Ανακούφιση για τα σωματεία…

*Χωρίς κόστος η χρήση του ΕΑΚ για τέσσερις μήνες και με 50% μείωση μέχρι το τέλος της χρονιάς

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2020 21:35

Ανακούφιση έφεραν στα σωματεία οι οικονομικές μειώσεις που αποφάσισε η επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας για τα σωματεία, καθώς λόγω της πανδημίας από Μάρτιο μέχρι Ιούνιο δεν θα πληρώσουν ούτε ευρώ όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας, ενώ από Ιούλιο μέχρι το τέλος της χρονιάς θα υπάρχει μείωση της τάξης του 50%.

Η προτροπή για μείωση έγινε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και η επιτροπή διοίκησης αποφάσισε πολύ μεγάλες μειώσεις. Στο μεταξύ, κάποιοι μπορεί να έχουν παράπονα από διοικήσεις ομοσπονδιών όπως ο προπονητής της Αρσης Βαρών του συλλόγου Α.Σ. Άτλας Λάρισας Νίκος Σωτηρίου, που εξέφρασε δημόσια παράπονα κατά του τρεις φορές χρυσού ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα για τις διοικητικές του ικανότητες, αλλά για τη λειτουργία της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ και τις εγκαταστάσεις είπε τα καλύτερα. Ο Λευτέρης Αυγενάκης που άκουσε τα παράπονά του απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας ότι οι ολυμπιονίκες έχουν την αγωνιστική τους αξία, για την οποία υπάρχει σεβασμός ,αλλά για τη διοικητική του θα κριθεί από τα σωματεία. Λίγο πριν αναχωρήσει ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε επαγρύπνηση από την επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ στο θέμα του κορονοϊού και μίλησε για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ειδικά τώρα που αρχίζουν και οι εξετάσεις των υποψηφίων των ΤΕΦΑΑ.
ΔΙΑΦΩΝΙΑ
Ανακοίνωση ξέδωσε η Ερασ. ΑΕΛ μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη εκφράζοντας, μεταξύ των άλλων, την έκπληξη από τη δήλωση του κ.Υφυπουργού να παρατείνει τουλάχιστον για ένα μήνα τη θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε να παρέχει στις ΠΑΕ εκ νέου πιστοποιητικά συμμετοχής για το προσεχές πρωτάθλημα, βασιζόμενη πάλι στον νόμο 2725/99. Επίσης πρόσθεσε: «Ακόμα πιο έκπληκτοι διαπιστώνουμε πως στις προθέσεις του, σύμφωνα με προσχέδιο νέου αθλητικού νόμου, είναι να απαλειφθεί εκ νέου η επίμαχη διάταξη. Με λίγα λόγια να μην εφαρμοστεί ποτέ ο νόμος αλλά αντίθετα να εξυπηρετηθούν οι ΠΑΕ εις βάρος των ερασιτεχνικών τους σωματείων». Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρει ότι θα κινηθεί και δικαστικά.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass