Μήνυμα απόλυτης στήριξης από τα σωματεία

*ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ *ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ *ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΑΚΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΚΑΤΑ 30%

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2020 22:53

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Με μεγάλη συμμετοχή σωματείων (ξεπέρασαν το 80% της συνολικής δύναμης) πραγματοποιήθηκε χθες η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΛ. Η τελευταία -όπως όλα δείχνουν- εντός του χειμώνα, καθώς με την πρόσφατη τροποποίηση του καταστατικού η

τακτική ΓΣ της ΕΠΣΛ θα διεξάγεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ήτοι τον Ιούνιο.
Τα σωματεία του νομού εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στο έργο της διοίκησης της ΕΠΣΛ (αρκετοί ήταν οι εκπρόσωποι των ομάδων που απένειμαν τα εύσημα στη διοίκηση Μπουχλαριώτη για τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε με στόχο την οικονομική ελάφρυνση των σωματείων), ενώ τόσο ο οικονομικός όσο και ο διοικητικός απολογισμός του 2019, αλλά και ο προϋπολογισμός για το 2020 εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα των οικονομικών, όπου βάσει των στοιχείων που παρατέθηκαν σημειώθηκε αύξηση σε σχέση με την περσινή σεζόν της τάξης του 30%. Με άλλα λόγια το αποθεματικό των 45.000 ευρώ (στο τέλος του 2018) αυξήθηκε στις 60.000 ευρώ (στο τέλος του 2019), κάτι που επικροτήθηκε από τα σωματεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» στη χθεσινή τακτική ΓΣ της ΕΠΣΛ έδωσε και ο ορκωτός λογιστής κ. Ζυγελόπουλος που ελέγχει τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά της Ένωσης. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν και την παράλληλη έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, οι 60.000 ευρώ είναι κατατεθειμένες σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς. «Το κάναμε αυτό για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, γιατί πριν από εμάς υπήρξαν ελέφαντες. Άλλα ποσά κατέγραφαν και άλλα ποσά υπήρχαν» σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ.
Συνεχίζοντας με τα οικονομικά, ο κ. Μπουχλαριώτης αναφέρθηκε και στο θέμα για το οποίο ήδη υπάρχει δικαστική έρευνα. Τα σωματεία εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στους χειρισμούς της διοίκησης της ΕΠΣΛ και σ’ αυτό το θέμα, με τον κ. Μπουχλαριώτη να λέει, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να το κυνηγήσουμε όλοι μαζί το θέμα. Είμαι αποφασισμένος να μην κλείσει έτσι εύκολα. Αυτοί που έφταιξαν θα πληρώσουν και όχι μόνο αυτοί που έχουν νομικές ευθύνες, αλλά και αυτοί που τότε τους κάλυπταν έχουν την ίδια ευθύνη. Εξαφάνισαν τα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου για να μην ξέρει κανείς σήμερα τι λεγόταν τότε ή τάχα είχαμε διαρρήξεις σε μπλοκάκια αποδείξεων και όταν λέγαμε να έρθει η αστυνομία δεν ήθελαν να έρθει και ούτε κλήθηκε ποτέ η αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Σε ό,τι αφορά τον διοικητικό απολογισμό, ο κ. Μπουχλαριώτης αναφέρθηκε στη διατήρηση του χαμηλού ποσού των δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα, τόνισε με έμφαση το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα των δωρεάν εγχειρήσεων στο ANIMUS, μίλησε για το μπόνους πρόκρισης των 2.000 ευρώ στους «8» του Κυπέλλου για τις ομάδες της Β’ ΕΠΣΛ, καθώς επίσης και για τις δύο μεγάλες λαχειοφόρους που έφεραν συνολικά στα ταμεία των σωματείων πάνω από 300.000 ευρώ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος της Α1 και την άνοδο της ανταγωνιστικότητας με τη συγκρότηση δύο ομίλων, στις συνεχείς επιμορφώσεις των διαιτητών, στα περιφερειακά συμβούλια με τη συμμετοχή των δημάρχων, που έχουν στόχο να φέρουν τις ομάδες κοντά στις κατά τόπους δημοτικές αρχές προκειμένου να ακουστούν και να επιλυθούν προβλήματα, στην εξομοίωση του εξοδολογίου διαιτησίας για τις ομάδες των απομακρυσμένων περιοχών στη Β’ ΕΠΣΛ κ.ά.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μπουχλαριώτης στο Ενωσιακό γήπεδο, το οποίο, όπως επισήμανε, μετά την παραχώρηση της έκτασης από τη Δημοτική αρχή και τη δέσμευση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού για χρηματοδότηση, βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης της μελέτης.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αρκετός λόγος έγινε για τη διαιτησία, με τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ να τονίζει κατηγορηματικά ότι αρχή της ΕΠΣΛ και της ΕΔ είναι η ισονομία προς όλα τα σωματεία. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν εσκεμμένα, αλλά ανθρώπινα λάθη, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της χρήσης ενός μεγάλου αριθμού αξιολογημένων διαιτητών στα Εθνικά πρωταθλήματα, γεγονός που δημιουργεί κατ’ επέκταση πρόβλημα στους ορισμούς των διαιτητών στα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ τέλος χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι φέτος δεν εφαρμόστηκε η βιντεοσκόπηση των αγώνων.
Για τη διαιτησία μίλησε και το μέλος της ΕΔ Αντώνης Βαλιώτης, ενώ από την πλευρά των σωματείων κατατέθηκαν δύο προτάσεις. Πρώτον, να παίζουν όλοι οι διαιτητές σε όλες τις κατηγορίες, δηλαδή ακόμα και στη Β’ ΕΠΣΛ να ορίζονται αξιολογημένοι διαιτητές και δεύτερον οι νέοι διαιτητές να κάνουν -τρόπον τινά- πρακτική στους φιλικούς αγώνες του καλοκαιριού χωρίς να παίρνουν αποζημίωση.
Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
Στο περιθώριο της χθεσινής Γ.Σ. έγινε η καθιερωμένη κοπή της πίτας. Τυχερά ήταν τα σωματεία Δόξα Αργυροπουλίου, Άρης Κουλουρίου και Φορτούνα Κουτσοχέρου που βρήκαν τα φλουριά και εισέπραξαν το ποσό των 100 ευρώ.
Το «παρών» από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ στη χθεσινή Γ.Σ. έδωσαν οι κ. Λίταινας, Καρυώτης, Γκρίμπας, Κατσικάρης, Τσακίρης, Καρακάσης, Νταβαρούκας, Μπανιάς, Γρηγοριάδης, Αλατάς και Καρκατσέλας. Από την ΕΔ παρέστησαν οι κ. Βαλιώτης και Τσακνάκης, ενώ παρευρέθηκε και ο Ενωσιακός τεχνικός κ. Τσέτσιλας.

Πρόωρος τελικός στο Κύπελλο ΕΠΣΛ
Ένα μεγάλο ντέρμπι (πρόωρο τελικό) ανέδειξε η χθεσινή κλήρωση της φάσης των «8» του Κυπέλλου ΕΠΣΛ, καθώς ο Ηρακλής Λάρισας θα υποδεχθεί τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν:
Λάρισα 2012-Φαλανιακός
ΠΟ Ελασσόνας-Μαυροβούνι
Πελασγιώτιδα-Μακρυχώρι
Ηρακλής Λάρ.-Οικονόμος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass