Ο Αρης «έσπασε» το απόλυτο του Ολυμπιακού (1-1)

*Εύκολες νίκες πέτυχαν ΠΑΟΚ, Βόλος και δύσκολη τα Γιάννενα

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2021 20:07

Ο Άρης υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη βαθμολογική του απώλεια στο «Γ. Καραϊσκάκης», στη φετινή Super League. Χάρη σε πέναλτι του Μήτρογλου στο 83’, οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από τους πρωταθλητές, που είχαν προηγηθεί στο 40’ με τον Φορτούνη. Οι Πειραιώτες έμειναν για πρώτη φορά φέτος χωρίς νίκη σε δύο συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος (είχε προηγηθεί η ήττα από τον Παναθηναϊκό), ενώ είδαν τους Παπασταθόπουλο και Βρουσάι να τραυματίζονται, λίγες ημέρες πριν τη ρεβάνς του Europa League με την Αϊντχόφεν.


Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε επτά αλλαγές σε σχέση με το ματς της Πέμπτης (18/2) με την Αϊντχόφεν, διατηρώντας στην ενδεκάδα μόνο τους Σα, Παπασταθόπουλο, Καμαρά και Μπουχαλάκη.
Είδε όμως τον Βρουσάι να αποχωρεί τραυματίας και υποχρεώθηκε να «επιστρατεύσει» νωρίς τον Βαλμπουενά, τη στιγμή που οι πρωταθλητές, παρά την υπεροχή τους, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν μία δυνατή αλλά άστοχη κεφαλιά του Χασάν στο 37’, μετά από κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Άρη να απειλήσει με τον Μάνο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Σα. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 40’ με τον Φορτούνη, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των «κιτρίνων». Αρχικά ο Κουέστα έπεσε στα πόδια του Μασούρα και έσωσε την εστία του, αλλά ο Ανδρούτσος έγινε κάτοχος της μπάλας και γύρισε στον Φορτούνη, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 44’ ο Παπασταθόπουλος έσωσε με αυτοθυσία το αυτογκόλ που πήγε να βάλει ο Σεμέδο με άτσαλη κεφαλιά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σούντγκρεν με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στη φάση αυτή, όμως, ο Έλληνας σέντερ μπακ του Ολυμπιακού τραυματίστηκε και αποχώρησε, με τους «ερυθρόλευκους» να αγωνίζονται στα... δέκα λεπτά καθυστερήσεων του πρώτου μέρους με δέκα παίκτες και στη συνέχεια με παρτενέρ του Σεμέδο τον Χολέμπας (μπήκε ο Ρέαμπτσιουκ για το αριστερό άκρο), καθώς έλειπε ο τιμωρημένος Μπα.
Η πρώτη σημαντική φάση του β’ ημιχρόνου καταγράφηκε στο 63’ για τον Άρη, όταν ο νεοεισελθών Μπρούνο βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Ανδρούτσο.
Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στο 69’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά από πλάγια θέση, που έδιωξε σε κόρνερ ο Κουέστα.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο 80ό λεπτό, όταν ο Μπρούνο σήκωσε την μπάλα προς το σημείο του πέναλτι και ο Σα βγήκε άτσαλα και, στην προσπάθειά του να απομακρύνει με το πόδι, χτύπησε τον Μαντσίνι, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να καταλογίζει το εμφανές πέναλτι.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος στο 83’ πέτυχε -απέναντι στην πρώην ομάδα του- το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από σχεδόν έξι χρόνια (3/5/2015 τα δύο τελευταία με την ερυθρόλευκη φανέλα, εναντίον της Καλλονής). Το 1-1 έμεινε ως το τέλος, αφού ο Τιάγκο Σίλβα δεν εκμεταλλεύθηκε στο 90’ το λάθος του Σάκιτς, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Φορτούνης, Καμαρά, Σεμέδο, Σα - Τζέγκο, Σίλβα, Μήτρογλου
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46’ Ρέαμπτσιουκ), Ανδρούτσος, Καμαρά (76’ Εμβιλά), Μπουχαλάκης, Μασούρας (59’ Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (59’ Τιάγκο Σίλβα), Βρουσάι (29’ Βαλμπουενά), Χασάν.
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Σάσα, Τζέγκο, Σίλβα (58’ Μπρούνο), Μπερτόλιο (84’ Κάτσε), Ματέο Γκαρσία (58’ Μαντσίνι), Μάνος (66’ Μήτρογλου).

ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Εύκολη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ελλιπέστατη Λαμία με 4-0 και έκανε σταθερό βήμα για την εδραίωσή του στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο «Δικέφαλος» δεν συνάντησε σοβαρή αντίσταση από την ομάδα της Φθιώτιδας και με ωραία γκολ διεύρυνε στην επανάληψη τη νίκη του.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση στον αγώνα και με την παρουσία του νεαποκτηθέντος Ραχμάν Μπάμπα στο αριστερό άκρο της άμυνας, έδειξε ένα σχήμα ορθολογικό και αρκούντως επιθετικό. Ο Γκανέζος -δανεικός από την Τσέλσι- στην πρεμιέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με το ωραίο γκολ που σημείωσε στο 18’ μετά από ασίστ του Χρήστου Τζόλη. Το γκολ αυτό άνοιξε τις διαθέσεις των γηπεδούχων που είχαν απέναντί τους ομάδα με πολλές και σοβαρές ελλείψεις, όπως ελλείψεις είχε και ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ στην αμυντική του γραμμή. Η Λαμία κυρίως αμυντικά προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους της, αλλά στο 27’ ο Τζόλης και στο 33’ ο Ζίφκοβιτς εξαπέλυσαν σουτ που δεν βρήκαν τον τελικό τους στόχο.
Η πρώτη τελική για τη Λαμία ήρθε στο 38’ με σουτ του Μπα, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Στο 41’ ο Κρμέντσικ είχε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα μετά από πάσα του Τζόλη, αλλά το γωνιακό σουτ που έκανε έδιωξε με υπέροχη επέμβαση σε κόρνερ ο Κατσίκας.
Με το 1-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και με το ξεκίνημα της επανάληψης ο «Δικέφαλος» διπλασίασε τα τέρματά του στο 48’ με τον Χρήστο Τζόλη, από ασίστ του Ζίβκοβιτς και ωραίο «ζυγισμένο» δεξί σουτ, ενώ στο 51’ ο Αμρ Ουάρντα πέτυχε το 3-0 με κοντινό πλασέ.
Μετά το τρίτο γκολ ο Πάμπλο Γκαρσία έριξε στον αγώνα τους Σφιντέρσκι και Καγκάβα, ενώ λίγο νωρίτερα αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων ο Τζόλης, για λόγους περισσότερο προστασίας του νεαρού διεθνούς. Το παιχνίδι έχασε αρκετά από τη δύναμη και το πάθος του, αλλά οι ευκαιρίες και οι φάσεις συνέχισαν να καταγράφονται. Στο 64’ από σέντρα του Λάμπρου ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έστειλε γυριστό δύσκολο σουτ στην εστία της Λαμίας αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και αποκρούστηκε από το δοκάρι. Όμως δύο λεπτά (66’) αργότερα ο Σέρβος από ωραία ασίστ του Σφιντέρσκι βρήκε με βολίδα τα δίχτυα της Λαμίας για το 4-0, που ήταν το 4ο τέρμα του από την τέταρτη ασίστ του Πολωνού.
Οι πολλές αλλαγές πριν το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης για τις δύο ομάδες μείωσαν τον ρυθμό και το ήδη διαμορφωμένο αποτέλεσμα έκανε τον αγώνα να μοιάζει σαν... φιλικό προετοιμασίας. Στο 85’ ο Καγκάβα έκλεψε ιδανικά την μπάλα και συνεργάστηκε με τον Σφιντέρσκι, αλλά ο τελικός αποδέκτης της Λάμπρου, έχασε μοναδική ευκαιρία για το 5ο γκολ και παράλληλα να ανοίξει δικό του λογαριασμό στο πρωτάθλημα αστοχώντας από άριστη θέση.
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Αρτας)
Κίτρινες: Σβαμπ - Μπιάρνασον, Παλαβαντισβίλι
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Μπάμπα, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο (73’ Λύρατζης), Τσιγγάρας, Σβαμπ (73’ Νινούα), Ουάρντα (62’ Καγκάβα), Τζόλης (55’ Λάμπρου), Α. Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ (61’ Σφιντέρσκι).
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κατσίκας, Τζέιμς (52’ Σαραμαντάς), Βύντρα, Βλάχος, Ασίγκμπα, Μπιάρνασον, Μπουλούλης (59’ Παλαβαντισβίλι), Προβυδάκης, Πίτι (74’ Νικολόπουλος), Γκαζαριάν (74’ Χατζηστραβός), Μπα (46’ Βλαχομήτρος).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΒΟΛΟΣ
Ο Βόλος εδραιώθηκε στην έβδομη θέση της κατάταξης της Super League, καθώς επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Δουβίκας με πέναλτι στο 34’ και ο Ριένστρα στο 52’ σκόραραν για τη θεσσαλική ομάδα, η οποία πανηγύρισε την έβδομη φετινή της νίκη, μόλις τρίτη όμως εντός έδρας (με την αμέσως προηγούμενη να έχει σημειωθεί στις αρχές Ιανουαρίου, επί του Ατρομήτου).
Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)
Κίτρινες: Περέα, Μήτογλου - Μπαξεβανίδης, Ντάουντα, Μπεντινέλι
ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα, Τσοκάνης, Δουβίκας, Μπαρτόλο (86’ Σάντσες), Νίνης (65’ Τέκιο), Μαρτίνες (46’ Μπαριέντος), Περέα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς (46’ Ντάουντα), Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (72’ Κάλισιρ), Κολ, Ιωαννίδης (60’ Μαρκ Φερνάντεθ), Μπεντινέλι, Τσιλούλης (72’ Μουνιέ), Φατιόν (59’ Λαγός).

ΕΒΔΟΜΗ ΣΕΡΙ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΟΦΗ
Πολύτιμη νίκη με 1-0 πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα επί του ΟΦΗ στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες». Το γκολ του Παμλίδη στο 4ο λεπτό έδωσε στον «Άγιαξ της Ηπείρου» το δεύτερο φετινό εντός έδρας «τρίποντο» και τον απομάκρυνε αισθητά από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας. Την ίδια στιγμή, η κρητική ομάδα συμπλήρωσε επτά διαδοχικές ήττες και πλέον αρχίζει να αισθάνεται ανασφάλεια ενόψει πλέι-άουτ.
Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
Κίτρινες: Εραμούσπε, Παμλίδης, Σάλιακας - Ντε Γκουζμάν, Λυμπεράκης, Σόουζα
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλης (60’ Κρίζμαν), Ελευθεριάδης (89’ Πήλιος), Παμλίδης (60’ Μπρένερ), Λεό Μπατίστ (78’ Λιάσος)
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης (64’ Λυμπεράκης), Διαμαντής, Γιαννούλης, Ουές, Στάικος, Ντε Γκουζμάν (69’ Σόουζα), Νέιρα (15’ Βαφέας), Στάρτζεον, Γρίβας (69’ Μπαλογιάννης), Καστάινιος

ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:«Δίνετε 50-100 ευρώ σε δημοσιογράφους για να σας προστατεύουν!»

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, την περασμένη Τρίτη σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους διαιτητές της Super League, συζήτησε μαζί τους διάφορα θέματα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, ο Άγγλος πρώην ρέφερι παρουσίασε και τον συμπατριώτη του, Τζέικ Κόλινς, προσθέτοντας έτσι ακόμα ένα μέλος δίπλα του, με το οποίο συνεργάζεται πολλά χρόνια. Ο παλαίμαχος διεθνής βοηθός, ήταν για χρόνια στο πλευρό του Κλάτενμπεργκ, ενώ φαίνεται ότι θα έχει στην ευθύνη του τους βοηθούς των διαιτητών.
Ωστόσο, το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ τα έβαλε με τους Έλληνες ρέφερι, κατηγορώντας τους για διαρροές σε ΜΜΕ και πολύ καλές σχέσεις μαζί τους. Όπως τους εξήγησε μάλιστα έχουν την επιλογή όποιοι θέλουν να πληρώνουν τους δημοσιογράφους ή άλλους συναδέλφους τους για να τους «προστατεύσουν» για τα διαιτητικά τους λάθη στους αγώνες. Όμως αυτό μετά θα το πληρώσουν.
«Μιλάτε με δημοσιογράφους και δίνετε πράγματα. Εάν εσείς τώρα θέλετε να δίνετε σε δημοσιογράφους 50-100 ευρώ, για να σας προστατεύουν στα λάθη σας κάντε το. Όμως δεν κάνετε καλό, θα το βρείτε μπροστά σας και θα έχετε θέματα. Μην έχετε ανασφάλεια και σίγουρα δεν μπορούν να σας βοηθήσουν. Στηρίξτε με για να σας στηρίξω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κλάτενμπεργκ. Για τους ξένους διαιτητές επισήμανε πως δεν θα σταματήσουν να έρχονται αλλά είναι στο χέρι των Ελλήνων ρέφερι και στην απόδοσή τους να μειωθεί η παρουσία τους και να παίζουν περισσότερο σε μεγάλα ματς οι Έλληνες. Γενικά πάντως ο Κλάτενμπεργκ είναι πολύ ενοχλημένος από τις διαρροές που υπάρχουν προς τον Τύπο, αλλά και την αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων και καταστάσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass