Ντεμπούτο για Σίμο με συμμετοχή Πινακά

*Στη νίκη της Εθνικής Ελπίδων…

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2021 20:00

Άκρως επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του νέου ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ελπίδων και πρώην παίκτη της ΑΕΛ, Γιώργου Σίμου, στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχοντας στην αρχική ενδεκάδα τον παίκτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Δημήτρη Πινακά.
Η «γαλανόλευκη» συνέτριψε με 5-0 εκτός έδρας το Λιχτενστάιν, σημειώνοντας την πρώτη νίκη της στον 4ο προκριματικό όμιλο του EURO U21 2021-23.


Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 1-0 στο ημίχρονο με γκολ του Χριστόπουλου στο 39ο λεπτό, αλλά στο δεύτερο μέρος «σφυροκόπησε» τους γηπεδούχους σημειώνοντας άλλα τέσσερα τέρματα, με τους Μαχαίρα (55’), Μπότο (61’), Ζαγαρίτη (65’) και Σαρδέλη (73’).
Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που έφτασε στους 4 βαθμούς, ήταν ο δεύτερος αγώνας.
Στον ίδιο όμιλο, εκτός του σημερινού αντιπάλου και της Κύπρου, που μετρούν από ένα παιχνίδι, μετέχουν επίσης και οι αντίστοιχες ομάδες των Πορτογαλίας, Ισλανδίας και Λευκορωσίας.
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Φόζερ, Ουντεράινερ, Ντούτσακ (69’ Μπούχελ), Χίλτι, Τζέγκερ, Κραντζ (80’ Νέουζους), Μπεκ, Λούτσινγκερ, Χάσλερ (65’ Τσουπ), Νέτζερ (80’ Ριτς), Γκάσνερ (69’ Εντενμπέργκερ).
ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Λύρατζης, Διαμάντης, Χριστόπουλος Ι., Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (80’ Σουρλής), Τσιγγάρας (70’ Ευθ. Χριστόπουλος), Ιωαννίδης, Μπότος (80’ Λόλης), Μαχαίρας (62’ Εμμανουηλίδης), Πινακάς (69’ Σαρδέλης).ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΜΟΣ: ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ
Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ
Μετά την αναμέτρηση, ο Γιώργος Σίμος δέχθηκε και μετέφερε στους νεαρούς διεθνείς ποδοσφαιριστές του τα συγχαρητήρια του προέδρου της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη.
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας, γιατί πραγματοποίησαν μια πολύ καλή εμφάνιση και πέτυχαν μια ευρεία νίκη. Κι αυτό σε μια δύσκολη εποχή, καθώς τα περισσότερα παιδιά είχαν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους με τις ομάδες τους κι ενώ ουσιαστικά βρίσκονταν σε αγωνιστική απραξία, κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν μια μίνι προετοιμασία με την Εθνική και ανταποκρίθηκαν απόλυτα», σχολίασε ο κ. Σίμος.
«Είχα δηλώσει όταν ανέλαβα την ομάδα ότι πιστεύω στο ταλέντο και τις ικανότητες των παιδιών που απαρτίζουν την Εθνική Ελπίδων. Αυτή η πίστη ενισχύθηκε τις έξι μέρες που δουλέψαμε μαζί, αλλά και στον σημερινό αγώνα. Επέδειξαν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, δεν δεχθήκαμε καμία φάση, δεν απειληθήκαμε, ενώ από την άλλη πλευρά ήμασταν δημιουργικοί και παραγωγικοί».
Όπως υπογράμμισε, «είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για τη σημερινή εμφάνιση και το αποτέλεσμα του αγώνα. Τώρα εκείνο που έχει σημασία είναι να ξεκουραστούν τα παιδιά μετά από μια πολύ απαιτητική και δύσκολη σεζόν λόγω της πανδημίας, ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στη συνέχεια των επίσημων υποχρεώσεών μας στην προκριματική φάση του EURO 2021-23».
Και ο Γιώργος Σίμος κατέληξε λέγοντας: «Τέλος, είναι πολύ σημαντικό για μας ότι δεχθήκαμε τηλεφωνικά τα συγχαρητήρια του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη, κάτι που έκανε χαρούμενα και τα παιδιά μόλις τους το ανακοίνωσα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass