Η αθλητική αναγνώριση των σωματείων κριτήριο για τα ΑΕΙ

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2020 20:00

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έχει τεθεί το Σ/Ν του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ‘’Θεσμικό πλαίσιο αρχαιρεσιών αθλητικών φορέων, διακρίσεις συνοδών αθλητών ΑμεΑ, Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και άλλες διατάξεις’’ και σημειώνεται ότι στο Άρθρο 23 του Σ/Ν συμπεριλήφθηκε ρύθμιση ζητημάτων διακριθέντων αθλητών.


Η βασική αλλαγή είναι η αθλητική αναγνώριση των σωματείων. Συγκεκριμένα αν το σωματείο ενός διακριθέντα αθλητή δεν έχει αθλητική αναγνώριση δεν μπορεί να πάρει τα μόρια για τα ΑΕΙ, ενώ επίσης οι αντίπαλες ομάδες θα πρέπει και αυτές να έχουν αθλητική αναγνώριση.
Διαβάστε παρακάτω όλη την προτεινόμενη ρύθμιση για τους αθλητές με διακρίσεις.
α. Αθλητές που πέτυχαν, πριν από τη δημοσίευση του παρόντος, εξαιρετική αγωνιστική διάκριση κατά την έννοια της παρ. 2 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 (Α’ 121), αγωνιζόμενοι με αθλητικό σωματείο που δεν είχε, κατά τον χρόνο επίτευξης της διάκρισης, την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του Ν. 2725/1999, αποκτούν δικαίωμα εισαγωγής σε Α.Ε.Ι. σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999, εφόσον το σωματείο με το οποίο αγωνίστηκαν έλαβε την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του Ν. 2725/1999 πριν από τη δημοσίευση του παρόντος.
β. Αθλητές που πέτυχαν, πριν από τη δημοσίευση του παρόντος, εξαιρετική αγωνιστική διάκριση κατά την έννοια της παρ. 2 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999, αλλά δεν υπήρχε στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο ελάχιστος αριθμός σωματείων με την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του Ν. 2725/1999, αποκτούν δικαίωμα εισαγωγής σε Α.Ε.Ι. σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999, εφόσον τα σωματεία που δεν είχαν την ειδική αθλητική αναγνώριση στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ώστε να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός σωματείων, έλαβαν την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του Ν. 2725/1999 πριν τη δημοσίευση του παρόντος.
Οι προϋποθέσεις των περ. α` και β` πρέπει να πληρούνται σωρευτικά.
Η εγγραφή στον ειδικό πίνακα της παρ. 3 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 των διακριθέντων αθλητών των ανωτέρω περιπτώσεων γίνεται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερόμενων αθλητών που υποβάλλεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass