ΜΟΤΟGP

BACK TO BACK στην Αραγονία

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2020 20:37

Στους δύο τροχούς, το πρωτάθλημα του MotoGP παραμένει στην Αραγονία, για το Grand Prix του Τερουέλ, που παίρνει το όνομά του από την πόλη που βρίσκεται κοντά στην πίστα. Ο Valentino Rossi δεν θα δώσει το «παρών» και στο δεύτερο GP. Η νομοθεσία της Ιταλίας δεν επιτρέπει στον Valentino Rossi να παρευρεθεί στον αγώνα. Τα μέτρα της χώρας για τον Covid-19 απαιτούν από κάθε άτομο που βρέθηκε θετικός στον ιό να απομονωθεί για 10 ημέρες από τη στιγμή πραγματοποίησης του τεστ (στην περίπτωση του Valentino Rossi, από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου).

Ως εκ τούτου, το νωρίτερο που ο Valentino Rossi μπορεί να συμμετάσχει σε αγώνα του MotoGP θα είναι στο Gran Premio de Europa, που θα πραγματοποιηθεί στο Ricardo Tormo Circuit στη Βαλένθια στις 6-8 Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι για τον επόμενο αγώνα στην Αραγονία η ομάδα δεν προτίθεται να αντικαταστήσει τον «Γιατρό». Τα μαθήματα που πήραμε από τον πρώτο αγώνα και θα κάνουν εξαιρετικά ενδιαφέρον τον σημερινό:
Οι Yamaha είχαν ομαδικώς θέμα με τα λάστιχα στις κρύες συνθήκες της Aragon και, πέρα από την απόλυτη αστοχία του Quartararo που οφειλόταν σε λάθος επιλογή ελαστικών, ακόμα και οι άλλοι δύο αναβάτες της που θεωρητικά έτρεξαν με τα “σωστά” λάστιχα δεν ήταν σε θέση να παλέψουν για το βάθρο, παρά τους εκτυφλωτικούς χρόνους του Σαββάτου. Η Ducati ήταν ουσιαστικά εκτός μάχης από την Παρασκευή και στο τέλος έχει να λέει μόνο για την έβδομη θέση του Andrea Dovizioso που κατάφερε με την εμπειρία του να κρατήσει όλες τις υπόλοιπες Desmosedici πίσω του και να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου. Η Honda ανεβαίνει, καθώς στην Aragon δεν ήταν μόνο σταθερά καλός φέτος ο Nakagami, αλλά είδαμε και την επιστροφή του Crutchlow (που ακόμη αναρρώνει από εγχείρηση με επιπλοκές στο χέρι) και πρωτίστως την αλματώδη άνοδο του Alex Marquez που μας θυμίζει πως δεν είναι ένας τυχαίος φέρελπις - εκτός από rookie τυγχάνει και δις παγκόσμιος πρωταθλητής (Moto3 και Moto2). Η ΚΤΜ δεν πέρασε καλά στην Αραγονία, τερματίζοντας στις θέσεις 11, 12, 14 και 16, με πρώτο και ταχύτερο όλων των Brad Binder. Η δε Aprilia συνεχίζει την εξέλιξή της (θυμίζουμε πως ο νέος της κινητήρας δεν ήρθε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος) μα μάχεται με έναν αναβάτη ουσιαστικά, τον Aleix Espargaro, καθώς οι αρχές του αθλήματος εξακολουθούν να τρενάρουν αδικαιολόγητα την ετυμηγορία για τον Andrea Iannone.
Στη μάχη του πρωταθλήματος ο 11ος αγώνας έφερε την ανατροπή: ο Mir πέρασε πρώτος στην κατάταξη με 121 βαθμούς (χωρίς να έχει πάρει νίκη φέτος!), αφήνοντας τον Quartararo δεύτερο με 115 για πρώτη φορά φέτος, ενώ ο Vinales πλησίασε στους 109. Προσθέστε και τον Dovizioso στους 106 και ιδού μια αγία τετράδα που προειδοποιεί πως δεν θα ξαναδούμε καθιστοί κανέναν από τους τέσσερις αγώνες που απομένουν για την ολοκλήρωση αυτής της πολύπαθης κορωνο-σεζόν.
Ο Mir πλέον φαντάζει ως ένα πολύ δυνατό φαβορί, κυρίως γιατί στο δεύτερο μισό της ως τώρα χρονιάς δείχνει πολύ πιο σταθερός από τους αντιπάλους του, ανεξαρτήτως πίστας, μετρώντας 4 βάθρα στους τελευταίους 5 αγώνες. Οπωσδήποτε δεν θα είναι καθόλου εύκολο το έργο του, καθώς η Yamaha δύσκολα θα κάνει τα ίδια λάθη σε μερικές μέρες που θα ξανατρέξουν στην ίδια πίστα και έχει ήδη δείξει πως έχει την ταχύτητα, αρκεί να βρει τη διάρκεια. Ο Ισπανός έχει στο κατόπι του δύο ιδιαίτερα έμπειρους αναβάτες, τους Vinales και Dovizioso, αλλά και τον Quartararo που, αν μη τι άλλο, έχει αποδείξει πως έχει την ψυχραιμία να μην τα κάνει σαλάτα όταν δεν του βγαίνει ο αγώνας.
Ο αγώνας στις 14.00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass