα. Πάντα προσπαθώ να πετυχαίνω το μέγιστο δυνατό και να είμαι έτοιμος να αγωνιστώ», ανέφερε.
Σχετικά τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ είπε: «Νομίζω πως η ομάδα θα μείνει φέτος στην κατηγορία, δεν θα υποβιβαστεί! Εχει πολλές πιθανότητες γι’ αυτό. Προφανώς οι τρεις συνεχείς νίκες βοηθούν στο να «χτίσει» επάνω τους, να γίνεται κάθε μέρα καλύτερη και να φτάσει στον τελικό στόχο».
Φεύγοντας για τη Ρωσία θα πάρει μαζί του «Την εμπειρία που αποκόμισα στην Ελλάδα, το “μαζί” που είχα με τους συμπαίκτες, με τους οποίους συνεργάστηκα εδώ. Θέλω να συνεχίσω να πορεύομαι έτσι και να συνεισφέρω ανάλογα και στη νέα ομάδα μου. Θα μου λείψουν οι συμπαίκτες, οι φίλοι μου, το... σουβλάκι (σ.σ. γέλια)! Δεν μου άρεσε τόσο, για να είμαι ειλικρινής, το σουβλάκι, αλλά είναι κάτι διαφορετικό σε γεύση. Μου άρεσε, επίσης, ο γύρος».
Και κατέληξε ο Αμερικανός ομολογώντας ότι: «Θέλω να επιστρέψω για διακοπές στην Ελλάδα, να πάω σε νησιά, στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, για τα οποία έχω ακούσει όμορφα πράγματα. Θέλω να έρθω ξανά για να χαλαρώσω, μέχρι τώρα είμαι εδώ μόνο για δουλειά».
ΤΟ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ
Υπήρξαν διαστήματα του προχθεσινού αγώνα της Λάρισας, στα οποία ο Άντονι Χίκι έπαιζε μόνος του την άμυνα του ΠΑΟΚ. Επτά πόντοι στην πρώτη περίοδο, επτά πόντοι στη δεύτερη περίοδο και άλλοι 10 στην τέταρτη όταν και κρίθηκε το παιχνίδι, μετά τους δύο που είχε στην τρίτη. Ο Αμερικανός οδήγησε τη Λάρισα στην τρίτη διαδοχική νίκη της με 26 πόντους, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του στην Basket League.
Στις προηγούμενες 47 εμφανίσεις του στην κατηγορία, ο 27χρονος γκαρντ είχε σημειώσει άλλη μία φορά 26 πόντους και πάλι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ήταν στο ματς της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17 όταν αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Πατρών.
Με αυτούς τους 26 πόντους, ο Χίκι ξεπέρασε τους 500 στη διαδρομή του στην Basket League, στην οποία έχει μέσο όρο 10,6 στα 48 παιχνίδια του.
Ο Χίκι είναι ένα από τα πρόσωπα της “εκτόξευσης” της Λάρισας στις τελευταίες εβδομάδες. Στο σερί των τριών νικών επί του Λαυρίου, του Προμηθέα και του ΠΑΟΚ είχε μέσους όρους 20,33 πόντων (συνολικά 6/10 βολές, 23/36 δίποντα και 3/14 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2,33 κλεψιμάτων και 20,33 βαθμών στο ranking.

Σε αναμετρήσεις για τη 15η αγωνιστική της Α1 Ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ήφαιστος-Πανιώνιος 79-74
Κολοσσός Ρ.-ΑΕΚ 70-79
Λάρισα-ΠΑΟΚ 95-85
Περιστέρι-Ρέθυμνο 71-61
Άρης-Ηρακλής 69-63
Παναθηναϊκός-Λαύριο 105-74
Ιωνικός Νίκαιας-Προμηθέας Π. 69-73

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)
Παναθηναϊκός 28
ΑΕΚ 26
Προμηθέας Πατρών 26
Περιστέρι 25
Ήφαιστος Λήμνου 24
Ιωνικός Νικαίας 22
Λαύριο 22
Λάρισα 21
Πανιώνιος 21
Ρέθυμνο 21
Ηρακλής 21
Κολοσσός Ρόδου 20
ΠΑΟΚ 19
Άρης 19

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
15.30: Ρέθυμνο - Ηρακλής
15.45 Άρης - ΛΑΡΙΣΑ
15.45 ΠΑΟΚ – Ιωνικός
15.45: Λαύριο - Κολοσσός
17.00 ΑΕΚ – Ήφαιστος Λήμνου
17.45 Πανιώνιος - Περιστέρι
19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
19.15 Προμηθέας - Παναθηναικός

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass