Γιατί μπορεί να πέφτουν έξω τα προγνωστικά στοιχήματος

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2020 8:26 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Ιαν 2020 11:40

Το στοίχημα είναι ένα χόμπι η επιτυχία στο οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και γενικά στην αφιέρωση χρόνου.

Δεν υπάρχει κάποιος επιτυχημένος παίκτης ο οποίος θα ξεκινήσει να γράφει ένα κουπόνι αν πριν δεν έχει ενημερωθεί για τα τελευταία και πιο αξιόπιστα – κατά τον ίδιο πάντα – προγνωστικά στοιχήματος. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι τα προγνωστικά στοιχήματος σε γενικές γραμμές είναι και το κλειδί της επιτυχίας ενός παίκτη στοιχήματος. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν και το καταλαβαίνουν όλοι οι καινούργιοι παίκτες.

Υπάρχει ωστόσο ένα βασικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι νέοι παίκτες και αυτό δεν είναι άλλο από το να εμπιστεύονται τυφλά τα προγνωστικά μιας πηγής, που θεωρούν έγκυρη, και στην οποία έχουν καταλήξει μετά από πολλές έρευνες. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι εννοείται ότι η έρευνα για την αξιοπιστία της κάθε πηγής είναι όχι μόνο καλοδεχούμενη αλλά, θα λέγαμε, ακόμη κι επιβεβλημένη στις περισσότερες περιπτώσεις. Μια από τις πλέον αξιόπιστες ιστοσελίδες είναι το infobeto.com, που δραστηριοποιείται στον χώρο των προγνωστικών στοιχήματος για περισσότερο από μια δεκαετία.Το πρόβλημα είναι η τυφλή πίστα στα προγνωστικά. Αυτό που πρέπει να θυμάστε λοιπόν είναι ότι τα προγνωστικά μπορεί και να πέσουν έξω, ας δούμε γιατί.

Απρόοπτες εξελίξεις την ώρα του αγώνα

Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος για τον οποίο μπορεί να αποτύχει μία πρόβλεψη. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια το τι μπορεί να συμβεί αφού γίνει η πρώτη σέντρα. Τα προγνωστικά βασίζονται στο ιστορικό και τη δυναμικότητα των ομάδων και άλλες πληροφορίες πριν το ματς, δεν μπορούν όμως να προβλέψουν, για παράδειγμα, ένα λάθος πέναλτι του διαιτητή που θα φέρει μπροστά στο σκορ μία αδύναμη ομάδα και θα της τονώσει το ηθικό ή τον τραυματισμό ενός παίκτη – κλειδί για το παιχνίδι μίας ομάδας. Γι’ αυτούς τους λόγους οι καλοί παίκτες προτιμούν το live-betting, όπου και μπορούν να τροποποιήσουν τα στοιχήματα τους ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Υπερβολικά καλές επιδόσεις ομάδων χαμηλής δυναμικότητας

Πολλές φορές στο κύπελλο Ελλάδος μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ αποκλείονται από ομάδες σαφώς μικρότερης δυναμικής, ακόμη και από ομάδες που παίζουν σε χαμηλότερες κατηγορίες. Εννοείται ότι όσοι πόνταραν σε νίκη των μεγάλων σε αυτά ματς πήγανε κουβά, παρά το γεγονός ότι τα προγνωστικά ήταν θετικά και το στοίχημα ασφαλές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι «μικρές» ομάδες τα δίνουν όλα σε ένα ντέρμπι με μία μεγάλη ομάδα αφού στην ουσία είναι και η μοναδική ίσως ευκαιρία των παικτών τους να δείξουν το ταλέντο τους και να βρεθούν σε μία ομάδα μεγαλύτερης δυναμικότητας και κατηγορίας, με σαφώς καλύτερο μισθό. Να θυμάστε λοιπόν ότι οι αγώνες τύπου Δαυίδ και Γολιάθ είναι συνήθως απρόβλεπτοι και δεν είναι σπάνιο να διαψευσθούν τα προγνωστικά, οπότε να ποντάρετε με σύνεση και προσοχή.

Έλλειψη πληροφοριών

Όσο καλά ενημερωμένη και να είναι μία πηγή προγνωστικών δεν μπορεί να ξέρει τα πάντα, ειδικά όταν πρόκειται για αγώνες σε πρωταθλήματα ξένων χωρών με τα οποία δεν ασχολούνται ιδιαίτερα οι πηγές του εξωτερικού. Σε αυτούς τους αγώνες τα προγνωστικά συνήθως βασίζονται καθαρά στη δυναμικότητα και το ιστορικό των ομάδων, χωρίς να υπολογίζονται άλλοι παράγοντες όπως τραυματισμοί ή προβλήματα με τη διοίκηση, αφού συχνά δεν υπάρχουν πληροφορίες γι’ αυτά. Η δυναμική των ομάδων είναι σίγουρα μια καλή βάση για ένα προγνωστικό, αλλά όπως είπαμε και πριν δεν είναι Ευαγγέλιο.

Προβλήματα στο εσωτερικό των ομάδων

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι παίκτες μίας καλής ομάδας σε βαθμολογικά αδιάφορα παιχνίδια να μην έχουν καλή απόδοση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε γιατί είναι κουρασμένοι από πολλά ματς, είτε γιατί έχουν κάποια προβλήματα με τη διοίκηση κι επιλέγουν να δείξουν έτσι τη δυσαρέσκεια τους. Οι πληροφορίες για προβλήματα στο εσωτερικό συνήθως προκύπτουν ΜΕΤΑ από μία άσχημη εμφάνιση σε ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι, οπότε είναι αδύνατον να ληφθούν υπόψη για το συγκεκριμένο παιχνίδι, εκτός και αν ο tipsterέχει πληροφορίες εκ των έσω.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass