Υπό… έξωση μία από τις πιο υγιείς ομάδες της A1

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2020 21:05

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον κάμπο μετά την έκθεση της ΕΕΑ που ζητά από τον ΕΣΑΚΕ την αποβολή της ΚΑΕ Λάρισα από το πρωτάθλημα της Basket League, με αφορμή ένα τυπικό λογιστικό και όχι ουσιαστικό λάθος, το οποίο αφορά στην εκπρόθεσμη καταβολή του ποσού του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ.

Μία ομάδα η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ως προς τον υγιή τρόπο λειτουργίας της και μάλιστα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, δυστυχώς βρίσκεται υπό... έξωση από το κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα, τη στιγμή που το Ελληνικό μπάσκετ περνά τον δικό του γολγοθά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και οι οικονομικά υγιείς ΚΑΕ είναι μετρημένες στα δάκτυλα (τα παραδείγματα του Ρεθύμνου, του Ηφαίστου Λήμνου, του Διαγόρα Δρυοπιδέων και του Ιωνικού Νικαίας που δεν μπορούν να μετέχουν στην Basket League καταδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα στο Ελληνικό μπάσκετ).
«Καταβάλαμε τόσα χρόνια τεράστιες προσπάθειες και φτάσαμε στο ανώτατο σημείο. Υπολογίζαμε φέτος σε μία ακόμα καλύτερη χρονιά, παρά τις δυσκολίες που θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τώρα ήρθε αυτή η εξέλιξη. Η απογοήτευσή μας είναι μεγάλη. Δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει αυτό. Θα δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα από Δευτέρα, ωστόσο δεν παύει η πικρία που νιώθουμε να είναι έντονη» σχολίασε στην «Ε» ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Λάρισα, Θοδωρής Ριζούλης και πρόσθεσε:

rizoulis2

«Τυπικά η απόφαση της ΕΕΑ είναι σωστή, αλλά εάν θέλουμε θα πρέπει να κοιτάξουμε την ουσία. Η ομάδα μας είναι καλύτερη οικονομικά και οργανωτικά από πολλές άλλες. Σίγουρα η άγνοια του νόμου δεν επιτρέπεται, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να κοιτάμε την ουσία. Δεν ήταν κάποιο ουσιαστικό λάθος. Ήταν ένα λάθος απειρίας. Εξηγήσαμε στην ΕΕΑ όταν κληθήκαμε ότι τυπικά δεν διευθετήσαμε σωστά το θέμα του μετοχικού κεφαλαίου επειδή είχαμε κερδίσει την άνοδο με wild card και είχαμε πολλά μέτωπα ανοικτά. Έπρεπε να έχουμε τακτοποιήσει το θέμα τον Ιανουάριο, ωστόσο εμείς καταθέσαμε τα χρήματα -και πολλά περισσότερα από τα απαιτούμενα- στις 15 Φεβρουαρίου. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να κρατήσουμε απλήρωτους τους παίκτες για δύο μήνες και να καταθέσουμε εμπρόθεσμα τα χρήματα, αλλά δεν το θέλαμε αυτό. Η ομάδα δεν χρωστάει πουθενά. Τα εξηγήσαμε όλα αυτά και μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν την κατάσταση και μην βγάλουν καταδικαστική έκθεση, όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική» κατέληξε ο κ. Ριζούλης.

«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ»
Αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του νομικού εκπροσώπου της ΚΑΕ Λάρισα με τον ΕΣΚΑΕ προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια πράγματα σε μια ύστατη προσπάθεια να ανατραπεί το κλίμα και να γίνουν δεκτά τα επιχειρήματα των «κυανολεύκων». Το θέμα της ΚΑΕ Λάρισα -και αυτό θα πρέπει να τονισθεί- δεν είναι το ίδιο με αυτό του Ιωνικού Νικαίας, ο οποίος αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα της Basket League (ωστόσο θα παραμείνει στην κατηγορία μετά τη συμφωνία με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων για την αγορά του ΑΦΜ του), καθώς στην περίπτωση της ΚΑΕ Λάρισα τα χρήματα του μετοχικού κεφαλαίου κατατέθηκαν, ωστόσο η κατάθεση έγινε εκπρόθεσμα.
Πάντως εάν επαληθευτεί το χειρότερο σενάριο -το οποίο όλοι απεύχονται- δηλαδή ο ΕΣΑΚΕ να δεσμευτεί από την απόφαση της ΕΕΑ και να αποβάλει την ομάδα από την Basket League, τότε οι «κυανόλευκοι», όπως επισήμανε ο κ. Ριζούλης, δεν προτίθενται να δηλώσουν συμμετοχή στην Α2, αλλά θα επιστρέψουν στο τοπικό, δηλαδή στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ
«Ο τύπος τρώει την ουσία…»

Την έντονη αντίδρασή του σχετικά με την έκθεση της ΕΕΑ προς τον ΕΣΑΚΕ, η οποία ζητά την αποβολή της ΚΑΕ Λάρισα από την Α1, εξέφρασε ο βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ο οποίος τόνισε τα εξής:
«Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε… Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα πρότυπο όπως η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ, που προάγει το ελληνικό μπάσκετ στην Περιφέρεια, για μια τυπική παράλειψη να μείνει εκτός του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας. Ελπίζουμε ο ΕΣΑΚΕ να μην επικυρώσει τη λανθασμένη απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και με γνώμονα τα μεγέθη της ομάδας και του προέδρου κ. Θόδωρου Ριζούλη να παραμείνει η ομάδα στην Α1 εθνική, εκπροσωπώντας όχι μόνο τη Λάρισα αλλά όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο τύπος πολλές φορές τρώει την ουσία και η ουσία είναι ότι οικονομικά υγιείς ομάδες, όπως η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ, πρέπει να παίζουν στην Α1 εθνική κατηγορία. Όλη η πόλη στέκεται στο πλευρό της ομάδας και του προέδρου της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass