Λαρισαίοι στο τουρνουά τένις του Ρολάν Γκαρός!

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2021 21:02

Το τουρνουά τένις του Ρολάν Γκαρός που είναι σε σειρά το δεύτερο από τα τέσσερα ετήσια Grand Slam, μετά το Αυστραλιανό Όπεν και πριν το τουρνουά του Γουίμπλεντον και το Αμερικανικό Όπεν, αποτέλεσε το επίκεντρο του ελληνικού αθλητισμού για μια βδομάδα, αλλά και του λαρισινού λόγω της συμμετοχής στην κατηγορία junior της Τυρναβίτισσας Μικαέλας Λάκη.


Το τένις μπήκε για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων και δύο Λαρισαίοι αποφάσισαν να παρακολουθήσουν διά ζώσης τις μάχες της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά.
Ο Αλμπέρτος Μισδραχής και ο Μωυσής Μανουάχ ταξίδεψαν στη Γαλλία για να δούνε παιχνίδια του Ρολάν Γκαρός που η ονομασία του τουρνουά έχει προέλθει από τον Γάλλο πιλότο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, Ρολάν Γκαρός.
Ο Αλμπέρτος Μισδραχής δήλωσε:
«Ήμασταν τυχεροί που βρήκαμε εισιτήρια για το τουρνουά αφού η χωρητικότητα ήταν μόλις το 1/5 του γηπέδου και τα εξασφαλίσαμε έναν μήνα νωρίτερα» με τον Μωυσή Μανουάχ να προσθέτει: «Το μεγάλο ερωτηματικό ήταν ότι δεν ξέραμε τι αγώνες θα δούμε αφού όταν κλείνεις τα εισιτήρια δεν μπορείς να γνωρίζεις πού θα φθάσουν οι Έλληνες που μετέχουν».
Πάντως ήταν και οι δύο τυχεροί αφού παρακολούθησαν διά ζώσης την προχθεσινή μονομαχία της Μαρίας Σάκκαρη με την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, όπου η Ελληνίδα τενίστρια έχασε με 2-1 σετ.
Η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη μας λέει ο Αλμπέρτος Μισδραχής και όλο το γήπεδο στήριζε τη Μαρία Σάκκαρη και την εμψύχωνε συνέχεια σαν να έπαιζε στην Ελλάδα, με τον Μανουάχ να προσθέτει ότι αυτοί σαν Έλληνες φώναζαν περισσότερο, αλλά οι Γάλλοι έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι αγαπάνε τους Έλληνες παίκτες. Άλλωστε το «Ελλάς – Γαλλία συμμαχία» κυριαρχεί εδώ και πολλά χρόνια..
«Δεν θα ξεχάσω τον αναστεναγμό της στεναχώριας των φιλάθλων» λέει ο Μισδραχής και προσθέτει: «Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα έπαιξε πολύ έξυπνα και αλάνθαστα. Ο αγώνας ήταν υπέροχος και υψηλοτάτου επιπέδου. Η συμπεριφορά του κόσμου ήταν άψογη, ξέρουν να βλέπουν τένις και το απολαμβάνουν. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε ότι όλος ο κόσμος που βοηθάει στη διοργάνωση είναι εθελοντές και κάνουν το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός γιορτή».
*Στην Ελλάδα με δεδομένη την αύξηση του ενδιαφέροντος για το άθλημα μπορεί να γίνει ένα τέτοιο γεγονός;
«Μακάρι να γίνει ένα τέτοιο γεγονός και να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα. Θα μπορούσε να είναι ένα ονειρικός αθλητικός προορισμός η Ελλάδα».
Στον επίλογο και οι δύο μίλησαν για τη «χρυσή ελπίδα» του ελληνικού τένις την Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη, που είπε ότι αποτελεί τη φυσική διάδοχο της Μαρίας Σάκκαρη, καθώς ο Φοίβος Μιχαλόπουλος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια μαζί της και αναδεικνύεται σε πολύ κόσμο αυτήν την περίοδο με τη συμμετοχή της στο Ρολάν Γκαρός.
Οι δύο Λαρισαίοι θα επιστρέψουν αύριο Κυριακή έχοντας ένα τετραήμερο «χορτάτο» τένις, ενώ θα απολαύσουν σήμερα τον τελικό των γυναικών...

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass