Γενέθλια με Αντσουέ…

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2020 18:33

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γιόρτασε ο ραδιοφωνικός σταθμός Pressing 90.1 της Λάρισας με «κερασάκι στην τούρτα» τον «χρυσό σκόρερ» του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας 2007 (ΑΕΛ-ΠΑΟ 2-1) Ανρι Αντσουέ, που βραβεύτηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.


Η μεγάλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο διευθυντής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, δημοσιογράφος κ. Τάσος Επιτρόπου, ο οποίος μίλησε για την αξία της ελευθεροτυπίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για τη δράση και τις διακρίσεις τους:
Από τον χώρο των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, η Λαρισαία ιστορικός και καθηγήτρια Πανεπιστημίου, κ. Μαρία Ευθυμίου, ως μέλος της 31μελούς επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021».
Από τον χώρο του Τύπου και ειδικότερα του Ραδιοφώνου, τιμήθηκε η μνήμη του δημοσιογράφου και ιδρυτή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Κώστα Μότση, παρουσία του γιου του κι επίσης δημοσιογράφου και στελέχους της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Βασίλη Μότση.
Από τον χώρο της Εκκλησίας και με τις ευλογίες του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου, στο πρόσωπο του εφημέριου του Ι.Ν. Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου, π. Νικηφόρου Κοντογιάννη, η κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας.
Από τον χώρο της Επιστήμης και ειδικότερα της Ιατρικής, τιμήθηκε το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού και στελεχιακού δυναμικού της Θεσσαλικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης και Αποκατάστασης (ΘΕΨΥΠΑ), μέσα από την ομάδα ποδοσφαίρου 5Χ5 του ιδρύματος.
Από τον χώρο του Αθλητισμού ευρύτερα, σε σχέση και με το κοινωνικό αποτύπωμα που αφήνει όταν χρησιμοποιείται με βάση τις αξίες του, τιμήθηκε ο Λαρισαίος πρώην τερματοφύλακας και νυν αθλητής στίβου ΑμεΑ, Τάσος Κουρδής. Το βραβείο παρέλαβε η σύζυγός του. Ο Τάσος Κουρδής έχασε το πόδι του σε τροχαίο τον Απρίλιο του ’18, αλλά σε λιγότερο από δύο χρόνια μετράει 2η Πανελλήνια Θέση στα 100 μ., 3η θέση στο μήκος, συμμετοχές σε διεθνή meeting στίβου σε Πολωνία και Γερμανία, ετοιμάζεται για ένα ακόμα στο Ντουμπάι, συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό της Εθνικής ομάδας για το 2020, κυνηγάει τα όρια για την επόμενη Παραολυμπιάδα και παραμένει προπονητής στις Ακαδημίες του Απόλλωνα Λάρισας.
Από την ομάδα - σύμβολο της πόλης, την ΑΕΛ, τιμήθηκαν κατ’ αρχήν οι εν ζωή ποδοσφαιριστές της πρώτης σεζόν στην ιστορία των «βυσσινί», οι οποίοι και φόρεσαν πρώτοι απ’ όλους τη βυσσινί φανέλα με το άλογο στο στήθος. Πρόκειται για τους Λάκη Παγκαρλιώτα, Τάκη Παπαδήμα, Μιχάλη Καρέλια, Δημήτρη Ζάμπα, Ρίζο Λέλλη και Κώστα Τρακάλα.
Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Βασ. Κόκκαλης, Λίτσα Λιακούλη, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Λιούπας, οι δήμαρχοι Κιλελέρ και Τεμπών κ. Θανάσης Νασιακόπουλος και Γιώργος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Γιάννης Αλεξούλης και ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας και άλλοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass