Στην Τούμπα η έκπληξη της πρεμιέρας στη Super League

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον ΠΑΟΚ με 0-1 - «Στραβοπάτησε» στο Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2021 20:45

Μεγάλη και εν πολλοίς ανέλπιστη νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος νικώντας στην Τούμπα τον φλύαρο και αγχωμένο ΠΑΟΚ με 1-0, μετά από μεγάλο λάθος του τερματοφύλακα Ζίφκοβιτς στο 86’ που ως το σημείο εκείνο ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του.

Παρουσία του κόσμου του στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στον σθεναρό ΠΑΣ Γιάννινα σε παιχνίδι με περιορισμένη ποιότητα, αρκετή νευρικότητα και λίγες φάσεις.
Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και ο ΠΑΣ ήταν τολμηρός αφού στο 86’ ο Ζίφκοβιτς έκανε τραγικό λάθος αδυνατώντας να διώξει την μπάλα με τα πόδια σε πισωγύρισμα του Κρέσπο και ο Κόντε που είδε τη φάση προχώρησε και πλάσαρε στην εστία, στέλνοντας την μπάλα, αρχικά στο αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια στα δίχτυα του Δικεφάλου για το 0-1 που «πάγωσε» την Τούμπα.
Έτσι καταγράφηκε η πρώτη έκπληξη της νέας σεζόν με τον ΠΑΟΚ να πέφτει «θύμα» της αγωνιστικής ακαμψίας, αλλά και των πολλών λαθών του, ένα των οποίων διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίφκοβιτς, Βιεϊρίνια (74’ Σίντκλεϊ), Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Αουγκούστο (62’ Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ (74’Ακπομ), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61’ Μιτρίτσα), Σφιντέρσκι.
ΠΑΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πέρσμαν, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκες, Σνάιντερ (90’Λόλης), Κόντε (91’ Μιλιντσεάνου), Περέα (80’ Μορέιρα).

 

«ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ» ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ
Με νίκη ξεκίνησε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στη Super League 2021/22. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς επικράτησε 3-0 του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ παρουσία περίπου 12.000 θεατών.
Μαγική εικόνα το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου για την ΑΕΚ. Μέχρι την αποβολή του Ρομαό στο 33ο λεπτό, η Ένωση είχε μόνο μία τελική προσπάθεια, το γκολ του Λε Ταλέκ με κεφαλιά μετά από φάουλ του Μάνταλου στο 7’.
Κι η ΑΕΚ όμως αδυνατούσε να δημιουργήσει φάσεις, αλλά αυτό άλλαξε σταδιακά μετά την είσοδο του Στίβεν Τσούμπερ στο ξεκίνημα του Β’ ημιχρόνου. Ο Ελβετός ήταν αυτός που με μια σωστή κάθετη πάσα «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Ιωνικού, ο Αραούχο πήρε την μπάλα, ανατράπηκε από τον Μύγα και κέρδισε το πέναλτι.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο ‘Αμραμπατ που πανηγύρισε κι αυτός με τη σειρά του (όπως και ο Λε Ταλέκ) ένα γκολ, στο 62’, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Στο 67’ ο Τσούμπερ με δυνατό δεξιό σουτ έγραψε το 3-0 βάζοντας τη δική του υπογραφή στο εντυπωσιακό ντεμπούτο του.
Η τελευταία ευκαιρία του ματς ήταν ένα ωραίο αριστερό πλασέ του Λιβάι Γκαρσία στο δοκάρι του Χουτεσιώτη στο 85’.
ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46’ Σιμάνσκι), Μάνταλος (69’ Γέβτιτς), ‘Αμραμπατ (69’ Γκαρσία), Τάνκοβιτς (46’ Τσούμπερ), Αραούχο (76’ Ανσαριφάρντ).
ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάντσεζ, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομάο, Γκουτσούλιας, Λένις (68’ Ντάλσιο), ‘Αοσμαν (68’ Κιάκος), Καμπράλ (80’ Ματσούκας), Τουράμ (80’ Μάναλης).

 

«ΟΡΘΙΟΣ» Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Με άμυνα... μπετόν και τύχη, ο Ατρόμητος έμεινε «όρθιος» στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό, με το τελικό 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League.
Μετά από 11 χρόνια ο Ολυμπιακός απέτυχε να νικήσει σε πρεμιέρα, κυρίως γιατί «ξόδεψε» ένα πρώτο 45λεπτο που δεν ήταν ιδιαίτερα επιθετικός, ενώ στο δεύτερο πίεσε πάρα πολύ την άμυνα των «κυανόλευκων», έχασε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθειά και τέσσερις ημέρες πριν την πρεμιέρα τους στους ομίλους του Europa League (με Αντβέρπ) είχαν με το... καλημέρα την πρώτη τους απώλεια στη Super League.
Στο 27’ το φοβερό αριστερό του Μουνίθ βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε άουτ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμτσιουκ, Καρμπόβνικ (68’ Ανδρούτσος), Βαλμπουενά (88’ Ο. Μπα), Μπουχαλάκης (68’ Κούντε), Εμβιλά, Λόπες (46’ Ονιεκούρου), Τικίνιο, Αραμπί.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Κλωναρίδης (68’ Τομάς), Μουνίθ (89’ Νάτσος), Καρτάλης (82’ Κωτσόπουλος), Κουλούρης.

 

ΜΕ «ΣΦΡΑΓΙΔΑ» ΒΙΤΑΛ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ματέους Βιτάλ -ο οποίος έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με την «πράσινη» φανέλα κι «εκτελεστή» τον Καρλίτος Λόπεθ (δύο γκολ στο 45’+1’ και στο 73’)- ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα στο γήπεδο της Λεωφόρου τον Απόλλωνα Σμύρνης με 4-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν. Ο Μαουρίσιο στο 30’ και ο Αλεξανδρόπουλος (με τρομερό σουτ από τα 30 μέτρα) στο 83’ τα άλλα δύο γκολ των «πράσινων» που είχαν και δύο δοκάρια στο 26’ (αρχικά σε σουτ του Ρούμπεν που κόντραρε στον Κάστρο και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Αϊτόρ με κεφαλιά μετά την παρέμβαση του γκολκίπερ του Απόλλων η μπάλα χτύπησε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Λούντκβιστ (46’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (74’ Παλάσιος), Καρλίτος.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Σλίβκα (65’ Ματέι), Σαχλί (55’ Παμλίδης), Τσιλούλης (65’ Φαν Λα Πάρα), Ντάουντα (64’ Ιωαννίδης).

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ... ΔΕΞΙ Ο ΒΟΛΟΣ
Άκρως αποτελεσματικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Βόλος, έβαλε τις βάσεις από το πρώτο ημίχρονο κι έφτασε δίκαια στη νίκη επί της Λαμίας με 2-1 στο Πανθεσσαλικό, μπαίνοντας με το... δεξί στη νέα σεζόν.
Το συγκρότημα του Αμπασκάλ κατάφερε να προηγηθεί πάρα πολύ γρήγορα στο ματς και συγκεκριμένα στο 8ο λεπτό με τον Μπαρτόλο, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» από το δοκάρι σε σουτ του Ρομέρο κι από κοντά άνοιξε το σκορ.
Το 2-0 ήρθε για τους Βολιώτες στο 41’ με το καταπληκτικό γυριστό σουτ του Φαν Φερτ, μετά από την ασίστ του Ρεγκατίν.
Μη έχοντας άλλη επιλογή στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκε πολύ επιθετικά και κατάφερε να μειώσει στο 52’ με τον Τιρόνε, ο οποίος δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του να τον βάλει στο ματς αντί του Γκέντσογλου.
ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Φερνάντες (85’ Βοϊτκόφσκι), Μπαριέντος (77’ Σοάρες), Ρεγκατίν, Μπαρτόλο, Φαν Φερτ (67’ Ροσέρο).
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Αντέτζο (46’ Μαζουλούχης), Τζανετόπουλος (83’ Βύντρα), Μαρτίνεθ, Γκέντσογλου (46’ Τιρόνε), Τζανδάρης, Νούνιες, Ρόμανιτς, Καραμάνος (73’ Μανούσος), Ελευθεριάδης (46’ Μανουσάκης).

 

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της πρεμιέρας της Super League:
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης    0-0
Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης    4-0
(30’ Μαουρίσιο, 45’+1, 73’ Καρλίτος, 83’ Αλεξανδρόπουλος)
Βόλος - Λαμία    2-1
(8’ Μπαρτόλο, 41’ Φαν Φερτ - 52’ Τιρόν)
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα    0-1
(86’ Κόντε)
ΑΕΚ - Ιωνικός    3-0
(7’ Λε Ταλέκ, 62’πεν. Αμραμπάτ, 66’ Τσούμπερ)
Ολυμπιακός - Ατρόμητος    0-0
Άρης - ΟΦΗ    (σήμερα, 19:30)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός    4-0    3
2. ΑΕΚ    3-0    3
3. Βόλος    2-1    3
4. ΠΑΣ Γιάννινα    1-0    3
5. Ατρόμητος    0-0    1
6. Ολυμπιακός    0-0    1
7. Αστέρας Τρίπολης    0-0    1
8. Παναιτωλικός    0-0    1
9. ΠΑΟΚ    0-1    0
10. Λαμία    1-2    0
11. Ιωνικός    0-3    0
12. Απόλλων Σμύρνης    0-4    0
13. ΟΦΗ    0-0    0
14. Άρης    0-0    -6

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου
(20:30) Ιωνικός - Άρης
(20:30) ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός
Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου
(16:00) Απόλλων Σμύρνης - Βόλος
(18:15) Ατρόμητος - Παναιτωλικός
(18:15) ΟΦΗ - ΑΕΚ
(20:30) Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ
(20:30) Λαμία - Ολυμπιακός

 

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
2 ΓΚΟΛ: Καρλίτος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
1 ΓΚΟΛ: Λε Ταλέκ, Αμραμπάτ, Τσούμπερ (ΑΕΚ), Μπαρτόλο, Φαν Φερτ (ΒΟΛΟΣ), Τιρόν (ΛΑΜΙΑ), Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Κόντε (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass