Επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων μπάσκετ της ΕΟΚ

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2020 20:15
Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑ Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20, την επικύρωση των βαθμολογιών και τη διάρθρωση των κατηγοριών και των ομίλων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Την άνοδο στην Α1 Εθνική κερδίζουν από την Α2 Εθνική οι Χαρίλαος Τρικούπης (πρωταθλητής) και Διαγόρας Δρυοπιδέων (δεύτερος βαθμολογικά), χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής. Στις υπόλοιπες κατηγορίες όπου υπάρχει λαρισινό ενδιαφέρον αποφασίστηκαν τα εξής:
Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Στον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής ο ΓΣ Φαρσάλων καταλαμβάνει την 8η θέση. Η τελική βαθμολογία έχει ως εξής:
ΠΑΣ Γιάννινα
Καβάλα
Δόξα Λευκάδας
Ερμής Λαγκαδά
Γέφυρα
Πεύκα
Ευκαρπία
ΓΣ Φαρσάλων
Αίας Ευόσμου
Πρωτέας Γρεβενών
Κομοτηνή
ΧΑΝΘ
Πολύγυρος
Έσπερος Λαμίας
Στρατώνι
Πευκοχώρι
Οι δύο πρώτοι, ήτοι ΠΑΣ Γιάννινα και Καβάλα, ανέρχονται στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών. Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στη Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.
Η Επιτροπή εισηγείται ότι ομάδα που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή θα αποχωρήσει ή δεν θα αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.
Έτσι η Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών για τη νέα σεζόν θα αποτελείται από 50 σωματεία που θα χωριστούν σε 4 ομίλους, οι οποίοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και χωρίς αντικατάσταση.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Στον 2ο όμιλο της Α2 Εθνικής γυναικών η Ολύμπια εξασφαλίζει την παραμονή της παρά το ότι τερματίζει στην τελευταία θέση. Η τελική βαθμολογία:
Παναθλητικός
Άρης
Ηρακλής
Πανσερραϊκός
ΑΕ Πυλαίας
Πιερικός Αρχέλαος
Αναγέννηση Ν. Ρ.
Καλαμαριά
Πανόραμα
Ασπίς Ξάνθης
ΜΕΝΤ
Ολύμπια
Ο πρώτος της βαθμολογίας Παναθλητικός ανέρχεται στην Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών. Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στα τοπικά Πρωταθλήματα, εκτός αυτών που αποχώρησαν για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.
Η Επιτροπή εισηγείται ότι ομάδα που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή θα αποχωρήσει ή δεν θα αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.
Έτσι η Α2 Εθνική των γυναικών τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αποτελείται από 43 σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με τη συμμετοχή των 21 σωματείων που παραμένουν, των 16 σωματείων που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα που δεν θα διεξαχθεί, των Πρωταθλητών ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη και θα συμπληρωθούν με τους 2ους της ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ.

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΚΑΘ ΣΤΗ ΝΕΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Σε ό,τι αφορά τη νέα Γ’ Εθνική και το πόσες ομάδες από την ΕΣΚΑΘ θα ανέλθουν αποφασίστηκαν τα εξής:
Η νέα Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών θα αποτελείται από 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με τη συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ. Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass